WRC vrea să revină în Africa şi Orientul Mijlociu

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 24.06.2011
Africa şi Orientul Mijlociu sunt destinaţiile pe care FIA le are în vedere pentru extinderea Campionatului Mondial de Raliuri.

Calendarul Campionatului Mondial de Raliuri este în plină schimbare, iar anul viitor competiţia va beneficia de două raliuri de anduranţă, care vor avea loc în Suedia-Norvegia şi Argentina-Uruguay.

Totuşi, cea mai mare parte a sezonului este concentrată în continuare în Europa, cu câteva etape pe cele două continente americane şi o alta în Australia.

În acest context, următorul obiectiv al Federaţiei Internaţionale de Automobilsm este extinderea WRC spre Orientul Mijlociu şi Africa. Orientul Mijlociu va rămâne fără nicio etapă în WRC după excluderea Raliului Iordaniei şi neacceptarea Raliului Abu Dhabi din motive politice.

"Campionatul Mondial de Raliuri trebuie să acopere lumea. În acest moment, acoperă prea mult Europa. Începem să reconstruim calendarul, dar asta cere timp. Ne mişcăm încet, dar sigur. Orientul Mijlociu va face parte cu siguranţă din viitorul WRC", a explicat Jean Todt, preşedintele FIA.

În ceea ce priveşte continentul african, FIA are deja două opţiuni pentru revitalizarea Raliului Africii de Sud.

Prima dintre ele este o etapă în Cape Town, iar cea de-a doua este transformarea tradiţionalului Raliu Sasol într-o etapă de WRC.

Ultima variantă este şi cea mai atractivă, întrucât raliul se desfăşoară în imediata apropiere a graniţelor cu Swaziland, Mozambique şi Zimbabwe, element ce ar uşura misiunea de a crea un raliu de anduranţă similar cu cele care vor apărea în Europa şi America de Sud în 2012. "Africa este unul dintre punctele fierbinţi pentru noi. Analizăm două opţiuni şi ar fi foarte interesant pentru noi să revenim acolo", a declarat Simon Long, promoterul WRC.

Africa de Sud a găzduit ultima etapă de WRC în sezonul 2002, raliu adjudecat la vremea respectivă de regretatul Colin McRae. Etapa ar putea fi reintrodusa în calendarul WRC cel târziu în sezonul 2015.

Via | MaxRally | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru