Alonso, pe lista Mercedes pentru sezonul 2016 dacă nu ajunge la un acord cu Hamilton

de Daniel Popescu
Joi, 09.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes îl va lua în calcul pe Fernando Alonso în perspectiva sezonului 2016 dacă negocierile cu Lewis Hamilton pentru prelungirea contractului scadent la finalul anului viitor nu vor avea succes.

Esential 2016 este sezonul in care Fernando Alonso ar putea concura pentru Mercedes
Fernando Alonso este pe punctul de a părăsi Ferrari după cinci ani şi este în negocieri avansate cu McLaren, însă spaniolul este interesat de un contract valabil pentru un singur sezon, în timp ce echipa britanică vrea o înţelegere pe doi sau trei ani.

Alonso a optat pentru această strategie pentru a fi disponibil pe piaţa transferurilor în sezonul 2016, iar publicaţia britanică Autosport susţine că a ajuns pe lista de achiziţii a celor de la Mercedes.

Nico Rosberg are un contract multianual, însă prezenţa lui Lewis Hamilton pentru 2016 este incertă, întrucât contractul său expiră la sfârşitul anului viitor. Negocierile pentru un nou contract au fost reluate recent, iar echipa speră să-l convingă pe britanic să continue pentru cel puţin încă două sezoane. În cazul unui eşec în negocieri, Mercedes va lua însă în calcul opţiunea Alonso.

Avem un contract până la sfârşitul sezonului următor, dar va exista o situaţie în care vom începe să ne gândim la ce se va întâmpla după aceea.

Toto Wolff
Director Mercedes Motorsport
Informaţia nu a fost confirmată de Mercedes, însă directorul de motorsport Toto Wolff a admis că echipa va lua în calcul toţi piloţii de calibru.
"În acest moment suntem foarte mulţumiţi de Rosberg şi Hamilton. Avem un contract până la sfârşitul sezonului următor, dar va exista o situaţie în care vom începe să ne gândim la ce se va întâmpla după aceea", a precizat el.

Pe lângă Mercedes, şi cei de la Williams ar putea fi interesaţi de Alonso pentru sezonul 2016, mai ales că spaniolul ar putea ajuta echipa să revină în lupta pentru victorii după progresele demonstrate în acest an cu motoarele Mercedes.

Prin urmare, Alonso este în faţa unei decizii majore în carieră. McLaren este singura echipă competitivă la care poate pleca în sezonul 2015, însă semnarea unui contract pe cel puţin doi ani l-ar priva de oportunitatea de a pleca la Mercedes în 2016. Pe de altă parte, un eşec în negocieri cu McLaren l-ar forţa pe spaniolul să facă un an de pauză fără garanţia că în 2016 va putea reveni la o echipă cu care să lupte pentru titlul mondial.

Via Autosport

Comentarii (17)

  • Ar fi interesant să aflăm și câți bani îi va da Ferrari...
    3 10
  • Alonso, pe lista Mercedes pentru sezonul 2016 DACA nu ajunge la un acord cu Hamilton

    ce-mi place acest "daca"
    17 8
  • asa scapa si el de sapca aia rosie de Mos Craciun
    cum pana mea sa arati ca un mos la doar 35 de ani?
    14 15
  • ctlnmihai
    Sincer vorbind , Alonso a avut și ghinion în ceea ce privește alegerea echipelor după perioada Mclaren.. A avut o șansă mare cu Ferrari să câștige titlul în 2010 pe care a ratat-o , după care a urmat un an 2011 în care RBR a dominat copios , în 2012 a mai avut o șansă să câștige titlul cu Ferrari dar a ratat-o , tot în ultima cursă ca și-n 2010 .În 2013 RBR din nou a dominat...Sezonul 2014 e dominat de Mercedes cu un Alonso care dat ce a putut într-un Ferrari care n-a strălucit...problema e că nimic nu garantează că Mercedes va mai rămâne o forță și-n 2016, dacă Alonso ar semna un contract pentru 1 an..La acest lucru s-ar adăuga și faptul că-n 2016 ,Alonso ar împlini 35 de ani..Eu dacă aș fi Alonso aș accepta un contract de 2 ani și un salariu cât mai mare la Mclaren cu speranța că în cei 2 ani Mclaren îi va oferi un monopost performant care să-i aducă și al 3 - lea titlu mult dorit
    23 4
  • exact, a ratat doua mari sanse de titlu. Contextul (lupta interna intre pilotii RBR in 2010 si problemele tehnice sau lipsa de performanta a RBR in prima parte a sezonului) l-au adus pe Alonso in ultima cursa cu sanse mari de titlu. Le-a ratat pe amandoua
    9 14
  • problemele tehnice sau lipsa de performanta a RBR in prima parte a sezonului * 2012
    7 11
  • daaaaaa, la 37 de ani va fi tocmai bun sa castige titluri ... poate la basini !!!!
    7 20
  • Nu cred ca Ham va pleca de la Mercedes atata timp cat are o masina competitiva, iar Alonso daca se va duce la Mclaren sa ramana acolo ( cel mai bine).
    11 2
  • Dacă și Alonso arată ca un moș, aș fi tare curios să-l văd pe punctuleț, dar tare mi-e că m-ar speria cu acneea sa. Cu siguranță e vreun copilaș frustrat, care nici măcar nu și-a început viața sexuală, și nu știe decât să-l înjure pe Alonso. Mentalitatea sa n-arată nimic altceva decât un individ cu un dezechilibru mintal. L-ai întrecut de mult pe Mircea și ura sa față de Ferrari. Cine știe cine de pe la Ferrari va abuzat prin toaletele publice... Nebunelor!
    22 9
  • Andrei
    Cineva mai sus spunea bine, cel mai bun pilot din generatia actuala este mai putin inspirat cand alege echipele, sper sa aiba sansa de data asta, desi e foarte complicat ce si-a propus. Eu mai ramaneam la Ferrari sau, daca tot as pleca as sta la Mclaren 2-3 ani. Sunt absolut convins ca Mclaren, cu Boullier la conducere(pt cei cu memorie scurta francezul conduce echipa doar din 2014) va avea rezultate foarte bune.
    3 0
  • @ferr1 ,,sint de acord in totalitate cu ce ai scris ,,avem ,,,,,un punct de vedere aici ,,,,foarte frustrat ,la pubertate as spune pe care nu trebuie sa -l mai luam in seama ,,fortzaa rosaa
    12 7
  • Voi astia rosii sinteti foarte bolnavi,Oricum Alo al vostru n-o sa mai cistige nimic daca pleaca de la fierari !!! Forta Macaroniiiiii
    3 1
  • Singaporezul
    De fapt Alonso a castigat cu Ferrari 2 campionate mondiale ,nu le-a ratat.ASA vrea "proasta si prostu" satului de mai sus.Si o cand o castiga Vettel cu ferrari sa vezi ce o sa le rada mutra.
    9 5
  • e de neacceptat ca cel mai bun pilot de pe grila sa fie pus pe o lista de aseptare,asteptand avizul lui Ha-ha-ha Hamilton...ha-ha!!
    8 8
  • Corect, Alonso cel mai bun pilot din lume pentru locul 2 :)) de anul asta numai prinde nici locul 3 :)) in plus, Hamilton l-a depasit pe Alonso acum 2 ani cand Alonso avea un tur inaintea sa, deci capu" la cutie mai gfgf cu alfonso al tau =))
    6 2
  • pai cel mai bun nu asteapta nimic. Se numeste Hamilton si e asteptat

    cum ramane cu alonso cel mai bun in mintea tuturor managerilor de echipe de F1? Nici macar asa nu mai e "cel mai bun"?
    9 6
  • Nu sunt fan Alonso dar nu il inteleg. De ce pleaca de la Ferrari acum daca daca doreste (si se pare ca s-a autopropus acolo) Mercedes in 2016! Daca Mercedes il lua in 2015 era o treaba. Dar sa stai pe bara sau sa mergi la McLaren pt un an?! E foarte probabil ca in sezonul de debut al Honda masina sa nu poate castiga titlul. Deci mai indicat era sa ramana la Ferrari inca un sezon si apoi sa aleaga Mercedes sau McLaren in functie de performantele acestora din sezonul urmator.

    Mi-ar placea sa il vad la Mercedes in 2016 cu hamilton sau chiar Rosberg coechipier. Ar avea sanse mari sa si-o fure...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru