Alonso remarcă progresele McLaren şi speră să termine cursa din China

de Daniel Popescu
Sambata, 11.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso scoate în evidenţă progresele realizate de McLaren, în ciuda eliminării din prima parte a calificărilor. Spaniolul şi-a stabilit ca obiectiv să termine cursa de la Shanghai.

Esential 1.774 secunde a fost diferenta in prima parte a calificarilor dintre cel mai bunde pe circuit si cel mai bun pilot McLaren
0.225 secunde este diferenta pentru care McLaren a ratat promovarea in a doua parte a calificarilor
Fernando Alonso era convins că McLaren va reuşi să promoveze în a doua parte a calificărilor din China, însă în cele din urmă ambii piloţi ai echipei au fost eliminaţi în Q1, la fel cum s-a întâmplat şi în Australia şi Malaysia.

▶ Cronică: Hamilton l-a învins la limită pe Rosberg în calificările din China

Dublul campion mondial va lua startul doar de pe locul 18 şi îi are în spatele sau doar pe piloţii Manor, însă remarcă noile progrese realizate comparativ cu plutonul de mijloc.

"Suntem acolo unde trebuie şi merităm să fim. Trebuie să îmbunătăţim, dar cred că la această cursă progresele au fost foarte mari.

În Malaysia am fost la aproape trei secunde, iar aici suntem la două secunde în spatele liderilor. Suntem la două-trei zecimi de secundă de grupul de mijloc, aşa că am câştigat încă o jumătate secundă în această cursă, iar direcţia este una potrivită", a declarat el.

Dacă am termina cu ambele monoposturi ar fi un lucru bun pentru noi.

Fernando Alonso
Pilot McLaren
După abandonul înregistrat în Marele Premiu al Malaysiei, Alonso admite că unicul său obiectiv pentru cursa de duminică de la Shanghai este să ajungă la linia de sosire.

"Să termin cursa ar fi o bună recompensă. Am abandonat cu ambele monoposturi în Malaysia şi încercăm să eliminăm dubiile şi să învăţăm multe lucruri, aşa că dacă am termina cu ambele monoposturi ar fi un lucru bun pentru noi", a adăugat el.

Marele Premiu al Chinei va avea loc duminică cu începere de la ora 09:00, ora României, şi va putea fi urmărit pe postul de televiziune Dolce Sport. 

▶ Formula 1 în 2015.

La TV, pe telefoane, tablete, laptopuri şi calculatoare: unde poţi vedea în direct cursele din Marele Circ

Comentarii (14)

  • remarca si faptul ca Button nu e Raikkonen?
    0 1
  • "Fernando Alonso scoate în evidenţă PROGRESELE...", "... cred că la această cursă PROGRESELE AU FOST FOARTE MARI" :))
    Ce va incurajeaza sa spuneti asta, cumva citatul lui Jean d'Ormesson: "E mai greu sa-l convingi pe om ca e prost, decat sa-l minti ca e destept"? :))
    Fiti pe pace, McLarenistilor, "daca s-a facut penicilina din paine mucegaita, cu siguranta si din tine (McLaren) se poate face ceva"-Muhammad Ali
    Iar tie Alonso, din respect fata de tine, ti-as dedica un citat: "prostia se zbate mereu sa ajunga in primele randuri pentru a fi observata; inteligenta sta in spate pentru a observa"-Regina Elisabeta a Romaniei. Vezi? "E mai bine sa spui tu adevarul decat sa-l adauge cineva necontenit la cele ce spui"-N.Iorga
    Un paste fericit!
    1 2
  • Ha,ha,ha...
    Putin ciudata declaratia sau traducerea "suntem acolo unde trebuie şi merităm să fim"!?Serios,asta e un merit pentru McLaren?!Este practic ultima echipa,cine mai pune Manor?!
    In alta ordine de idei,vad ca se face mult caz pe "recuperarea"de secunde de la cursa la cursa?!De la 4 secunde in Australia,la 2 secunde acum in China...ok,asa este,dar trebuie sa fii cel putin naiv sa crezi ca vor ajunge dupa alte trei curse sa recupereze alte doua secunde?!Vor ajunge la o limita a actualului pachet,iar sporul de performanta se va plafona,unde...vom vedea,dar e absurd sau cel putin fara precedent sa ajunga din ultima echipa,prima...sau ma rog,la podium!Pana una alta...nu au luat nici un punct,iar cursa trecuta nici nu au terminat-o...!Sunt de acord cu entuziasmul si optimismul,mai ales ca vorbim de o echipa fabuloasa,dar sa pastram rezerve decente si poate la anul...intradevar vor revenii !
    17 5
  • mobius
    Se pare ca Honda (cu siguanta motorul este punctul slab al pachetului), lucreaza la cresterea fiabilitatii, dupa care vor creste si puterea. Sunt convins ca atunci cand au hotarat sa revina, aveau toate informatiile necesare referitoare la performantele si perspectivele motoarelor celorlalti constructori. Diferenta dintre ei si ceilalti motoristi, este sezonul trecut cand toti ceilalti au testat in regim de cursa. Vom vedea ce se intampla in continuare, chiar din aceasta cursa. Ritmul de cursa este bun si Alonso are dreptate cand spune ca daca vor termina cursa acesta va fi un castig, pentru ca au sanse sa intre in puncte. In Malaesia a abandonat fiind in pozitia a opta.
    9 6
  • mobiuse
    pai si cand va spuneam anul trecut ca Honda nu are experienta de pe pista in regim de cursa veneati cu argumentul ca au mana libera la dezvoltare si ca darama muntii. Ei sunt abia in teste, daca motorul chiar are potential ramane de vazut
    0 0
  • numele ALONSO inseamna GHINION !!!! Hai cu *manutele rosii* din partea pupatorilor in cur ai spaniolului infect .....
    3 1
  • Asa si cand o sa va prindeti ca articolele sunt traduse cu "Google Translate"?
    3 0
  • WAR WITH FERRARI!!!!!
    Alonso: "Now I'm not getting out of Q1, so it's time for many to enjoy at this moment. Those who are enjoying, they are third, one second behind.

    “They're beating me, but they're not beating Mercedes, which at the end of the day is my goal. So it's time for others to enjoy, but soon it will be time for me to enjoy."

    Asa da.... asa da... yesssssss YES!!!!!!
    We want TOTAL WAR WITH FERRARIII!!!!
    WAR!!!!! WAR!!!!!!! WAR!!!!!!!
    6 22
  • Asta e atitudinea pe care o vreau de la un pilot Mclaren, fie el si Alonso.
    Fanatica, megalomana, distructiva si nihilista contra FERRARI!!!!!
    Extremis, ura, toate contra FERRARI!!!!!! Atat Alonsooooooo.
    5 19
  • au folosit deja 3 motoare in 3 curse.ce urmeaza e de plans.
    2 0
  • alonso pilot rapid,ii dau credibilitate,dar personal cred ca este la declinul carierei;este foarte slab pilot de teste,deci el e vinovatul ca a indreptat mereu ferrari in directia gresita si nu cred ca el va fi cel ce va reinvia mclaren,poate butonul.
    2 2
  • N-as vorbi prea mult de altii atata vreme cat Mclaren se chinuie sa intre in Q2. As avea rabdare sa apara si ceva rezultate(performanta). Deocamdata in afara de faptul ca sunt pe grila de start si fac teste in cursa nu arata nimic.
    5 2
  • Clar Alonso este frustrat acum, moare de oftica daca a spus ce a scris Mircea. Sincer, numai un slab psihic ar zice asa ceva, Din cate vad Ferrari si Vettel nu au deckarat nimic despre. Asta nu denota decat frustarea, nesimtirea si caracterul de 2 bani al lui Alonso, BA kktule Ferrari te-a facut om si nu ma refer la titluri mondiale ci la salariul ala pompos care te-a tinut in spate. Se pare ca fair-play nu exista pt Alonso.
    4 5
  • io l-am remarcat pe batan
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru