Alonso, sărbătorit în paddock pentru aniversarea a 250 de curse în Formula 1

de Daniel Popescu
Sambata, 10.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toţi piloţii au participat vineri seară la un eveniment în cadrul căruia l-au sărbătorit pe Fernando Alonso pentru atingerea pragului de 250 de curse în Formula 1.

Esential 250 de curse aniverseaza Fernando Alonso in Formula 1
322 este recordul de starturi ale unui pilot de Formula 1 si ii apartine lui Rubens Barrichello
Fernando Alonso va aniversa duminică pe circuitul de la Soci prezenţa în cursa cu numărul 250 din întreaga sa carieră, ocazie cu care McLaren a organizat un eveniment special în paddock la care au participat toţi piloţii de pe grila de start şi mai mulţi şefi de echipe.

În cadrul evenimentului, Alonso a urmărit un clip video cu urări din partea piloţilor, dar şi a lui Niki Lauda, preşedintele Mercedes. După această prezentare, Alonso a oferit un discurs în care a remarcat modul în care s-a transformat de la titlurile câştigate pentru Renault în 2005 şi 2006.

"Când mă uit la imagini, parcă nu sunt eu. Este un pilot cu combinezon şi cască care a concurat mulţi ani cu mulţi coechipieri, oameni şi prieteni pe care îi are în paddock.

Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru acest timp fantastic pe care l-am avut în prima serie de 250. Vă pot spune că nu voi face încă 250!", le-a transmis el colegilor de pe grila de start.

Cu toţii ne împărţim viaţa, avem câteva săptămâni acasă cu familia, câteva zile cu prieteni cu care ne întâlnim după mult timp, dar viaţa noastră normală este aici, între noi.

Fernando Alonso
Pilot McLaren
Alonso afirmă că se bucură să facă parte din comunitatea Formulei 1 chiar şi în momentele dificile, aşa cum sunt cele pe care le traversează în prezent la McLaren.

"A fost o plăcere. Există suişuri şi coborâşuri în acest sport, nu este ceva ce putem controla, dar chiar şi în vremuri dificile mă bucur de ceea ce fac. Cu toţii ne împărţim viaţa, avem câteva săptămâni acasă cu familia, câteva zile cu prieteni cu care ne întâlnim după mult timp, dar viaţa noastră normală este aici, între noi. Am un respect uriaş pentru cei mai buni piloţi de pe grilă, cei mai buni oameni tehnici din lume, cei mai bună ingineri, cele mai bune monoposturi şi cei mai grozavi oameni.

Acesta este cel mai important lucru în acest 250", a adăugat el.

Alonso ocupă locul şase într-un clasament al piloţilor cu cele mai multe starturi în Formula 1. Pe prima poziţie se află brazilianul Rubens Barrichello cu 322 de curse, urmat de Michael Schumacher cu 306 curse.

Via Motorsport

Comentarii (1)

  • a stat pe un pneu si a desfacut o bere; la cutie; singur; in paddock
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru