Alonso: "Viitorul meu este deja stabilit". Spaniolul nu va concura cu motor Mercedes

de Daniel Popescu
Luni, 13.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso susţine că viitorul său este deja stabilit, însă nu poate încă să confirme numele echipei pentru care va concura în 2015. Totuşi, spaniolul a dezvăluit că viitorul său monopost nu va avea motor Mercedes.

Viitorul meu este deja stabilit sau deja stabilit în mintea mea de mai multe luni. Acum finalizam totul.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Fernando Alonso este pe punctul de a părăsi Ferrari şi se află în negocieri dificile cu McLaren pentru semnarea unui contract, însă viitorul său a devenit incert din cauza neînţelegerilor dintre cele două părţi cu privire la durata înţelegerii.

După ce sâmbătă seară a afirmat că este puţin probabil să rămână fără echipă în 2015, spaniolul a dezvăluit duminică în cadrul unui interviu pentru postul de televiziune SkySports că ştie deja pentru ce echipa va concura anul viitor, însă nu poate încă să facă un anunţ oficial.

"Viitorul meu este deja stabilit sau deja stabilit în mintea mea de mai multe luni. Acum finalizam totul. Nu este ceva major. Trebuie să aveţi un pic de răbdare. Nu pot să spun nimic până când nu este totul finalizat, dar este bine şi voi face tot ce este mai bun pentru viitorul meu şi pentru viitorul Ferrari.

Când veţi şti veţi spune că era evident că voi face asta", a declarat el.

Nici eu, nici Ferrari, nu am spus că mi-am încheiat contractul. Până acum este doar un zvon.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
În ultima perioadă au circulat inclusiv zvonuri privind semnarea unui contract pe un an cu Lotus sau Williams, ambele echipe fiind propulsate de Mercedes. Totuşi, jurnalistul Will Buxton a dezvăluit că, într-un interviu acordat postului american de televiziune NBCSN, spaniolul a confirmat că anul viitor nu va concura pentru o echipă care utilizează motoare Mercedes. În schimb, Alonso nu a dorit să confirme nici măcar despărţirea de Ferrari.

"Nici eu, nici Ferrari, nu am spus că mi-am încheiat contractul. Până acum este doar un zvon. Fac tot ce este mai bun pentru viitorul meu şi pentru viitorul Ferrari. Ferrari este echipa pe care o iubesc. Vreau să ajut această echipă fantastica", a precizat el pentru publicaţia spaniolă Marca.

Se anticipează că, după ce Alonso îşi va oficializa despărţirea de Ferrari, Scuderia va semna un contract cu Sebastian Vettel, care a anunţat recent că părăseşte Red Bull Racing la sfârşitul acestui sezon.

Via SkySports, Will Buxton, Marca 

Comentarii (19)

  • Ori stai un an pe bară ori cred că ai de ales între cele 3 motoare: mecachrome, cosworth sau honda. Sper că ai mari regrete după motorul renault. Din ceea ce văd ai maşină dar nu ai motorul. Dar de fapt banii vorbesc.
    7 11
  • la mercedes nu-l vrea hamilton pentru ca Alonso ii scoate imediat fumurile din cap
    27 28
  • Ferrari
    Alonso este pilot Honda (nu MCLaren) si are un contract pe 2+1 ani cu un salar de 30.000.000 Euro anual, la varsta lui minim 60.000.000 este o suma....... Mutarea la Honda a fost "scapata" de PIno Allievi(vedeti voi cine ii)
    13 1
  • "Ferrari este echipa pe care o iubesc. Vreau să ajut această echipă fantastica"

    e clar. Pleaca. Ar fi cel mai bun ajutor.
    16 20
  • VA RAMANE LA Ferrari
    12 7
  • ,,si ,,vitelu la Honda ,,eu zic sa mai asteptam putin ,,fortzaa rosaa
    11 4
  • Ca să stea un an pe bară, Ferrari trebuie să-l plătească. Rămâne de văzut ce va face Santander, că dacă vor pierde și cele 40 de mil sponsorizarea și alte 30 pentru plecarea lui Alonso, vor ajunge să aibă bugetul celor de la McLaren. Altfel Ferrari nu are cum să scape de el. Sau poate Alonso să-și activeze acea clauză și să plece gratis. Dar de ce s-o facă dacă poate lua și niște bănuți? De ce să plece ca să-i facă loc lui Vettel? Normal că n-o va face, de aceea nici n-a semnat cu altă echipă. Așteaptă bănuții de la Ferrari și pe urmă va semna imediat.
    8 5
  • Cine este hamilton sa nu il vrea pe alonso la mercedes? Esti obsedat de faptul ca hamilton este tot mai aproape de titlu si aberezi ca un pui bolnav.
    18 11
  • fernando dacă rămânea la renault, cu toate schimbările ulterioare cred că obţinea rezultate. nu ştiu dacă şi bani, dar BRIATTORE cred că se ocupa şi de asta(alonso la timpul lui cel mai tânăr campion mondial, ce mi-a mai plăcut) dar.........
    9 5
  • eu numai inteleg ce fac astia ...
    isi bat joc de fani ...

    dute frate la McLaren sau ramai la Ferrari numa sa anuntati ceva ...
    nu exclud nici variant ca va ramane la Ferrari si pleaca Kimi la McLaren ...
    sau merge Vettel la McLaren ...
    sau merg toti in excursie pe o stea si numai concureaza ...
    incredibil cata valva de presa pot sa faca unii ...
    16 5
  • Poate apare un scenariu interesant in care Alonso ramane la Ferrari si Vettel pleaca la Mclaren :)))))
    Macar asa pentru a ne soca pe toti :D
    14 1
  • Si daca ramane la Ferrari, si Vettel vine in locul lui Kimi Raikkonen??
    13 2
  • addrz
    orice este posibil, dar vettel vine şi cu pretenţii cum a venit şi el. bani mulţi rezultate puţine. sper să nu greşesc dar totul ţine şi de managerii piloţilor(contracte mari, sponsori mulţi=managerii bani mulţi), pe managerii de piloţi mai puţin îi interesează rezultatele acestora. echipele săşi bată capul cu ele.
    3 2
  • Ferrari
    Nu ramane la ferrari...... http://www.marca.com/en/2014/10/13/en/more_sports/1413201219.html

    Probabil ca asteapta sa ii fie reziliat contractul de catre Ferrari sa ii tunda putin de bani.....
    7 1
  • sper sa ajunga un somer ... la cat de kkt a fost ca pilot, somer e un lucru bun pentru el !
    8 28
  • @ trei puncte ......din kkt ai ajuns tu pe lume
    15 6
  • viitorul ii atarna in fata
    3 10
  • rommyF1
    alonso nu a fost un pilot rău la vremea lui. este un oportunist? DA. toţi piloţii importanţi vor să-l depăşească pe SHUMI. nu î-l vor ajunge din cauza echipelor, BERNIE, managerilor. acel pilot care încearcă să depăşească recordul tre să treacă de cei 3 şi să obţină rezultate bune la orice echipă ar fi
    1 2
  • :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru