Alonso: "Riscul de a nu concura în sezonul 2015 nu este prea mare"

de Daniel Popescu
Duminica, 12.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso a minimalizat riscul de a rămâne fără echipă în sezonul 2015 în cazul în care nu va ajunge la acord cu McLaren.

Esential 2015 este sezonul in care Fernando Alonso risca sa nu aiba echipa
Fernando Alonso este pe punctul de a părăsi Ferrari după cinci sezoane şi de a fi înlocuit de Sebastian Vettel, care şi-a reziliat contractul cu Red Bull Racing cu o săptămână în urmă.

Dublul campion mondial este de mai mult timp în negocieri avansate cu McLaren, însă discuţiile au intrat în impas din cauza duratei contractului. McLaren vrea o înţelegere pe cel puţin două sezoane, în timp ce dublul campion mondial este interesat de un contract valabil pentru un singur sezon, pentru a fi disponibil pentru Mercedes în 2016, în cazul în care negocierile lui Lewis Hamilton pentru prelungirea acordului vor eşua.

Probabil că nu este un risc atât de mare.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Întrebat de agenţia de presă Reuters care sunt şansele de a rămâne fără echipă în 2015 din cauza acestui impas, Alonso a replicat: "Probabil că nu este un risc atât de mare".

Totuşi, opţiunile lui Alonso pentru 2015 sunt puternic limitate.

Red Bull Racing, Mercedes şi Williams au deja liniile complete de piloţi pentru anul viitor, astfel că una dintre puţinele variante alternative este Lotus. Echipa britanică speră să înregistreze progrese majore anul viitor după trecerea la motoare Mercedes, însă este puţin probabil să aibă resurse financiare pentru a plăti salariul spaniolului, mai ales că Pastor Maldonado şi Romain Grosjean contribuie la buget prin intermediul sponsorilor.

Via Reuters

Comentarii (14)

  • balatescu
    ALONSO PENTRU UN AN LA LOTUS , BATE AMBELE MONOPOSTURI FERRARI SI SE RIDICA COTA STIE FLAVIO BRIATORE CE STIE SA SEMNEZE CU LOTUS BAREM PE UN AN !!!!!
    15 17
  • nu va face alonso nimic la lotus. La renault in 2008 si 2009 ce a facut?

    si ar fi misto sa stea alonso pe bara un an pentru ca a venit Vettel si Alonso a evitat lupta
    13 22
  • si sa vezi ce-i creste cota lui Alonso ca fuge de Vettel

    asa sunt astia guralivi, pusi sa dovedeasca o dau cotita. De aceea se lupta atat pentru aparente dand din gura, pentru ca in esenta e nasoala
    8 20
  • Asa ti se pare tie ca a fugit? Inseamna ca tu te citesti stiri care nu au legatura cu formula 1 si apoi comentezi ce te taie capul. Nimeni nu stia ca Vettel o sa semneze cu Ferrari....de fapt daca Alonso se intelegea cu echipa si vroia sa ramana Vettel nici nu ajungea la Ferrari.
    Si eu mi-as fi dorit un astfel de duel, dar poate altatada.
    17 4
  • Ăia de la Lotus trebuie să-și vândă echipa ca să-i plătească salariul :)) Briatore a spus-o ca să înțelegem noi că Alonso vrea să plece de la Ferrari cu orice preţ.
    Lotus va avea motor Mercedes la anul, însă nu cred că vor fi în top 5, altfel nu mai voia Grosjean să plece. Probabil vor ajunge pe locurile 10-15, cine știe... Au pierdut mulți oameni importanți și nici bani nu au ca să dezvolte monopostul. Momentan e o echipă mică și nesemnificativă.
    12 2
  • Un pilot pe care il admir, indiferent de echipa in care concureaza este la cel mai inalt nivel de performanta. Poate ca e bine ca n-a avut anii astia o masina potrivita pentru ca ucidea sportul, asa cum a facut-o Schumacher. Nu ma astept sa fie apreciat de toti fanii, nici Schumacher in era sa nu era. Un mare campion polarizeaza, un pilot de rand trece neobservat. Vettel nu-si dorea o echipa in care sa fie Alonso, nu risca sa-si compromita renumele conferit de cele 4 titluri, insa el stie foarte bine cine e mai bun. Alonso nu pleaca de la Ferrari decat din cauza noului management care in criza de idei tehnice schimba tot. Spre deosebire de Alonso Vettel are o varsta in care poate sa astepte cativa ani pentru un nou titlu. Asta ramane de vazut daca se va intampla, fara geniul marelui Newey intr-o echipa care pune o presiune uriasa pe pilot. Va sta Vettel 5 ani la Ferrari? Ramane de vazut intr-o era dominata de Mercedes? Ramane de vazut.
    16 4
  • il va angaja banca in postul de prim-portar ... cu un salariu pe masura postului !!! hai, lingaii falcosului dati voturi negative ....
    10 15
  • thor
    dacă ai văzut cursa de azi cred că ai observat ce a făcut la START .
    4 4
  • cei de la ferrari sunt ca moldovenii, dacă nu le-o trage alţii şi-o trag între ei. ştiu ce vb. pt că sunt moldovean
    16 2
  • claudiu
    Alonso a spus pe sky că echipa la care merge nu o să aibă motor Mercedes. Așa că adio Lotus.
    6 0
  • Grosjean la McLaren?asa am eu o presimtire...
    2 9
  • Nu bag mana in foc ca nu ramane la Ferrari, e prea ciudat ce se intampla, pentru ca daca si-ar fi reziliat contractul cu Ferrari atunci Vettel putea anunta ca a semnat pentru Ferrari,daca vine vettel la Ferrari iar cum apar interviuri cu alonso, mi se pare ca nu prea vrea sa plece.
    3 0
  • Vettel a cerut sa vina la Ferrari de pe vremea lui Montezemollo. Cat era monte acolo nu se punea problema sa plece Alonso. Acum a aflat si Alonso ca vine Vettel. Nu mai conteaza ca Honda e in urma si ca la anu McLaren vor fi in urma Ferrari, Alonso vrea sa plece
    3 2
  • @claudiu
    poate are maşină dar pt noi vrem să ştim ce motor va avea. poate apar din nou cei de la mecacrome(ARROWS)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru