Au început testele de Formula 1 de la Barcelona: Vettel, cel mai rapid în prima dimineață

de Daniel Popescu
Luni, 18.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a fost cel mai rapid în dimineața primei zile de teste de pe circuitul de la Barcelona, iar pilotul Scuderiei Ferrari a fost urmat de Sergio Perez și Valtteri Bottas.

Echipele din Formula 1 au început oficial pregătirile pentru noul sezon competițional și s-au reunit pe circuitul de la Barcelona pentru prima sesiune de teste.

Cel mai bun timp al dimineții a fost stabilit de Sebastian Vettel, care a fost cronometrat cu 1:18.161 la capătul a 72 de tururi parcurse. De altfel, pilotul Scuderiei a parcurs cele mai multe tururi, iar germanul a fost urmat în clasament de Sergio Perez (Racing Point), care a efectuat însă doar 20 de tururi.

Locul trei i-a revenit lui Valtteri Bottas (Mercedes), care i-a cedat însă monopostul lui Lewis Hamilton în sesiunea de după-amiază. Kimi Raikkonen a produs primul steag roșu al testelor după ce a derapat în virajul 5, însă pilotul celor de la Alfa Romeo a încheiat dimineața pe poziția a patra, în fața lui Max Verstappen (Red Bull) și Carlos Sainz Jr (McLaren).

Nico Hulkenberg a fost al șaptelea pentru Renault și a fost urmat de Romain Grosjean și Daniil Kvyat. Williams a anunțat că nu va participa la primele două zile de teste ale sesiunii de la Barcelona, întrucât nu a finalizat încă monopostul pentru sezonul 2019.

Via F1

Comentarii (9)

  • Nu că mă plictisește dar sunt și sătul să citesc anunțuri despre neamț și italieni cum că au reușit cel mai rapid tur iar apoi în calificări și curse parcă le-a intrat o așchie în talpă sau adversarii ce păreau la pământ "învie" și îi nenorocește...
    16 2
  • Singurul lucru imbucurator pt Ferrari este ca au fost feriti de probleme tehnice, dar nici nu era greu din moment ce sunt 85% masinile de anul trecut
    7 1
  • Florin F1
    Parca vad antrenamentele de anul trecut cand Ferrari au rupt in testele de la Barcelona si apoi 2 treimi de campionat au scos limba dupa Mercedes.

    Sunt curios ce le iese la McLaren, anul asta chiar ca nu mai au nici o scuza daca nu obtin macar 1 podium plus puncte cu ambele masini in fiecare cursa, si asta tinand cont de faptul ca au renuntat aproape de tot la dezvoltarea masinii de anul trecut inca din vara concentrandu-se pe masina din 2019
    5 1
  • anul trecut tot au facut cele mai rapide tururi si spre final de sezon mai nu puteau sa tina piept chiar si red bul eu sper sa fie altfe anul acesta
    6 1
  • Vettel, campionul testelor de iarnă. Măcar atât. Câștigă și el ce poate :))
    5 3
  • @ferr1 chiar că... iar Ferrari AS la capitolul "nr.tururi",dar degeaba: ca un elev ce la extemporalul de mate.scrie 10 pagini dar nu rezolvă decât 2 din 10 exerciții.
    5 2
  • ati gresit clasamentul: https://www.formula1.com/en/latest/article.f1-pre-season-testing-vettel-heads-sainz-at-the-end-of-day-1.2JJU5sSZJ2MC4w0HzkYVhK.html

    desigur, conteaza si ce pneuri a avut fiecare.
    1 1
  • Citește mai atent ce e scris în articol: "Cel mai bun timp al dimineți", nu cel mai bun timp la finalul primei zile de test ;)
    4 1
  • Era foarte complicat sa mai puna 2 coloane in clasament - cel mai bun tur respectiv cauciucurile folosite. Oricum, testele astea sunt de acomodare, nu neaparat de fortat masina. In mai putin de o luna ne lamurim cum sta treaba - de abia astept.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru