Australia rămâne în calendarul Formulei 1 până în 2020

de Daniel Popescu
Luni, 04.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Circuitul Albert Park din Melbourne va găzdui prima cursă de Formula 1 a fiecărui sezon până în 2020, după ce statul Victoria a semnat un nou contract cu Bernie Ecclestone.

Esential 2020 este anul in care expira noul contract al circuitului de la Melbourne cu Formula 1
7 este numarul circuitelor care au contracte cu Formula 1 cel putin pana in 2020
Contractul circuitului Albert Park din Melbourne pentru găzduirea Marelui Premiu al Australiei urma să expire la sfârşitul anului 2015, iar viitorul acestei curse era în pericol din cauza faptului că etapa era finanţată în bună măsură de autorităţile locale.

Negocierile cu Bernie Ecclestone au avut însă succes, astfel că Australia va rămâne în calendarul Formulei 1 cel puţin până în sezonul 2020. Potrivit noului contract, Australia îşi va păstra statutul de cursă de debut a sezonului în luna martie, iar ediţia de anul viitor a fost deja programată pentru 15 martie.

"Am obţinut o nouă înţelegere pe cinci ani pentru Marele Premiu şi este o înţelegere mai bună pentru locuitorii statului Victoria.

Noua înţelegere are aceeaşi termeni ca şi actualul contract în sensul că va fi prima cursă a sezonului şi va avea loc în luna martie în fiecare an", a declarat Denis Napthine, premierul statului Victoria.

De asemenea, este sigur că Australia nu va găzdui cursele în nocturnă, întrucât contractul nu prevede nimic în acest sens, în ciuda faptului că Ecclestone spera iniţial ca etapa să se desfăşoare la orele serii pentru ca în Europa să aibă loc la ore mai potrivite pentru telespectatori.

Potrivit unor informaţii oficiale dezvăluite de publicaţia Herald Sun, Australia va plăti 50 de milioane de dolari anual pentru a rămâne în calendarul Formulei 1 şi pentru a avea privilegiul de a găzdui prima cursă a sezonului.

Melbourne a debutat în competiţie în 1996 şi devine al şaptelea circuit care are contract cu Formula 1 cel puţin până în 2020, după Barcelona, Monaco, Silverstone, Hungaroring, Spa-Francorchamps şi Interlagos.

Via Herald Sun, Reuters

Comentarii (1)

  • Foarte bine, asa sa si faca.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru