Bottas: "Williams nu-şi poate permite să aibă curse precum cea de la Monaco"

de Daniel Popescu
Marti, 26.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valtteri Bottas consideră că Williams nu-şi poate permite să aibă curse dezamăgitoare precum cea de la Monaco, în care nu a reuşit să obţină niciun punct.

Esential 51 de puncte era diferenta dintre Williams si Red Bull inainte de cursa de la Monaco
29 de puncte au mai ramas intre Williams si Red Bull dupa Marele Premiu al statului Monaco
Williams s-a evidenţiat în prima parte a sezonului ca a treia forţă a Formulei 1 în spatele celor de la Mercedes şi Ferrari, însă la Monte Carlo echipa nu a reuşit să obţină niciun punct după ce Valtteri Bottas şi Felipe Massa au terminat doar pe locurile 14 şi 15.

Bottas admite că circuitul nu s-a potrivit caracteristicilor monopostului, însă afirmă că Williams nu-şi poate permite astfel de rezultate dacă vrea să lupte pentru victorii şi titluri mondiale.

"Trebuie să ne asigurăm că învăţăm, pentru că dacă vrem să fim o echipă învingătoare nu ne putem permite să avem o cursă în care nu suntem nicăieri. Cu cât viteza pe un circuit este mai mică, cu atât pierdem mai multă forţă de apăsare aerodinamică.

Dar trebuie să facem şi o analiză din punct de vedere mecanic, pentru că există un motiv pentru care ne chinuim aici", a declarat finlandezul.

Rob Smedley, directorul de performanţă al Williams, insistă însă ca Monaco reprezintă doar o excepţie, chiar dacă admite că este dezamăgit de lipsa punctelor.

"Dacă vrei să fii o echipă de top nu trebuie să te temi de niciun circuit. Nu poţi veni la Monaco spunând că ne luăm liber un weekend. Până acum, monopostul a fost suficient de bun pentru a obţine între 18 şi 22 de puncte la fiecare cursă. Dar cred că este ceva specific acestui circuit. Ceva foarte specific configuraţiei şi poate un pic şi cu temperaturile mai scăzute pe care le-am avut în acest an", a precizat el.

Via Autosport

Comentarii (4)

  • F1 Vision
    A spune ca a fost o surpriza neplacuta, performanta celor de la Williams la Monaco... este putin spus. Totusi cred ca vor recupera pe urmatoarele circuite, unde monopostul lor se va descurca mai bine. In Canada cred un circuit unde ar putea face o surpriza frumoasa, la fel si in Austria.
    7 0
  • Mai e Singapore putin cam problematic...
    4 2
  • La Monaco mi-au aratat cat de mult inseamna vopseaua masinii: fara ea n-as fi stiut care-i Williams, care-i Marusia... trist, dar v-o spun sincer.
    2 0
  • gigi k rai
    Williams este o echipa cu resurse financiare limitate iar performanta lor de pana acum sa datorat in mare parte motorului mercedes ,ptr ca anul acesta sasiul nu se potriveste deloc cu pneurile pireli .doar pe circuitele de viteza gen monza pot scoate maximum din acest monopost
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru