Button nu va lua startul în calificările din Canada din cauza unei defecţiuni la motorul Honda

de Daniel Popescu
Sambata, 06.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jenson Button nu va participa la calificările pentru Marele Premiu al Canadei din cauza unei defecţiuni la motorul Honda, în timp ce Max Verstappen va fi penalizat cu 15 poziţii pe grila de start.

Monopostul lui Button nu va fi gata pentru calificări.

McLaren
McLaren a confirmat că Jenson Button nu va putea lua startul în sesiunea de calificări din cadrul Marelui Premiu al Canadei, ca urmare a unei defecţiuni tehnice apărute la sistemul ERS cu numai câteva minute înainte de finalul ultimei sesiuni de antrenamente.

Decizia a fost luată ca urmare a faptului că mecanicii nu au timp să înlocuiască sistemul ERS în cele numai două ore dintre finalul antrenamentelor şi începutul calificărilor.

"Button a suferit o defecţiune la sistemul ERS către finalul ultimei sesiuni de antrenamente. Inginerii noştri analizează datele, dar din păcate monopostul său nu va fi gata pentru calificări", a precizat McLaren pe reţeaua de socializare Twitter.

Fernando Alonso a avut de asemenea o defecţiune tehnică la motor sâmbătă dimineaţă, iar inginerii au montat pentru antrenamente a patra unitate de propulsie, astfel că la următoarea va fi penalizat pe grila de start.

Numeroasele defecţiuni vin la capătul unei săptămâni în care Honda a utilizat două jetoane pentru îmbunătăţirea motorului cu ajutorul cărora anticipa un spor de performanţă.

Verstappen, primul pilot penalizat pentru utilizarea unui al cincilea motor

Esential 15 este numarul pozitiilor cu care Max Verstappen va fi penalizat in calificari
Între timp, Max Verstappen a devenit primul pilot care foloseşte un al cincilea motor în acest sezon. Toro Rosso a decis să înlocuiască motorul olandezului ca urmare a faptului că acesta urma oricum să fie penalizat cu cinci poziţii pentru producerea accidentului cu Romain Grosjean din Marele Premiu al statului Monaco.

În urma acestei decizii, Verstappen a primit încă 10 poziţii pe grila de start, astfel că totalul locurilor de penalizare a ajuns la 15. În cazul verstappen va ocupa cel mult locul şase în calificări, penalizarea nu va putea fi aplicată integral, însă diferenţa va fi suportată de olandez printr-o penalizare de timp care va fi acordată în timpul cursei.

Via McLaren, Toro Rosso

Comentarii (5)

  • Bogdan
    Cum zice regulamentul, ce se intampla dupa ce se trece la al cincilea motor? Pilotul este penalizat doar in cursa in care este montat pe masina ? In urmatoarele curse in care il foloseste mai este penalizat in vreun fel ?
    2 1
  • F1 Vision
    @Bogdan: lol. Este penalizat doar o singura data, in cursa in care l-a montat.
    4 0
  • Yessss!!!! Dau de baut!!!!!! Vettel ii OUT!!!!
    13 14
  • Coxilian
    Bem amandoi Mircea
    4 3
  • Mclaren_Mircea_1984-E bine sa ai si tu o bucurie vazand ca Mclaren sunt varza in continuare.
    11 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru