De Villota vrea să devină prima femeie pilot din F1 după două decenii

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 23.08.2011
Maria de Villota este determinată să obţină un loc pe grila de start a sezonului 2012 şi să devină prima femeie pilot din Marele Circ după 20 de ani.

Testul efectuat cu Renault la jumătatea lunii august pe circuitul Paul Rircard o determină pe spanioloaica Maria de Villota să fie încrezătoare că va atrage atenţia unei echipe pentru sezonul 2012.

Deşi numărul de posturi libere pentru anul viitor este limitat, de Villota este determinată să facă tot posibilul pentru a semna un contract de pilot titular.

"Relaţia noastră cu Renault este foarte bună şi ei ne-au oferit această oportunitate. Am determinarea de a fi în Formula 1 şi facem paşii necesari. Vom vedea ce se întâmpla în viitor, iar managerul meu este în contact direct cu Bernie Ecclestone, iar el a urmărit toate aceste evenimente", a declarat ea.

De Vilota a împlinit 31 de ani la începutul acestui an, însă nu consideră că vârsta poate reprezenta un obstacol în calea debutului sau în Formula 1. "În niciun caz. Vine la momentul potrivit. Sunt în cea mai bună formă fizică şi am folosit toţi aceşti ani ca experienţă. Cred că aceasta este şansa noastră şi este timpul potrivit", a mai precizat ea.

Ultima femeie care a concurat în Formula 1 a fost Giovanna Amati, italianca participând în sezonul 1992 alături de Brabham.

Via | F1Times

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru