Debutul modest de sezon al Ferrari, explicat printr-o greşeală de design a monopostului

de Daniel Popescu
Marti, 06.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari are un început modest de sezon pentru că forţa de apăsare aerodinamică este limitată din cauza designului ales pentru monopost, potrivit presei italiene.

Esential 4 este locul ocupat de Ferrari in clasamentul constructorilor dupa primele patru curse ale sezonului
52 de puncte a obtinut Ferrari in acest sezon, spre deosebire de cele 154 inregistrate de Mercedes
Ferrari a ieşit în evidenţă la lansarea noului monopost pentru sezonul 2014 prin plăcile exterioare înguste ale caroseriei, care au permis un design elegant.

Cu toate acestea, tocmai această alegere de design reprezintă una dintre cauzele pentru care Ferrari înregistrează un parcurs mai degrabă modest în prima parte a acestui sezon.

Informaţia a fost dezvăluită de o sursă anonimă de la Maranello pentru publicaţia italiană Autosprint, care afirmă că acesta este motivul pentru care Fernando Alonso şi Kimi Raikkonen au probleme cu stabilitatea monopostului în virajele lente ale circuitelor.

De altfel, exact aceeaşi problemă a întâmpinat şi Sauber în prima parte a anului trecut, care a beneficiat de asemenea de plăci exterioare înguste prin sacrificarea forţei de apăsare aerodinamică.

O altă problemă pentru echipă este performanţa motorului dezvoltat de Ferrari.

Potrivit surselor Autosprint, Ferrari pregăteşte o soluţie pentru rectificarea problemei prin introducerea unor placi exterioare pentru caroserie mai largi, care vor fi evaluate în antrenamentele libere din cadrul Marelui Premiu al Spaniei.

Via GrandPrix247

Comentarii (4)

  • Sa faca cel mai urat monopost din istoria F1 si sa ia titlul cu el. Istoria ii tine minte pe cei care castiga, nu pe cei mai frumosi.
    14 0
  • Ha,ha,ha...
    Daca nu e tunelul de vant,e designul...sau motorul...sau dracu mai stie!Partea proasta e ca nu prea au nimerit o in ultimii ani,sau au fost extrem de ghinionisti pentru ca cel putin o alta echipa a reusit sa construiasca un monopost imbatabil.

    Partea grava,in opinia mea,e ca nu reusesc sa revina pe parcursul anului,macar cu imbunatatiri vizibile,daca nu cu rasturnari de situatie....
    6 0
  • Test Driver 01
    Motorul nu-i o problema grava si nici importanta pentru ca-i foarte fiabil, problema reala este iarasi aerodinamica monopostului care are probleme in curbele incete si pe liniile drepte are circuitelor. Eh sa vedem varianta B a monopostului, in cursa din Canada. Desi este cam tarziu pentru campionat dar macar sa-l testeze pana la final si sa lucreze mai bine in dezvoltarea lui.
    6 0
  • o dar vai, ce-a facut zeul alonso ?! de ce nu s-a prins de aceasta greseala ?! cum s-a putut intampla asa ceva ? el care e cel mai bun pilot sa nu isi dea seama ?
    cred ca ceilalti sunt de vina, ca nu inteleg ca ei nu sunt in lupta pentru titlu mondial si nu se dau la o parte, asa cum a facut petrov
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru