Echipele vor putea folosi două sau trei evacuări în sezonul 2016

de Daniel Popescu
Miercuri, 14.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Monoposturile din sezonul 2016 vor avea una sau două evacuări pentru producerea sunetului şi alta separată pentru eliminarea gazelor de eşapament.

Esential 3 este numarul maxim de evacuari pe care le vor avea monoposturile in sezonul 2016
FIA a publicat miercuri regulamentul tehnic al Formulei 1 pentru sezonul 2016, care include o surpriză cu privire la sistemul de evacuare.

În prezent, monoposturile folosesc o evacuare unică pentru eliminarea gazelor de eşapament şi pentru producerea sunetului, iar acest lucru a afectatat nivel de zgomot emis de motoare.

Planul iniţial prevedea introducerea unei evacuări separate care să fie folosită doar pentru producerea sunetului, însă noul regulament tehnic menţionează faptul că echipele pot alege să folosească una sau chiar două evacuări pentru sunet. Cu alte cuvinte, fiecare monopost de anul viitor va fi echipat cu o evacuare pentru eliminarea gazelor şi una sau două evacuări pentru producerea sunetului, astfel că numărul total de evacuări va fi de două sau trei.

În plus, FIA a menţionat în cadrul regulamentului şi locul în care trebuie amplasate evacuările, cu scopul de a evita exploatarea regulamentului în scopuri aerodinamice.

Via FIA

Comentarii (7)

  • scantei false, sunet fals. Ce urmeaza? Monoposturi electrice si gaze de esapament trucate?
    15 4
  • Sunt de acord ca motoarele astea sunt de caca, dar "scantei false, sunet fals"? Ce e fals la podea metalica si la evacuari aditionale?
    7 4
  • LOL, cand faci ceva special pentru scantei si sunet da, e cam falsa treaba. E doar un aparat ce scoate scantei. In trecut scantei insemna ca podeaua atinge asfaltul. Acum inseamna doar artificii. Sa pui o evacuare doar pe post de muzicuta iar e un dispozitiv fals. Pentru ca nu ai nevoie de evacuarea aia aditionala ca sa faci motorul mai performant. Motorul e ca sa iti livreze CP nu sa-ti cante. Si daca suna grozav atunci sa fie in stransa legatura cu tehnica lui nu sa-i legi un acordeon de coada
    13 2
  • Mai bine reintroduceti motoarele atmosferice si fanii vor reveni,macar v8-ul de v10 ce sa zic suna bestial!
    12 2
  • Macar daca duceau actualele motoare la 1000 CP. Tehnologie, inteleg, dar nu in detrimentul perfomantelor pe circuit. Ca- mai lente cu 4 sec fata de V8!
    2 0
  • Trompete...
    1 0
  • Pai da...
    Echipele vor putea sa dea 1 sau 2 gauri in evacuare, doar pentru zgomot, bineinteles...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru