Ferrari confirmă plecarea lui Luca Marmorini, directorul de motoare al echipei

de Daniel Popescu
Joi, 31.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a confirmat joi că Luca Marmorini, şeful departamentului de motoare, a părăsit echipa în urma perfomanţelor modeste ale unităţii de propulsie. Italianul nu a fost însă înlocuit propriu-zis în funcţie.

Presa internaţională a relatat la începutul lunii iulie că una dintre numeroasele schimbări pregătite de Ferrari în departamentul tehnic este concedierea lui Luca Marmorini, şeful diviziei de motoare a echipei de Formula 1.

Italienii nu au dorit să comenteze informaţiile la vremea respectivă, însă au confirmat în cele din urmă această informaţie în cadrul unui comunicat de presă de joi.

Potrivit acestuia, Marmorini a părăsit Ferrari la patru ani după ce a devenit şeful departamentului de motoare, însă rolul său nu a fost preluat în mod oficial de altcineva.

Astfel, directorul tehnic James Allison va avea principalul rol în dezvoltarea viitorului monopost al Scuderiei şi va fi ajutat în primul rând de Nikolas Tombazis, care rămâne designer-şef al şasiului, şi de Lorenzo Sassi, care ocupă rolul de designer-sef pentru motor.

Tot cu această ocazie, Ferrari a dezvăluit că Mattia Binotto a devenit noul chief operating officer (COO) al echipei.

Via Ferrari

Comentarii (14)

  • ...................
    0 1
  • astept plecarea *soferului bancii* ...
    7 18
  • minu_golescu
    ..., ba esti nebun? spui asta in calitate de sustinator ferrari sau hater alonso? este unul dintre cei mai completi si disciplinati piloti din istoria recenta a formulei 1
    16 4
  • aluia cu puncte-n creier
    Soferul ala nu pleaca ca vrea neica nimeni cu 3 puncte de suspensie in creier, stiu ca "pretenii" Ferrari ar vrea una ca asta, dar nu se va intampla. Poate pleaca alt sofer, ala al energizantelor, poate te uiti in ograda ta mai mult ca e jale
    6 2
  • online
    @minu, stai linistit forumul automarket e plin de hateri la adresa lui Alonso, si de sustinatori a lui Hamilton. Asta pentru ca redactorii automarket (fara sa supar pe nimeni) sunt victima unei prese britanice prost scrise la adresa lui Alonso (o campanie inceputa in 2007), care are la baza conflictul dintre cei doi si urmareste denigrarea a unuia dintre ei. Multi ani au trecut de atuncea si multe agentii de presa se afla tot in acest stadiu pe care nu il pot depasii. In ultimul timp acest demers pierde teren chiar in Marea Britanie, fiind evident cusut cu ata alba.
    Nu mai punem la socoteala incapacitatea de filtra si verifica un zvon din din mai multe surse. (altele decat cele britanice)
    Asta arata cat de usor e sa manipulezi publicul de F1 pentru ca toti acesti hateri Alonso nu sunt decat rodul acestei campanii de denigrare a unuia dintre cei mai buni piloti din istoria Formulei 1.
    Numai bine la toata lumea!
    11 2
  • ,,ALONSO,, va place sau nu este in momentul de fata cel mai complet pilot ,numai un necunascator , sau dobitoc ,nu recunoaste acest lucru , Fortzaa Rosaa
    17 2
  • Sa termini o cursa pe locul doi atunci cand pilotezi un tractor rosu este o mare realizare, enorma chiar! In lipsa luiAlonso Ferrai ar fi mult mai in spate in clasament ( a se vedea performantele lui Raikkonen, un pilot bun dar care nu reuseste sa obtina nimic din tractor). Fara Alonso , Ferrari ar avea un buget mult mai mic si probabil ar fi mult mai in fata, ce scoate el din masina ii performanta umana oura si talen enorm..... Nu prea inteleg de ce il urati voi dar banuiescc ca doar de invidie este vorba, probabil ca la un moment dat l-a batut pe cel pe care voi il vedeti idol si erou! Credeti ca Raik merge rau pentru ca masina afost facuta pe ntru Alonso? nu merge rau pentru ca masina aia ii o eroare totala, atat ca sasiu cat si ca motor, motor slab cu turbo prea mic, parte electrica care inca nu furnizeaza cata putere trebueie, sasiu prost conceput...... Da, poate ca Alonso ar trebui sa plece de la Ferrari la o echipa interesata sa castige ....... Suntem din nou in epoca Alesi Berger.....
    12 0
  • mobius
    Sunt de acord cu "sheitan", cu "ss76", "online", "aluia cu puncte-n creier", "minu_golescu" si foarte multi altii. Mai mult decat atat specialistii formulei 1 sunt si ei aproape in unanimitate de acord ca Alonso este cel mai bun (talentat, rational si complet) pilot de pe grila. Ce s-ar mai putea spune, de cinci ani Ferrari este acolo unde este, pentruca Alonso scoate, din masina pe care o are la dispozitie mai mult decat ar putea oricare alt pilot. As spune ca este un ghinionist si ca si-a sacrificat cei mai buni ani ai sai pentru a mentine Ferrari pe linia de plutire. Schumacher (departe de mine minimalizarea meritelor sale) cu doi giganti in materie alaturi, a avut nevoie de patru ani pentru a incepe seria succeselor. In 2007, 2010 2012 si 2013 Alonso a pierdut titlul din cauza strategiilor proaste, puse la dispozitie de echipele la care concura. Nu m-as mira ca sfarsitul sezonului sa ne aduca surprize majore in privinta transferurilor si ma refer aici la Alonso in primul rand. Sunt aproape zece ani de cand lumea tranferurilor din F1 se invarte in jurul sau, chit ca unii din motive cu totul de neanteles nu recunosc.
    7 1
  • minu_golescu
    ce ma frapeaza e ca dintre toti pilotii de pe grila vad in ultima perioada ca alonso e de departe cel mai hulit si desconsiderat pilot. total gratuit!

    sunt curios cati au habar de cat de dedicat este omul asta si de cat de mult munceste (simulator/ conditie fizica), motivat de faptul ca isi doreste inca un titlu mondial. inca unu si s-a dus, si o sa-l aibe! 2 sezoane are timp suficient si apoi se va retrage probabil. a muncit si pentru titlurile anterioare, poate mai mult decat a facut-o vettel 4 sezoane la rand (pe care il consider un campion de conjunctura dar pe care il respect), mai mult decat o face rosberg/ hamilton sau cine are norocul sa fie in echipa potrivita la momentul potrivit.

    ok, spun unii ca e favorizat de echipa..pai normal! omul asta are pedegree de campion, isi doreste rezultate, ii se ofera favoruri pentru ca ofera si el echipei . pe cine sa fi lasat sa treaca de el (massa care este si el muncitor dar care e un berbec care se pierde cu firea in cursa)/ de raikonnen nu mai spun nimic, e blazat, nu stiu daca ferarri ar trebui sa-i mai acorde o sansa la anu..noroc ca mai posteaza pe tweeter din cand in cand ca sa-l mai vad si eu la fata

    @ online: ok, dar tu crezi ca toti papagalii astia care comenteaza aici au ei vreo cunostinta de ce s-a scris in trecut, de crashgate etc? sunt fix zero barat oamenii, genu care la meci, in loc sa strige "hai steaua" prefera "m&*e dinamo". de ce? noi suntem romani..

    sustineti-va favoritii dar faceti-o decent
    8 2
  • online
    @minu, uite un articol din 2011 foarte bine scris:

    Why does Fernando Alonso get such hate?

    http://www.talkingaboutf1.com/2011/02/why-does-fernando-alonso-get-such-hate.html
    1 1
  • ce faci cand nu poti spune despre un pilot ca e cel mai rapid? Spui ca e cel mai complet .... ori tocmai asta demonstreaza ca sustinatorul sau nu are argumente sa-l dea drept cel mai bun si e constient de asta
    1 2
  • Schumy
    Schumacher era cel mai bun dar si cel mai hulit pilot din toata Formula 1 atunci cand concura pentru Ferrari. Cui ii pasa chestiunea? Sa fim seriosi, eu citesc mult si presa de F1, si forumuri si nici pomeneala. Alonso este cel mai puternic brand din F1(dintre piloti de pe grila actuala). Cu cei mai multi fani in spate. Deci care e problema? Aaaa....ca sunt un grup de idioti din Romanica, insumeaza cat degetele de la o manuta. Cantitate neglijabila D-le! Lasa-ti-i sa-si arunce semintele si gunoiul ca altceva nu stiu sa faca.
    4 1
  • minu_golescu
    @ online - multam, o sa-l citesc cu atentie mai tarziu, tipul scrie bine si pare impartial
    0 0
  • :@ bleah
    Faza cu cel mai rapid din F1 e o facatura la adresa lui Hamilton. Fraza asta e la fel de muscatoare pentru necunoscatori...... Conform presei Alonso e cel mai complet iar Hamilton cel mai rapid... nu de alta dar trebuie sa ii dea o titulatura si lui Ham pentru ca ramanea fara coroana.

    PS: nu ma face sa aduc argumente cu cine e mai rapid in F1 in momentul de fata pentru ca dau de pamant cu Hamilton!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru