Ferrari, convinsă că Raikkonen va reveni în curând la forma obişnuită

de Daniel Popescu
Marti, 06.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
James Allison este încrezător că fanii vor vedea în curând adevărata valoare a lui Kimi Raikkonen după un debut modest de sezon.

Esential 7 este cel mai bun rezultat obtinut de Kimi Raikkonen in sezonul 2014
12 este locul ocupat de Kimi Raikkonen in clasamentul general, cu 11 puncte
3 este locul ocupat de Fernando Alonso in clasament, cu 41 de puncte castigate
Kimi Raikkonen a avut parte de un început mai degrabă modest de sezon, în care cel mai bun rezultat a fost un loc şapte în Marele Premiu al Australiei.

Fostul campion mondial a admis recent că stilul său de pilotaj nu se potriveşte cu caracteristicile monopostului, însă directorul tehnic James Allison este convins că finlandezul va remedia aceste probleme într-un interval scurt de timp.

"Kimi lucrează extrem de bine cu echipa, colaborează cu inginerii şi ne ajută să împingem monopostul mai departe. Are clasă şi sunt sigur că vom vedea rezultate pe circuit într-un interval scurt de timp.

Am avut un nivel extraordinar de performanţe cu Fernando Alonso, reuşind să obţină fiecare punct posibil din fiecare oportunitate posibilă", a declarat el.

Ferrari se prezintă la Marele Premiu al Spaniei de la sfârşitul acestei săptămâni după două rezultate contradictorii. În Bahrain, echipa a terminat pe locurile nouă şi 10, pentru ca în China să obţină primul podium al sezonului. Allison crede însă că ar fi eronat să judece performanţa monopostului pe baza rezultatelor dintr-o anumită cursa.

"Învăţăm cum să obţinem mai multă performanţa din acest nou set de reguli şi sperăm să facem monopostul mai competitiv. Cheia pentru un sezon de succes este să îmbunătăţim monopostul la fiecare cursă. Dacă putem face asta şi putem aduce noi performanţe la fiecare dintre aceste curse, vom face paşi înainte. Iar asta va defini adevăratul F14 T, nu o singură cursă", a adăugat el.

Presa italiană susţine că una dintre cauzele performantelor modeste ale celor de la Ferrari este designul monopostului.

Mai exact, plăcile exterioare ale caroseriei sunt înguste şi afectează forţa de apăsare aerodinamică

Via Ferrari

Comentarii (12)

  • Noroc cu Allison, eu am mare incredere in omul asta. Se apropie de valoarea lui Newey.
    14 1
  • Mi-ar facea placere sa vedem si noi din acea "clasa" pe care o are Raikkonen in cadrul echipei. Spre mine ca spectator, comportamentul lui mi-a facut o impresie opusa dealungul timpului ....
    12 10
  • Monte l-a adus pe Allison iar Allison a cerut si aducerea lui Raikkonen pentru dezvolarea masinii ... si de aici ironia, Raikkonen cand a fost dat afara de la Ferrari au motivat ca nu stie sa dezvolte masina. Acum tot Allinson spune ca Raikkonen nu este inca in forma obisnuita dar ca va fi. Vom vedea
    3 2
  • Florin
    Masina aia nu trebuie dezvoltata, trebuie regandita integral. Nu-i vad niciun punct forte, Alonso face minuni, Kimi se chinuie sa o tina pe pista. Allison isi va putea pune amprenta asupra viitoarei masini din 2015.
    4 1
  • pablo256r
    "Ferrari, convinsă că Raikkonen va reveni în curând la forma obişnuită" de fapt este directorul tehnic al Ferrari James Allison.
    De ce un titlu mai bombastic decit e cazul?
    Toata lumea din jurul echipei doreste ca si Kimi sa aiba rezultate. Este ceva normal si necesar.
    Nimic deosebit in asta.
    Hai .... SI tu Kimisor :))
    3 1
  • @Monte Raikkonen nu mai are 25 de ani ca sa aiba lumea rabdare cu el. Mai sta 1-2 prin F1 si pe urma isi vede de treaba sa. La anii sai e si greu sa se mai mentina in forma, concentrat s.a.m.d. De aceea toti avem asteptari mari de la el. Toate astea ar trebui sa-l ambitioneze pe finlandez si sa dea totul in perioada asta. In ritmul asta s-ar putea sa fie si ultimul an la Ferrari. Ce rost are sa platesti 15 mil unui pilot care termina pe 10 la 1 min de coechipierul sau? Poti sa-l platesti pe Hulk cu 2 mil. si restul de 13 le investesti in monopost.
    Sper ca Raikkonen sa faca din F1 prioritatea sa si sa demonstreze ca mai poate fi rapid.
    10 2
  • Lingatoru de afirmare
    Vorbeste prostia din tine si faptul ca nu te poti abtine cand cineva isi spune parerea (destul de obiectiva sa fiu sincer) despre un pilot de pe grila. vezi ca de hateri e plina lumea (e un trend pe aici prin zona) si tu esti unul dintre ei. trezestete si nu mai inghiti toate rahaturile.
    2 3
  • Kimi nu are 40 de ani, e doar cu un an mai mare ca Alonso. Daca trebuie sa sa gandeasca la pensionare atunci trebuie sa faca asta cot la cot cu Alonso care nici el nu se stie cat de in forma e ... in ultimul timp a avut numai coechipieri nu prea tinerei deci nu as baga mana in foc nici pentru el. Dar cred ca Kimi a patit ceva asemanator cu Melandri la Ducatti. Nu se impaca cu noul sistem de franare .. care nu e tocmai unul normal e o gaselnita de ultima ora in F1 ca sa incarce nu stiu ce baterie
    5 4
  • anul trecut cand era la lotus ,nimeni nu vb de pensionarea lui kimi.nici nu se pune problema de asa ceva.sunt de acord ca are probleme cu monopostul ferrari,care e construit mai mult pe stilul lui alono.alonso prefera monoposutul subvirator ,kimi supravirator.Oricum ar fi nu asta e diferenta dintre ei clar ,atunci cand e vb de miimi de secunda maxim o secunda o poti pune pe talentul pilotului ,dar cand vb de zeci de secunde nu se mai pune problema asa.CAND kimi va fi in aceeasi secunda cu alonso, si si va rezolva problemele doar atunci vom sti care e mai rapid.SPRE exemplu cand se batea cu alonso la titlu de era la mc larren ar fi crezut cineva ca cu aceeasi masina alonso va fi mai rapid cu zeci de secunde ca kimi?normal ca nimeni ,e clar o problema cu intelegerea monopostului si vom vedea pana la sfarsitul sezonului ce va fi
    2 4
  • KImi nu va fi mai rapid decat Alonso,in fact si ''Felipe baby'' l-a batut in 2007.
    2 5
  • Ceea ce era de sublinit e faptul ca la anii sai, cu experienta sa, cu un titlu, Raikkonen nu mai poate avea scuze de genul "Nu ma inteleg cu monopostul". Daca n-o face e cauza pierduta. Nu mai are timp s-o faca. Ori acum ori niciodata. Nici o echipa n-o sa stea sa astepte un pilot de 35 de ani ca sa se obisnuiasca el cu monopostul si cand o va face va avea 37 de ani. Raikkonen nu e viitorul echipei, e prezent si acum trebuie sa confirme.
    Cei doi piloti Ferrari nu trebuie sa fie in aceeasi secunda ca sa ne dam seama care e mai bun(cu toate ca nu ne ajuta la nimic), ci faptul ca Alonso ii da o secunda lui Raikkonen demonstreaza clar superioritatea spaniolului la toate capitolele.
    Si acum e intrebarea - ce echipa investeste 15 mil. intr-un pilot care termina pe 10 si nu se intelege cu monopostul si mai are si 35 de ani? O echipa plina de prosti ca Ferrari. Nu cred ca demisia lui Domenicali e suficienta. Revenirea lui Raikkonen e o alta greseala de-a lui Montezemolo, dupa ce l-a lasat pe Schumacher sa se retraga in 2006, dupa ce l-a pastrat pe Massa in detrimentul lui Kimi. Nu zic ca Montezemolo ar trebui sa plece, dar cred ca in jurul sau are oameni care-l sfatuiesc gresit.
    0 1
  • dupa calificarile alea de i-a dat lui Alponso 0.8 sec s-a rupt ceva ... pana atunci erau cam egali. Banuiesc ca Alonso si-a dat seama ca nu-l poate bate fara sarlatanii. Alonso e omul care sa faca asta si parca se si batea cu pumnii in piept ca la Ferrari e dispus sa aibe orice coechipier ....; acolo a gasit oameni care sa gandeasca la fel ca el
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru