Ferrari, dispusă să sacrifice şansele la titlu prin introducerea unui update major pentru motor

de Daniel Popescu
Marti, 13.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari analizează posibilitatea de a introduce un update major pentru motor în Statele Unite, chiar dacă şansele la titlu ale lui Sebastian vettel ar urma să fie afectate de o penalizare pe grila de start.

Sigur că trebuie să luăm în considerare situaţia lui Vettel, dar trebuie să facem calculele cu privire la ceea ce vom avea.

Maurizio Arrivabene
Sef Ferrari
Ferrari lucrează în prezent la un ultim update pentru motor care include câteva noutăţi importante care vor fi utilizate şi pe unitatea de propulsie din sezonul 2016.

Scuderia încearcă astfel să ţină pasul cu Mercedes în privinţa dezvoltării motorului, iar noutăţile ar putea fi introduse chiar la Marele Premiu al Statelor Unite de la sfârşitul săptămânii viitoare. Printre noutăţi se numără relocarea rezervorului de carburant şi a sistemului MGU-K cu scopul de a îngusta spatele monopostului pentru un avantaj de ordin aerodinamic. În plus, o astfel de schimbare va necesita şi noi cutii de viteze.

Totuşi, Sebastian Vettel şi Kimi Raikkonen sunt deja la cel de-al patrulea motor, astfel că utilizarea noii unităţi de propulsie ar echivala cu o retrogradare pe grila de start de cel puţin 10 poziţii.

Prin urmare, şansele la titlul mondial ale lui Vettel ar urma să fie compromise în cursa de la Austin, iar diferenţa de 66 de puncte s-ar putea extinde suficient de mult pentru că Lewis Hamilton să devină matematic campion mondial.

"Ne gândim la Austin. Sigur că trebuie să luăm în considerare situaţia lui Vettel, dar trebuie să facem calculele cu privire la ceea ce vom avea înainte de a lua o decizie", a explicat Maurizio Arrivabene, şeful Ferrari.

Trebuie să ne folosim de această situaţie, dar pe de altă parte încercăm să învăţăm cât mai mult posibil pentru anul viitor pentru a înregistra din nou progrese.

Sebastian Vettel
Pilot Ferrari
Pe de altă parte, Vettel a admis că şansele sale la titlul mondial sunt mai degrabă teoretice, motiv pentru care consideră că Ferrari ar trebui să folosească noul update cu scopul de a obţine un avantaj competitiv în 2016. "Cred că încă avem o şansă să obţinem multe lucruri în acest an. Trebuie să ne folosim de această situaţie, dar pe de altă parte încercăm să învăţăm cât mai mult posibil pentru anul viitor pentru a înregistra din nou progrese. Ca pilot, cu siguranţă nu vrei să primeşti 10 poziţii de penalizare pe grila.
Pur şi simplu pare ciudat să fii pedepsit când nu ai comis nicio crimă"
, a precizat el.

Via Motorsport

Comentarii (13)

  • Care sanse la titlu? 0.0000......?
    Oricum daca update-ul va fi asa major inseamna ca vor fi si capabili sa recupereze repede.
    La anul cu siguranta vom avea altceva. Cred ca toti vor pune la bataie tot ce e mai bun. S-au cam prins care e problema.
    21 3
  • Eu as opta pt upgrade. Sa plece de pe 15 cu o masina buna ajunge pe 3 daca se dovedeste ca upgrade-ul functioneaza.
    20 1
  • si eu zic la fel

    sa iasa cu update-ul in fata
    macar o sa vada cum progreseaza prin pluton

    si la start poate sa ciupeasca pozitii, de ce nu ... ?
    si sansele la titlu ... 66 de puncte cu 100 disponibile ...

    hai sa analizam "sansele"

    Hamilton trebuie sa abandoneze de 2 ori, Vettel sa castige de ambele dati .. si mai are de recuperat 16 puncte ... hai serios?

    cu toate acestea ... it is not over until is over
    dar de aici Ham trebuie sa aiba tot ghinionul posibil din lume ca sa piarda titlul

    Forza Ferrari!
    18 2
  • E suficient cineva sa-i da lui Hamilton sa loveasca o minge de fier vopsita ca o minge de fotbal :))
    7 8
  • Webber
    "Ca pilot, cu siguranţă nu vrei să primeşti 10 poziţii de penalizare pe grila. Pur şi simplu pare ciudat să fii pedepsit când nu ai comis nicio crimă"
    Individul asta nu pricepe ca sportul asta se joaca IN ECHIPA! Nimeni nu vrea sa primeasca dar asta e regulamentul. Ce sens mai are sa te lamentezi decat daca asta ti-e (J)gena! Infumurat mic.
    8 13
  • Pai cum, marele champion cu 4 titluri nu are sanse decat matematice la titlu? Alonso in 2010 se batea cu sanse reale. Iar Raikkonen il si obtinea in 2007! Cam subtirel....
    10 20
  • @qaz:
    comparam peste 5 ani rezultatele lui Vettel cu cele ale lui Alonso. Cat despre Raikkonen,a luat titlul cu o masina dezvoltata in totalitate de Schumacher si pentru ca i l-au facut cadou baietii de la McLaren. Aia au preferat sa vada pilotul altei echipe campion mondial, decat sa-l vada pe Alonso.
    14 10
  • @Schumi
    Crezi ca va mai exista Vettel peste 5 ani la Ferrari? Asta nu-i asa fraier ca Alonso. Daca in 2016 nu ia titlul cu Ferrari in 2017 se reseteaza din nou F1 si Ferrari nu sunt in pole position pentru asa ceva.
    7 3
  • lucky70
    Sa puna noul motor pe masina lui Raikonnen ,sa vada daca merge,iar apoi schimba si la Vettel!
    13 2
  • Declaratii in van! Tipic pentru ei! Cica sa facem niste calcule sa vedem cum sa facem cu motorul. Serios? Ce calcule? Bla, Bla!
    4 11
  • serban
    Alo ! Băieții McLada ! Nu ar trebui cumva să vă faceți mai multe griji pentru Alonso și Honda, decât pentru Vettel și Ferrari ? Atât de mare a ajuns frustrarea ?
    10 5
  • rommy f1
    Dar s-o facă fraţilor odată pt că m-am plictisit de atâtea curse de rutină.
    2 0
  • rommy f1
    HELLO, maşina cu care a câştigat KIMI titlul MONDIAL a fost pregătită pt MASSA, Schumacher când s-a retras nu a spus nimic de KIMI, ci doar de MASSA
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru