Ferrari l-a recrutat pe fostul şef de la Bridgestone

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 11.01.2012
Ferrari a anunţat miercuri angajarea lui Hirohide Hamashima, fostul şef de la Bridgestone Motorsport, cu scopul de a remedia problemele de compabilitate cu pneurile Pirelli.

Scuderia Ferrari a dezvăluit miercuri în cadrul tradiţionalului eveniment Wrooom din Italia o nouă schimbare în departamentul tehnic. Echipa l-a angajat pe Hirohide Hamashima, fostul şef al departamentului de motorsport al producătorului de pneuri Bridgestone, care va începe munca chiar astăzi şi îi va raporta direct lui Pat Fry.

Hamashima va avea misiunea de a identifica şi remedia numeroase probleme pe care le-a avut Ferrari cu pneurile pe parcursul sezonului 2011. În special în prima parte a anului trecut, Fernando Alonso şi Felipe Massa s-au confruntat cu performanţe modeste din partea noilor cauciucuri Pirelli, în special cu compoziţiile mai dure.

Chiar dacă pneurile Pirelli sunt fundamental diferite de cele oferite de Bridgestone în Formula 1 până în 2010, Hamashima are o experienţă bogată în acest domeniu şi, în plus, a colaborat îndeaproape cu Ferrari în perioada în care Michael Schumacher a concurat pentru echipă, întrucât la vremea respectivă nu exista un furnizor unic de pneuri în Marele Circ.

"Ne va oferi contribuţia sa la dezvoltarea monopostului şi la problemele cu pneurile, pentru că ştim că asta a fost o problemă pe care am suferit-o anul trecut în unele condiţii", a explicat Stefano Domenicali, şeful Scuderiei Ferrari, decizia de a-l recruta pe Hamashima.

De asemenea, Ferrari a oferit şi un amănunt suplimentar cu privire la lansarea noului monopost.

Scuderia a confirmat că evenimentul de lansare va avea loc în 3 februarie la Maranello, însă nu a precizat numele sub care va fi cunoscut în sezonul 2012.

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru