Ferrari pregăteşte un update major pentru motor în Canada

de Daniel Popescu
Luni, 20.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari va introduce un update semnificativ pentru motor cu ocazia Marelui Premiu al Canadei din iunie şi estimează un progres de 20-30 de cai putere.

Esential 30 de cai putere este progresul estimat de Ferrari pentru puterea motorului
Ferrari şi-a stabilit o strategie ambiţioasă pentru dezvoltarea motorului şi intenţionează să reducă cât mai rapid diferenţa care o separă de Mercedes.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de postul britanic de televiziune SkySports, Scuderia lucrează în prezent la un update semnificativ pentru motor în cadrul căruia va folosi cinci dintre cele 10 "jetoane" pe care le mai are la dispoziţie pentru dezvoltare. Îmbunatăţirile vor fi introduse cu ocazia Marelui Premiu al Canadei din 7 iunie, iar inginerii Ferrari estimează un spor de 20-30 de cai putere.

Şeful Maurizio Arrivabene nu a comentat informaţiile şi s-a limitat să anunţe update-uri pentru Marele Premiu al Spaniei de peste trei săptămâni.

"Am auzit că multe echipe vor veni cu lucruri noi. Acum pregătim câteva soluţii pentru Barcelona. Nu vreau să vorbesc despre asta înainte, pentru că după aceea aşteptările vor creşte, dar facem dezvoltările pas cu pas.

Sperăm să fie un pachet bun şi nu unul care să ne tragă înapoi", a declarat italianul.

Cei de la Ferrari ne ajung din urmă. Trebuie să facem tot ce putem pentru a continua să-i învingem.

Toto Wolff
Director motorsport Mercedes
Mercedes este deja îngrijorată de progresele înregistrate de Ferrari pe parcursul primelor patru curse ale sezonului, iar directorul de motorsport Toto Wolff a admis că inginerii lucrează la o replică pe măsură. "Dacă ne uităm la rezultate, nu am dominat, iar cei de la Ferrari ne ajung din urmă. Trebuie să facem tot ce putem pentru a continua să-i învingem", a precizat el.

Chiar dacă Lewis Hamilton a obţinut victoria, statistica celor mai buni timpi în cursa din Bahrain evidenţiază de asemenea progresele Ferrari. Cei mai buni doi timpi au fost realizaţi de piloţii Scuderiei Ferrari, în timp ce Mercedes a fost la peste o secundă în spatele Scuderiei:

Pilot Monopost Timp Diferenta
Kimi Raikkonen Ferrari 1:36.311
Sebastian Vettel Ferrari 1:36.624 0.313
Nico Rosberg Mercedes 1:37.326 1.015
Lewis Hamilton Mercedes 1:37.857 1.546

Via SkySports, SkySports, F1Fanatic

Comentarii (13)

  • serban
    Nu cred că vor mai pierde teren ca în anii trecuți, se simte o schimbare profundă în modul cum se gestionează situația la Ferrari, multă muncă și multă, multă umilință, cred că acest Arrivabene va deveni în timp un șef de talia lui Todt. Asta spre deosebire de unii care deși dublați cursă de cursă, visează la titluri, dacă nu anul acesta, atunci sigur la anul ! Deșteptarea băieți McLaren, ar trebui să se mai nască un Prost și un Senna ca să mai fiți unde ați mai fost cândva, ceea ce nu este azul !
    28 8
  • Cei de la Ferrari chiar fac progrese si pun suflet in cea ce fac.Va trebui ca Mercedes sa aiba mare grija daca vor sa isi pastreze cele 2 titluri.La inceputul sezonului dar si dupa cursa din Australia mercedes era deja campioana acum se pare ca nu mai e asa.Sper ca vom vedea lupte spectaculoase pe circuit intre cele doua echipe.
    20 1
  • @serban-desteptarea
    Dupa logica ta Mclaren au nevoie de Prost si Senna. Or fi facand ei motorul si masina pe vremea aia si nu stie lumea. Inca nu stim ce inseamna "dezvoltarea" anuntata. Ferrari au mai anuntat dezvoltari. Deocamdata sunt pe locul 2 la constructori, si 3 la piloti. Situatia asta suna a "deja vu".
    11 11
  • Mai e mult pana departe, insa suntem mai aproape decat anul trecut!!
    Congratulazioni Maurizio Arrivabene!!
    Forza Ferrari!
    26 3
  • Arrivabene a venit din 2014 final de sezon la Ferrari. Sunt altii care au muncit pentru actuala masina. Vedem unde vor fi la anul si apoi poate sau nu sa fie felicitat Arivabene.
    13 3
  • serban
    Nu, Senna și Prost nu făceau mașini, dezvoltau mașini, făceau diferența, nu plângeau că nu merge și gata ! Și ce diferență ! Unde era, de exemplu, Rosberg față de Prost și unde era Berger față de Senna, cu aceleași mașini ? Cam în ce hal și-au dominat toți coechipierii ? Cât despre Ferrari, asta sper și eu, să nu mai anunțe îmbunătățiri și să iasă altceva, ca în anii trecuți. Sper.
    5 8
  • Bine ar fi sa terminati cu comparatiile astea, e stupid, pe bune. Nu comparam vremurile. In acei anii pilotii aveau alt impact asupra masinilor, era altceva, se testa pe pista cat se dorea samd. Chiar si asa, cand Senna n-a mai avut masina s-a terminat cu el. Multa lume nu intelege ca masinile sunt facute de ingineri si conteaza enorm. Un exemplu de rasunet si relativ recent este revenirea marelui Schumacher la Mercedes.
    9 3
  • Serban
    @Mihai Știi care este diferența între atunci și acum ? Atunci piloții erau maeștri în dezvoltare, cu competențe uriașe și după indicațiile cărora se proiectau mașinile, acum sunt niște momâi inghesuite în spatele volanului, cu singura misiune să se țină de el și care înghit tot ce le servesc inginerii, bun sau rău.
    4 10
  • haha, acei care in 2010 spuneau ca masina depinde covarsitor de pilotul dezvoltator acum au dat-o la intors
    6 2
  • Mda, mai Senna era un "desavarsit proiectant", atat de bun incat si-a mesterit propria piesa la directia care l-a trimis direct la ceruri. Sa fim seriosi. Nu mai spune prostii. Tehnologia de acum si mai ales noile reguli din F1 nu mai permit multe lucruri. Ori acceptam evolutia tehnologica ca parte integranta a F1 ori ne intoarcem la carburatoare. Numai ca atunci se va numi F Vintage.
    10 3
  • Monopostul din 2015 de la Ferrari a fost dezvoltat de vetel cand era la Red Bull. Bineinteles in timpul liber.
    12 2
  • gigi k rai
    vetel a dezvoltat la ferrary si la rbr a fost umilit de ricardo . da bravo ma. Cred ca tu ai vb cu vetel la tel nebunule
    1 1
  • @.

    Amice, sper ca ai fost sarcastic.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru