Ferrari: "Primele rezultate în tunelul de vânt de la Maranello sunt încurajatoare"

de Daniel Popescu
Joi, 07.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a anunţat că primele rezultate oferite de tunelul de vânt de la Maranello după modernizarea acestuia sunt încurajatoare în perspectiva dezvoltării monopostului.

Timpul va spune dacă suntem exact acolo unde vrem să fim (n.r - cu tunelul de vant), dar în acest moment semnele sunt bune.

Pat Fry
Director tehnic Ferrari
Ferrari a modernizat tunelul de vânt de la Maranello începând de la finalul anului trecut, după ce a constatat că datele furnizate de acest instrument nu corespundeau cu cifrele obţinute pe circuit, lucru care a afectat în mod semnificativ dezvoltarea monopostului.

Ferrari a încheiat lucrările la tunelul de vânt în urmă cu câteva săptămâni, iar primele rezultatele obţinute sunt încurajatoare, potrivit directorului tehnic Pat Fry.

"Am revenit acolo de câteva săptămâni. Îl folosim la 100% din capacitate, 24 de ore pe zi, şapte zile pe săptămână, procedura obişnuită. Este rezonabil, chiar dacă ai nevoie de timp pentru a realiza cât este de bun un instrument. Dar cu siguranţă avem îmbunătăţiri rezonabile. Timpul va spune dacă suntem exact acolo unde vrem să fim, dar în acest moment semnele sunt bune", a declarat el pentru publicaţia Autosport.

Pe parcursul modernizării tunelului de vânt, Ferrari a utilizat facilitatea similară furnizată de constructorul japonez Toyota la fabrica de la Koln.

Pentru a verifica datele de la Maranello, echipa italiană a efectuat teste similare în cele două tuneluri de vânt pentru a vedea dacă rezultatele obţinute sunt identice.

"Există lucruri normale de repetabilitate, aşa că repetăm multe lucruri. Facem unele lucruri pe care le-am făcut şi la fabrica Toyota, pentru a vedea dacă obţinem aceleaşi trenduri, iar până acum este bine", a adăugat el.

Deficienţele tunelului de vânt reprezintă una dintre cauzele majore pentru care Ferrari nu a reuşit să îmbunătăţească substanţial performanţele monopostului în timpul ultimelor două sezoane.

Via Autosport

Comentarii (7)

  • speram sa nu fie doar la nivelul de vorbe ca pana acum.. cum ati obisnuit sa ne balacariti..de fapt, rezultatele vor vorbi de la sine
    13 12
  • Astia de la Ferrari seamana cu concertele lu' Stefan Banica de Craciun. Spun aceleasi lucruri an de an si nu vin cu nimic nou:))
    O tot dam pe pneuri, da' ei de 6 ani n-au mai pupat un titlu mondial.
    20 10
  • Rezultate sunt...rezonabile?!Hmmm...dupa umila mea parere,rezultatele trebuie sa fie corecte,reale...!Asta vorbind despre tunelul de vant!Daca vor monoposturi pentru titluri la anul,trebuie ca rezultatele sa fie puse in practica pe acestea,adica sa construiasca ceva impecabil.Daca au inceput cu "rezonabil"...se trezesc in postura din ultimii 3-4 ani,adica rezonabil nu e nici macar pe aproape de pretentiile lor declarate!Totusi,sper sa fie mai bine decat in declaratii,macar de data asta :)
    6 14
  • :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    In fiecare an auzim aceasi placa. Probleme de corelatie -> rezolvate
    Probleme de infrastructura -> rezolvate
    Probleme de simultor -> rezolvate
    Probleme de tunel -> rezolvate (ca au updatat tunelul am mai auzit cel putin odata, daca nu ma incel in 2011)

    De ce vin cu declaratii de astea hiper-optimiste mereu ori la final de sezon pentru sezonul urmator, ori chiar la inceputul sezonului urmator??? Pentru fani, pt sponsori, de frica lui Montezemolo, sau care ii faza, la inceput in primele 2 dati cand ii auzeam, chiar mi-a fost frica, dar dupa ce am vazut ca si a 3 si a 4 oara, este doar fanfaronada nu doar ca stau lunistit, dar ma apuca si rasul :))))
    Problema la Ferrari este de talent la ingineri, care sa lase vorbele si fanfaronada deoparte si sa dea odata o masina ca lumea, ca de dat din gura vad de 4 ani ca is cei mai buni.
    La anul ce va fi??? ca motorul din pacate nu este la nivelul Renault si Mercedes si ca din pacate nu pot recupera pe parcursul sezonului, sau ca din pacate aerodinamica este inca un factor important si nu pot sa faca nici la 7 incercare o masina eficienta din punct d evedere aerodinamic???
    6 6
  • Singaporezul
    Este o declaratie YEXTRAORDINARA,completarea ar fi:Mai ramane sa vina Vettel si totul va fi bine(incepand cu 2016!!! )
    0 4
  • ROZICA
    RETRAGE-TI ECHIPA FERARII DIN COMPETII CA DEVENITI DE RASUL LUMII,CU ASA PILOTI ADUSI LA ECHIPA.
    0 0
  • ROZICA
    DINTRE LUCRURILE BUNE CARE INCEP A FI FACUTE LA FERARII E CA TREBUIA SA SCAPE DE MASA MAI DEMULT
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru