Ferrari, profund nemulţumită de prestaţia din Canada

de Daniel Popescu
Marti, 10.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marco Mattiaci a admis că este dezamăgit de prestaţia Scuderiei Ferrari din Canada, însă promite update-uri la fiecare cursă din calendar.

Esential 9 puncte a castigat Ferrari in Canada
3 este locul ocupat de Ferrari in clasamentul constructorilor
Marele Premiu al Canadei a fost una dintre cele mai spectaculoase etape de Formula 1 din ultimii ani, însă Ferrari nu a reuşit să se evidenţieze.

Fernando Alonso şi Kimi Raikkonen nu au reuşit să aibă o prestaţie bună pe circuitul Gilles Villeneuve, iar locurile şase şi zece ocupate la final se datorează în bună măsură numeroaselor incidente şi abandonuri. Şeful Marco Matticaci a admis că este profund nemulţumit de prestaţia echipei, însă insistă că circuitul nu este adecvat pentru Ferrari.

"Suntem foarte nervoşi pe noi înşine, dar nu avem intenţia să ne dăm bătuţi. Cu siguranţă circuitul canadian nu ni s-a potrivit, având în vedere că a scos în evidenţă punctele forte ale unora dintre competitorii noştri. În plus, nici nu a funcţionat totul perfect, pentru că am început prea în spatele grilei şi alţii şi-au îmbunătăţit rezultatele mai mult decât noi", a declarat italianul.

Mattiacci insistă că procesul de restructurare al echipei, iniţiat o dată cu sosirea sa la Ferrari, este unul de lungă durată, însă promite că inginerii că vor veni cu îmbunătăţiri tehnice la fiecare cursă.

"Ferrari a început munca la o anumită abordare, bazată pe câţiva oameni cheie: preşedintele Luca di Montezemolo, James Allison, Fernando Alonso, Kimi Raikkonen şi un grup de ingineri talentaţi.

Este vorba despre o restructurare a echipei, iar oamenilor le sunt oferite cele mai bune condiţii pentru a-şi face treaba. Există un program de dezvoltare bine definit prin care vom aduce update-uri la fiecare cursă", a adăugat el.

Via Ferrari

Comentarii (17)

  • Dani...fara suparare insa ati facut praf numele noului sef de la Ferrari.
    Apare asa in articol:
    "Marco Mattiaci a admis..."
    "Şeful Marco Matticaci ..."
    "Mattiacci insistă ..."
    Noroc ca ai mai folosit "italianul" sau "el", ca altfel era dezastru.

    Numele corect este Marco MATTIACCI !!!
    Putina atentie !
    17 0
  • C Long
    Imi place ca Mattiaci ( nu Matticaci cum ati scris voi ) a intrat in febra declaratiilor tipice Ferrari.

    Din cate tin eu minte, Ferrari in fiecare an a reusit rezultate bune in Canada asa ca asta ca nu li se potriveste circuitul e mult prea mult. Sa vedem in Austria daca vor reusi ceva...
    14 2
  • @C Long
    Nu vor reusi nimic nici in Austria.... parerea mea sincera este ca nu vor reusi absolut nimic pana in 2020 cand vor putea umbla iar la motor. Singura lor speranta ar fi sa se rascoale lumea si sa forteze mana mosului Bernie sa schimbe tipul motoarelor. Ferrari de cand cu motoarele V6 nu a fost decat o dezamagire. In anii trecuti mai aveai o speranta, desi si atunci aveau masina prastie datorita aerodinamicii slabe, acum... cu motoarele astea V6, cu o aerodinamica .......... sunt mai slabi ca in anii trecuti. Nu mare sa ne fie mirarea daca anul acesta Ferrari va termina pe locul 5 in clasamentul constructorilor in spatele: MB, RBR, Williams, Force India. Cu putina agitatie, pana si McLaren ii vor depasi. De vreo 3 ani, cele 2 forte ale F1(McLaren si Ferrari) nu au adus decat dezamagiri datorita miscarilor de culise din cadrul FIA si datorita neprofesionalismului existent in randul inginerilor celor 2 echipe.
    12 3
  • anul trecut cand spuneam ca motorul turbo, in curtea celor care fac aspirate de-o viata , e o tragedie, m-au umplut de minusuri baietii zicand ca habar n-am... pana si reno au inceput sa-si revina si sunt in revenire; la anul , cand apare si honda, pentru fierrari s-ar putea sa devina tragic.
    11 1
  • SuperDumnezeu
    buget mare, echipa de mijlocul clasamentului! probabil inginerii nu sunt cei mai "instruiti",,
    4 1
  • Dupa incheierea sezonului 2014 se poate din nou umbla la motoare. A fost inghetata dezvoltarea doar pe parcursului sezonului 2014. Suna bine acolo, James Allison si ingineri tineri. Si-atat. Tombazis si alti pensionari trebuie sa plece. Prea multe functii prea multi sefi la Ferrari. Se calca pe bataturi unii pe altii.
    9 0
  • boss Gore
    unii deja il bocesc pe Domenicalli :)

    Astia iau banii de la Santander, ii dau si lui alonso, ii dau si lui chimi, restu baga la ei in buzunar. Cate vreme santander e multumita (si se multumeste cu putin, trebuie doar sa-l mentina pe alonso superstar in ochii publicului indiferent prin ce mijloace...) curge banu si toata lumea e fericita, alonso si santander ca par mai mult decat sunt de fapt, chimi si restu ca au de cheltuiala :)
    3 5
  • Domle Nicalli
    "Ferrari a început munca la o anumită abordare, bazată pe câţiva oameni cheie"

    Cu atatia oameni cheie au incuiat echipa in mediocritate. E mai rau decat in perioada lui Alesi cand echipa nu mai luase titlul de buna vreme dar totusi nu se clasa asa slab
    3 1
  • Am gresit cand am zis ca pana in 2020 nu mai pot umbla la motoare. Se pare totusi ca, potrivit publicatiei "Auto Motor und Sport": "Dezvoltarea noilor motoare va fi îngheţată gradual până în 2018." Tot nu este bine pt Ferrari. Cei mai castigati, se pare, vor fi cei care vor fi motorizati de Honda din sezonul 2015, adica McLaren. Honda acum sta, analizeaza evolutia fiecarui motor de pe grila, vede ce e rau si ce e bine si la anul va oferi un motor competitiv. Sa vedeti voi atunci Ferrari la bataie cu Marussia, Caterham, Sauber si probabil cele 2 noi echipe Haas F1 si "Forza Rosa" sau cum naiba se va numi echipa romaneasca.
    10 2
  • ahfjfg
    Sunt ca si terminati. Nu stiu de ce mai concureaza ca de cand a plecat Shumi numai incompetenti sunt acolo ( exceptii :Al-Kimi). Pentru mine cel putin este o echipa moarta . Nu voi mai fi fan , pentru ca nu mai suport sa indur atata nejustificare de performanta din partea unei echipe celebre.
    3 6
  • Pana cand Frarri nu vor renunta la *soferul bancii* nu vor avea rezultate ... am tot spus-o si mi-am luat o multime de injuraturi . doar orbii nu vad asta !
    9 11
  • pif666
    dezastru si numai dezastru !! asta ne ofera ferrari de 5 ani. din pacate asta este realitatea. ferrari dezamageste continuu si nu vad nici pe viitor ceva mai bun. poate da norocul peste ei si castiga rosberg campionatul : 100% hamilton dezerteaza la ferrari. si cireasa de pe tort: ai fac magari lu ricciardo sa-l avantajeze pe vitel si il rapeste luca de m si il aduce la ferrari. asta da linie de piloti la ferrari : hamilton si ricciardo !!!!!!!! pacat ca este doar un vis. dar macar atat mai putem face: sa visam
    1 3
  • cristy 1976
    ticule soferul banci , ia luat lui schumi2 campionate , nu oricine se mandreste cu asta
    1 5
  • button
    unde esti Mircea? Daca imperiul tot mai intarzie cu constructia, hai aici de pune niscai sare pe rana la amaratii astia :)))
    5 0
  • GrosJan
    vad ca unii deja se gandesc sa abandoneze scuderia ... Daca tot faceti asta nu migrati la alta echipa, ramaneti neutri

    Eu de exemplu nu am o echipa favorita si urmaresc F1 cu acelasi interes in fiecare an, in special din 2001. Urmaream si mai inainte dar din 2001 de cand am intrat in simracing nu prea mai pierd curse, nici din F1 nici din alte formule. Ultima cursa pe care nu am vazut-o in direct din F1 e Monza 2006 ...

    Urmaresc motorsport pentru ca imi place motorsportul, nu pentru o anumita echipa sau pentru un anumit pilot si sa abandonez totul daca nu iese ce trebuie. Nu are cum sa iasa mereu! Cand sunt mai multe echipe care investesc mult si vor sa castige, ei bine, se mai schimba castigatorul, nu domina una la nesfarsit.

    Desi cursa trecuta cica fuse spectaculoasa ca au avut probleme Mercedes, eu nu vreau sa vad probleme, vreau sa vad o cursa curata, fara safety car etc., diferentele dintre piloti/masini de la final sa reflecte cu adevarat realitatea, sa fie diferenta reala de performanta.
    2 1
  • Stati linistiti , a fost foarte bine , tineti-o tot asa !!!!
    2 0
  • We are building an empire... and we are ahead of the Ferraris...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru