Ferrari: "Puteam simula o defecţiune pentru Massa, dar am vrut să spunem adevărul"

de Daniel Popescu
Luni, 19.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari susţine că a preferat să spună adevărul în privinţa strategiei prin care l-a retrogradat pe Felipe Massa pe grila de start de la Austin, deşi putea inventa un motiv pentru o defecţiune tehnică.

Ferrari a declanşat duminică la Austin o nouă controversă în Formula 1, după ce a apelat la un truc pentru a-l promova pe Fernando Alonso de pe poziţia a opta pe locul şapte, pe partea curată a circuitului.

Echipa a rupt intenţionat sigiliul cutiei de viteze al monopostului lui Felipe Massa pentru ca acesta, clasat pe locul şase, să fie retrogradat cu cinci poziţii pe grilă. La finalul unei curse în care Alonso şi Massa au terminat pe locurile trei şi patru, şeful Stefano Domenicali a apărat strategia adoptată şi afirmă că ar fi putut simula o defecţiune tehnică la monopostul brazilianului.

"Prefer să fiu total transparent, pentru că în astfel de situaţii poţi să simulezi cu uşurinţă ceva dacă vrei. Dar am simţit că era mai corect să spunem adevărul. Acesta este stilul nostru, stilul meu. [...] Cred că a fost decizia corectă. Când lucrezi pentru Ferrari ştii că echipa este în centrul deciziilor şi că piloţii le respectă. Trebuie să-i mulţumesc lui Massa pentru asta", a declarat el.

Urmareste Automarket
Massa a admis însă că nu a fost deloc mulţumit să plece de pe locul 11 în loc să fie al şaselea pe grila.
Deşi consideră că l-ar fi învins pe Alonso în cursa în circumstanţe normale de cursă, brazilianul insistă că totul s-a terminat cu bine, atât pentru şansele la titlu ale spaniolului, cât şi pentru el, întrucât a terminat pe locul patru.

"Cu siguranţă nu am fost fericit duminică dimineaţă. Este imposibil să vezi un pilot fericit care cedează cinci poziţii doar pentru a-şi ajuta coechipierul sau echipa, dar ştim cât de important este titlul. Poate că nu este uşor să găseşti un alt pilot care să facă asta. Cu siguranţă aş fi fost capabil să fiu în faţa lui Alonso în cursă, dar am fost de mare ajutor", a precizat el.

Comentarii (13)

  • P spataru
    MINTI, nimeni de la Ferrari nu a spus asta. Ba chiar au negat totul.
    2 8
  • Schumacher
    Deci ma bucur ca s-a revenit la ordinele de echipa cum era pe vremea mea . Pei saracul Barichello de ce sa sufere singur? Massa ce are? PENIBIL !
    15 15
  • GrosJan
    "Dar am simţit că era mai corect să spunem adevărul"
    Cat cinism! Dupa ce o comit, vezi doamne, sunt corecti ca spun adevarul. Booon, infractorul daca recunoaste, da dovada de corectitudine, ii dam drumul sa mai faca si altele, dupa care iarasi, in mod corect, recunoaste. Transparent si corect.
    Leana poa sa fie cat de libertina (am vrut sa zic altfel) daca e transparenta e o doamna nu altceva si nici fraierul ei nu are de ce sa fie nemultumit, nu?
    Nu le da prin cap sa fie cu adevarat corecti si sa nu mai joace murdar. O sa le fiu vesnic "recunoscator" ca ei sunt corecti pentru ca sunt transparenti. Bleah
    12 18
  • GrosJan
    "Cu siguranţă aş fi fost capabil să fiu în faţa lui Alonso în cursă, dar am fost de mare ajutor" by Massa
    Uite asta e primul vinovat ca pune botul. Nu-si da seama ca isi fura singur caciula. Cu siguranta putea, dar doar pututul numai nu-i multumeste pe fanii lui brazilieni.
    10 17
  • si alte echipe ar fi facut sau chiar au facut la fel.cand unul dintre piloti lupta pentru titlu si celalalt nu are nici o sansa.hai sa nu fim ipocriti.
    13 6
  • Macar au bunu simt sa recunoasca nu ca Mark Webber(Red Bull) cum declara el intruna ca daca ar fi pe rimul loc nu il lasa pe Vettel sa treaca.Cand a fost pe rimul loc si Vettel pe doi are start prost cand e pe doi are start bun dar nu indeajuns sa treaca de Vettel.Deci ce mai e de spus....
    16 11
  • Webber pana acum l-a ajutat mai mult pe alonso,nu pe Vettel!!!!!!!!
    19 4
  • Nu ma face sa rad la ajutat mai mult pe Vettel.Daca mecanici Red Bull nu sunt in stare sai dea o masina la fel de buna ca a lui Vettel nu in termeni de performanta ci fiabilitate nu e vina lui ca la depasit Alonso.
    6 12
  • Vettel daca e pe primul loc si Webber pe doi crezi ca il ataca nu el sta sa incetineasca plutonul asta daca nu se strica ceva la masina kers.alternatorul.
    7 10
  • unde se ascundea marele campion mondial. daca nu avea atatea ghinioane vettel era campion de 3 curse
    3 3
  • fara rusine
    ...si voi ziceti ca asa este corect,si sustineti cu tarie asta ,chiar o mai si credeti.Vai de mama voastra !Iubiti echipa Flecarri ,va reprezinta...
    5 4
  • Nu e de laudat ce au facut, dar daca stai sa analizezi bine e decizia corecta, au muncit un an de zile pentru a fi acolo sus cu alonso iar acuma normal ca fac orice ca sa fie cat mai aproape de titlul mondial.Sper sa reuseasca
    5 1
  • GrosJan
    a fi campionul inseamna ceva. Inseamna valoare. Dar daca faci asta trisand, nu mai inseamna valoare. Si atunci care mai este farmecul?!!
    E acelasi lucru cu o diploma cumparata, sau un doctorat plagiat. Daca era pe merit, gandita, insemna valoare, insemna cunostinte. Altfel, e doar o foaie de hartie care atesta (oficial) ca ai cunostinte, dar in realitate NU AI.
    Asa si aici. Daca nu este castigat corect atesta valoarea (oficial) dar VALOAREA NU EXISTA.
    Unii sunt atat de umili incat se multumesc cu falsuri, cu nimic, cu aparenta.
    4 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru