Ferrari reacţionează la criticile lui Alonso: "Este cel mai bun pilot din lume"

de Daniel Popescu
Joi, 22.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Luca di Montezemolo afirmă că Fernando Alonso este cel mai bun pilot din lume, la numai câteva zile după apariţia unor critici în presă din partea spaniolului la adresa oficialilor Scuderiei Ferrari.

Fernando este cel mai bun pilot din lume, care dă întotdeauna 200% în curse.

Luca di Montezemolo
Presedinte Ferrari
Declaraţiile făcute de Dieter Zetsche, preşedintele constructorului Daimler, cu privire la calităţile lui Fernando Alonso au declanşat un adevărat război al cuvintelor între pilotul spaniolul şi oficialii Scuderiei Ferrari.

Alonso şi-a exprimat în public nemulţumirea că nu este lăudat în aceeaşi măsură şi de conducerea propriei sale echipe, însă Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari, a reacţionat rapid. Într-un articol publicat pe site-ul oficial al Scuderiei, Montezemolo afirmă că Alonso este şi în opinia sa cel mai bun pilot de Formula 1.

"Fernando este cel mai bun pilot din lume, care dă întotdeauna 200% în curse. Ştie cât de mult contez pe el, chiar şi atunci când este departe de circuit, în privinţa contribuţiei şi impulsului pe care îl oferă echipei. Cred că este incredibil că încă mai există unii aşa-zişi experţi care nu înţeleg asta şi care caută întotdeauna o polemică ce nu există", a declarat italianul.

Adevărul este ca el şi Kimi Raikkonen, un alt pilot incredibil, au nevoie de un Ferrari competitiv.

Luca di Montezemolo
Presedinte Ferrari
Pe de altă parte, Montezemolo a admis că Ferrari trebuie să-i ofere lui Alonso un monopost competitiv cu care să poată lupta pentru victorii şi, implicit, pentru titlul mondial.

"Adevărul este ca el şi Kimi Raikkonen, un alt pilot incredibil, au nevoie de un Ferrari competitiv şi singurul nostru obiectiv este să le oferim asta.

Muncim din greu, începând cu şeful Marco Mattiacci, care ştie ce trebuie să facem şi care va gestiona multe schimbări la nivel tehnic şi organizaţional, pe lângă impulsionarea proceselor pentru luarea deciziilor. Asta vreau, la fel ca şi piloţii şi fanii noştri. Restul sunt doar vorbe în vânt", a adăugat el.

Via Ferrari

Comentarii (24)

  • E normalsa spuna asta. Daca la Ferrari pilota acum Vettel sau hamilton ar fi spus despre ei ca sunt cei mai buni din lume. Totusi, ”maestrul asta de ceremonii” daca vroia sa duca eleganta la apogeu trebuia sa spuna ca Alonso si Raikkonen sunt cei mai buni piloti din lume, fara a preciza ordinea...
    15 7
  • "Cred că este incredibil că încă mai există unii aşa-zişi experţi care nu înţeleg asta şi care caută întotdeauna o polemică ce nu există"

    Prin ultimile articole la adresa Ferrari si Alonso, automarket.ro, asta face, creeaza polemica unde nu e cazul!

    Unde e articolul in care Dieter Zetsche in lauda pe Alonso? De ce nimeni nu il publica?
    Cata ura la adresa lui Alonso din cauza unei prese prost scrise!
    19 12
  • pablo256r
    "Alonso şi-a exprimat în public nemulţumirea că nu este lăudat în aceeaşi măsură şi de conducerea propriei sale echipe" ... ?????
    Serios?
    ".... astfel de laude, vin întotdeauna din partea altor echipe, din partea unor oameni care nu fac parte din cercul meu de apropiaţi", a declarat spaniolul pentru publicaţia AS."
    Cercul de apropiati ai lui ALO sint doar sefii Ferrari?

    Hai ca o dati deja in sfera publicatiilor de scandal!

    Nici ALO si nici Kimi nu de laude au nevoie ci de un monopost competitiv. Cat timp sa mai tot astepte un material bun cu care sa poata concura?

    Ia uitati ce spunea spaniolul inainte de antrenamentele de la Monaco:

    Ferrari’s Fernando Alonso echoed the feeling that we could be in for a spectacular first practice session this morning.

    "This weekend is a question mark for everybody," he said. "The cars have been quite tricky to drive and we arrive to a very special circuit with a unique layout and some risky points.

    "We need to see which team can adapt the car a little bit better for here. In a normal circuit an update is worth two or three tenths, but in Monaco it's not so important. Confidence in the car can give you half a second or seven tenths. With zero updates, if you have confidence in the car with a good set-up and good preparation you can be a lot better - that's our aim for this weekend."

    sursa: http://www.formula1.com/news/features/2014/5/15847.html

    Ei, exact de asta a terminat azi antrenamentele pe primul loc. Increderea in fiarul de sub el.

    PS: v-as ruga pe viitor, daca se poate, sa dati si link la sursa originala a articolului.
    Multumesc
    17 5
  • aHahahah
    2 5
  • Boss Gore
    "care dă întotdeauna 200% în curse"

    Uitati-va acilisea fani alonsisti, asta cu 200% e fanul suprem. Acum sa va vad, care da mai mult, 300%, 1000%, infinitul
    11 19
  • sa citesc mai departe de titlu? Mneaah
    12 7
  • cel mai bun pilot din lume care a luat bataie de la Trulli si Hamilton si astia sunt doar cativa care il pot bate. Sigur, sigur, cum sa nu. Asa o fi moda acu', nu esti cel mai bun daca nu iei si ceva bataie, uitati-va si la Vettel cum se supune modei
    15 20
  • asa fratica, mai baga. Doar nu te plateste Santander ca sa le faci reclama proasta vacii lor de muls
    10 11
  • E cel mai mare rahat din istoria Ferarri .....
    18 22
  • Test Driver 01
    Eu sunt curios ce va face Hamilton daca pierde titlul din acest sezon loool cand are o racheta. Daca celor de la Red Bull sau Ferrari la iese masina si recupereaza, Hamilton o sa fie pe nicaieri iarasi. Cel mai bun exemplu a fost si ramane Hakkinen, care cu cea mai buna masina de pe grija era sa piarda titlul in fata lui Irvine, un locotenent banal lool. Si cea mai mare smecherie McLaren a pierdut atunci titlul constructorilor cu cea mai bun monopost de pe grija looool. Ar fi comic sa se repete in 2014 situatia. In 2015 sigur Mercedes nu o sa mai aiba acelasi avantaj si in la finalul lui 2016 se vor retrage, deh costa prea mult Formula 1. Un an de glorie nu-i nici o smecherie, la costuri de peste 1 miliard. Macar sa scoata 10 titluri la costuri de 1 miliard aia-i o smecherie.
    13 17
  • @teste
    peste 5 ani vei fi de 5 ori mai scarbit de ce se intampla in F1 (dominatie Mercedes) decat ai fost la final de 2013 cand Vettel lua al patrulea titlu. O sa plangi ca ce atata jmecherie in F1, cu idolul tau demult retras pe motive de incompetenta
    9 15
  • Singaporezul
    Fernandelo,fa ,esti cea mai frumoasa! Da' castiga si tu cursa asta si esti si cea mai buna.Sa mor io.
    7 8
  • Test Driver 01
    @@teste: Eu n-as fi asa de sigur. Nu la fel de sigur ca cei care il dadeau campion pe Vettel in 2014 lool. Fii destept si asteapta, daca nu te duce capul la a-ti gasi un user lol.
    5 8
  • vise taica, vise. Mercedes ia anul asta, poti fi sigur de asta. O sa constati la toamna ca nu te-a dus capu' nici atat. In schimb "te duce" sa il vezi pe Alonso big shit, ca asa simti tu si gata fara discutie
    8 10
  • Iancule maare
    Iancule taare
    3 3
  • PANDELICA
    citi neicanimeni pe aici-ALONSO si KIMI daca aveau masina macar egala cu MERCEDES.....faceau kaka pe restul-voi vb cancanuri de adormit muierile-sunteti slabi cu mintea ca sa nu zic altfel
    8 1
  • Ha,ha,ha...
    Pentru astia care nu au loc de Alonso indiferent de subiectul dezbatut: gasiti-va si voi un pilot sau macar o echipa cu care sa rezonati,nu mai aplaudati doar castigatorii...limitatilor !!!
    8 4
  • Asta da, Monte despre care nu poti spune ca n-are personalitate, doar am vazut-o in atatea randuri, inclusiv anul trecut cand il punea la punct pe Fernando....ei acuma....se repliaza repede si cu eleganta :)-hateri sunt, orice mare campion are fani si hateri, Schumacher era urat de ff multa lume cand era la Ferrari. E amunzant sa vad atatea postari indiferent de continutul lor. Astept sa-l vad pe Kimi cum recunoaste cu sportivitate superioritatea spaniolului. Massa a putut.
    8 3
  • Ron Dennis afirma ca si-l doreste pe Alonso in 2015. Daca omul asta e in stare sa uite diferendul avut cu Alonso doar ca sa-l aiba la echipa inseamna ca valoarea individului e destul de buna. Boss-ul Mercedes apoi cel al Ferrari. Inseamna ca Alonso e grozav! Pe Vettel il vrea cineva? Doar are 4 titluri. Da, cei de la Red Bull, am uitat. Dar si ei il au pe Riciardo.
    8 3
  • @Stroe :))) Pai Dennis trebuie sa uite ce s-a intamplat in 2007 sau Alonso? Iar Alonso nu uita si nici nu iarta, e latin. Asa suntem noi latinii, mai catolici decat Papa. Daca ar fi sa plece, Alonso ar pleca la echipa care are cel mai bun monopost. Din pacate Rosberg si-a prelungit contractul cu Mercedes. Poate la Red Bull, sa se faca rocada: Newey+Vettel in schimbul lui Alonso. Mai are vreo 3-4 ani in care se poate bate de la egal la egal cu orice pilot, apoi varsta o sa-si spuna cuvantul...
    5 5
  • pandelica
    Alonso la Mercedes si-o ia si de la Hamilton si de la Rosberg daca da de ei. Citeste neicanimeni aici. Inca nu ti-e clar ca Alonso e mai prost ca Hamilton? Doar cu un Ferrari net superior ar mai lua si Alonso sau Kimi ceva, altfel p'acolo prin pluton; chiar nu stiu de ce se mai agita lumea cu Alonso cand el nu a mai castigat de ani o cursa in F1
    1 7
  • mangafaua
    @pandelica-bati campii dar nu e ceva nou, desigur :)) Alonso il bate oricand pe Hamilton cu aceeasi masina si fara tatucul Ron alaturi. Ca in 2007 Alonso a terminat la egalitate cu Hamilon in conditiile unei echipe total ostile. Ia sa-l vad pe Ham la Ferrari langa Alonso! Sau la Mercedes!
    6 4
  • postacul de serviciu
    Citesc 22 de comentarii si sunt uluit ca nimeni nu a sesizat ironia fina a lui Luca din prima parte a declaratiei.Abia in a doua parte a declaratiei raspunsul sau este mai sincer.Mesaj ptr alfonsisti:Bai pacalicilor nu va mai scapati pe voi de cate ori declara cineva ca fandositul vostru e cel mai bun.Intai incercati si voi sa deslusiti substratul anumitor declaratii.
    4 4
  • titi titirez
    Forzaaa Mercedes..restu la gunoi.. anul asta nu e al vostru ..baga-ti capu la cutie si gura mica!! Dominatia Vettel sa dus p pusca , sa vada si el cum e sa fii la coada sa nu-l mai ajute magariile.. Astia cu Ferrari shhhhh.. doar numele au ramas de ei ..Alonso e bun e de o viata la ferrari sa mai schimb eechipa :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru