FIA are dificultăţi cu senzorii pentru monitorizarea curgerii combustibilului în motor

de Daniel Popescu
Marti, 22.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA a întâmpinat probleme cu datele furnizate de senzorii care vor fi folosiţi anul viitor pentru a monitoriza respectarea limitei de curgere a combustibilului în motor.

Esential 0.5% este marja de eroare maxima acceptata de FIA in cazul senzorilor care monitorizarea viteza de curgere a combustibilului in motor
1.5% este marja de eroare inregistrata de senzori
Noul regulament tehnic pentru sezonul 2014, care prevede, printre altele, trecerea la motoare turbo V6 de 1.6 litri, generează dureri de cap inclusiv pentru Federaţia Internaţională de Automobilism.

Una dintre noile reguli este limitarea drastică a vitezei de curgere a combustibilului în motor, iar respectarea acesteia se va face de către FIA prin utilizarea unor senzori.

Aceşti senzori au fost testaţi de FIA cu ocazia sesiunii de teste dedicată tinerilor piloţi care a avut loc în luna iulie pe circuitul de la Silverstone. Totuşi, rezultatele au fost dezamăgitoare: deşi obiectivul este de a avea o marjă de eroare de cel mult 0.5%, aceasta a fost de fapt de până la 1.5%.

Senzorii sunt furnizaţi de compania britanică Gill HySpeed pe baza unui contract semnat cu FIA, care susţine că lucrează la o soluţie pentru scăderea marjei de eroare în limitele solicitate de forul mondial.

Noul update va fi evaluat cel mai probabil în testul pe care McLaren îl va efectua cu Pirelli în luna noiembrie pe circuitul de la Vallelunga sau chiar într-o sesiune de antrenamente de vineri din cadrul unui Mare Premiu.

În cazul în care senzorii vor avea în continuare o marjă de eroare prea mare, FIA va fi nevoită să se bazeze pe informaţiile furnizate de producătorii de motoare, lucru care are potenţialul de a genera numeroase controverse cu privire la acurateţea datelor.

Via Motorsport

Comentarii (3)

  • Uite o portita....cine va intr
    Ghici cine va "specula" aceasta "scapare"?!Indiciu: tot aia ce o fac de 4 ani ! ;)
    13 2
  • Alifonso
    ai dreptate...
    4 2
  • iceman
    toti
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru