FIA sprijină introducerea numerelor permanente pentru piloţi în 2014

de Daniel Popescu
Luni, 09.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jean Todt, preşedintele FIA, a anunţat că sprijină ideea ca piloţii să aibă numere permanente pe parcursul carierei şi crede că acestea ar trebui afişate vizibil pe monoposturi şi căşti.

Cred că ar fi frumos ca piloţii să păstreze acelaşi număr de curse, cu excepţia campionului mondial, care va avea întotdeauna numărul 1.

Jean Todt
Presedinte FIA
Echipele din Formula 1 sunt pe punctul de a aproba un proiect prin care piloţii vor concura cu acelaşi număr pe monopost pe tot parcursul carierei, iar Jean Todt, preşedintele FIA, este de acord cu această propunere.

În plus, francezul considera ca numerele piloţilor ar trebui să fie afişate într-un mod mai vizibil decât în prezent, eventual şi pe căşti.

"Sprijin foarte mult această idee. Cred că ar fi frumos ca piloţii să păstreze acelaşi număr de curse, cu excepţia campionului mondial, care va avea întotdeauna numărul 1. Când mă uit acum la un Mare Premiu, nu pot vedea numele sau numărul pilotului. Ştiu că echipele au nevoie de spaţiu pe monoposturi pentru sponsori, dar cred că exista soluţii. De exemplu, am putea pune un număr pe cască", a declarat el pentru publicaţia franceză L'Equipe.

2014 va marca şi debutul noii competiţii Formula E cu monoposturi electrice, prima cursă fiind programată pentru luna septembrie.

Todt prefera însă să rămână precaut în privinţa succesului de care se va bucura o astfel de competiţie în rândul fanilor obişnuiţi ai sporturilor cu motor.

"Sunt surprins de interes şi asta este promiţător, iar eu abia aştept să merg la curse în mările oraşe. Dar în acelaşi timp sunt un pic îngrijorat, pentru că atunci când aşteptările sunt prea mari pot exista şi dezamăgiri. Aşa că sunt precaut. Cred că piloţii de Formula E sunt bine cunoscuţi şi talentaţi, dar dacă o echipă vrea să aducă un pilot pentru o cursă sau două, de ce nu?", a mai precizat el.

Via Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru