FIA vrea să interzică sistemele electronice de ajutor pentru piloţi

de Daniel Popescu
Luni, 29.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA intenţionează să interzică anumite sisteme electronice care ajută piloţii în special la start, cu scopul de a oferi fanilor curse imprevizibile.

Esential 2017 este sezonul in care ar putea fi interzise sistemele de ajutor pentru piloti
Grupul de Strategie al Formulei 1 se va reuni miercuri pentru a discuta din nou despre schimbările de regulament planificate pentru sezonul 2017.

Echipele vor analiza însă şi o nouă propunere din partea Federaţiei Internaţionale de Automobilism, care consideră că eliminarea sistemelor electronice de control care ajută piloţii pot contribui la creşterea spectacolului. Preşedintele Jean Todt crede că principalul avantaj va fi legat de un grad mai mare de imprevizibilitate la start, care în prezent este reglementat foarte strict.

"Ar trebui să interzicem toate sistemele de ajutor. De exemplu, la start este doar o problemă de procedură, ceea ce nu cred că este bine. După ce am interzis sistemul launch control, piloţii sunt cei care conduc startul, dar acesta este reglementat. Aşa că probabil ne trebuie o tehnologie mai puţin sofisticată pentru a ne asigura că avem ingredientele necesare pentru starturi mai puţin previzibile", a declarat francezul.

Unul dintre piloţii care apreciază o astfel de măsură este Max Verstappen, care crede că în prezent există prea multe informaţii de natură tehnică în cockpit.

"Aş spune că doar 20% din timp este ocupat cu cursa, iar în vasta majoritate a celor 80 de procente rămase avem grijă de lucrurile tehnice.

Ştiţi ce fac pentru a scăpa de asta? Le spun inginerilor că nu ar trebui să mă suprasatureze cu informaţie. Primim prea multe informaţii în cockpit şi uneori închid display-ul din monopost. Vreau să mă bazez pe intuiţia mea. Nu asta ne face piloţi până la urmă?", se întreabă pilotul olandez.

Via Motorsport

Comentarii (5)

  • În sfârșit... mai puțină tehnologie, costuri reduse. Așa împușcă doi iepuri dintr-o lovitură.
    18 1
  • Credeam ca nu mai face asta vreodata... daca se si aplica, BiG RESPECT!
    13 1
  • @ferr1 Recucerea costurilor nu o sa existe cat timp se numeste formula 1.

    Si legat de ajutoarele pentru piloti, cred si sper ca ii o gluma. Formula 1 ii o competitie intre cosntructori/echipe in primul rand, nu intre piloti (ei fiind in plan secundar). De aia exista N formule in care masinile sunt egale.

    "Formula 1 - The pinnacle of motor sport" dar cu 80% din sisteme interzise si cost control - incredFUCKINdibil cum cineva poate sustine asa ceva.
    3 3
  • @Kyro pai stai putin.. echipele sunt egale si daca se elimina unele sisteme, iar @ferr1 oricum nu se referea la reducerea costurilor ca viziune lui... doat ca despre asta se tot vorbeste
    0 1
  • serban
    Ce gogomănie, mărim suspansul curselor eliminând "ajutorul" dat pilotului la start, de parcă o cursă are câte un start pe tur !!! Nimic despre egalizarea șanselor prin dezvoltare, nimic despre înghețarea idioată a motoarelor, o ținem otova cu scăderea costurilor, că o să ajungă și indienii de la TATA să se miște mai rapid ! Uuuups, am greșit, mea culpa, indienii cred că o fac deja, dacă ne uităm unde și cum a ajuns Jaguar sub domnia lor !
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru