Force India: "Vom concura cu trei monoposturi numai dacă primim compensaţii financiare"

de Daniel Popescu
Joi, 25.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Force India este îngrijorată de perspectiva de a fi nevoită să concureze cu trei monoposturi şi crede că echipele ar trebui să primească compensaţii financiare într-o astfel de situaţie.

Vom cere compensaţii, nu vom face asta gratuit.

Vijay Mallya
Coproprietar Force India
Bernie Ecclestone intenţionează să propună schimbarea formatului pentru Formula 1 de la 11 echipe cu două monoposturi la numai opt echipe cu câte trei monoposturi, întrucât se anticipează că Marussia şi Caterham ar putea fi nevoite să părăsească competiţia.

Ipoteza este pe placul Scuderiei Ferrari, însă echipele din mijlocul plutonului precum Force India se tem de creşterea costurilor. Coproprietarul Vijay Mallya consideră că Force India ar putea dezvolta un al treilea monopost numai dacă ar primi mai mulţi bani din drepturile TV.

"Vom cere compensaţii, nu vom face asta gratuit. Sunt sigur că Ecclestone realizează asta, trebuie să fie viabil din punct de vedere economic. Anul acesta vedem Mercedes în faţa tuturor, iar în ultimii ani i-am văzut pe cei de la Red Bull în faţa tuturor, iar acum se propune ca întregul podium să fie ocupat de o echipă.

Nu prea are sens, nu-i aşa?", se întreabă el.

Pe de altă parte, Mallya crede că dificultatea echipelor mici de a rămâne în competiţie demonstrează că veniturile nu sunt împărţite în mod echitabil.

"De ce există această incertitudine? Din cauza lipsei de echilibru în privinţa modului în care sunt împărţite veniturile. Echipele mari i-au o parte mai mare, iar echipele mici o parte mai mică. Cel mai bun lucru este să facem o formulă raţională care să ofere tuturor şansa de a concura, nu numai de a supravieţui", a adăugat el.

Via GPUpdate

Comentarii (2)

  • "Echipele mari o parte mai mare" - woaaaaaaa
    8 5
  • o sa va dea italienii o masina sau voi vreti doar bani ? tiganul , tot tigan ....
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru