Formula 1 a respins relaxarea regulamentului pentru piloţii întârziaţi cu un tur

de Daniel Popescu
Marti, 23.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipele nu au ajuns la un acord pentru a relaxa regulamentul în privinţa piloţilor întârziaţi cu un tur. Propunerea fusese făcută pentru a creşte gradul de spectacol şi imprevizibil în curse.

S-a discutat despre asta, dar nu s-a decis nimic, aşa că nu se vor implementa schimbări pe termen scurt.

Purtator de cuvant
FIA
Echipele au analizat pe parcursul etapelor desfăşurate în Canada şi Austria posibilitatea de a aduce câteva modificări în privinţa regulamentului pentru piloţii care sunt ajunşi cu un tur din urmă.

În prezent, piloţii intaziati trebuie să se lase depăşiţi de piloţii din fruntea plutonului la prima oportunitate care apare, iar în caz contrar le sunt afişate steagurile albastre înainte de a primi penalizări de timp.

Echipele au discutat varianta ca aceşti piloţi să aibă la dispoziţie un tur întreg pentru a ceda poziţia după afişarea steagurilor albastre. Soluţia a fost propusă pentru a creşte gradul de spectaculozitate şi de incertitudine al cursei, întrucât cel puţin teoretic putea afecta lupta pentru primele poziţii.

Cu toate acestea, unele echipe au respins această propunere din cauza temerilor asupra impactului pe care îl va avea în lupta pentru victorie.

Practic, un pilot întârziat cu un tur ar fi avut şansa de a influenţa semnificativ rezultatul unei curse, element care nu a fost pe placul unora dintre echipe.

Un purtător de cuvânt al FIA a confirmat că discuţiile nu au avut succes, astfel că regulamentul steagurilor albastre va rămâne neschimbat. "S-a discutat despre asta, dar nu s-a decis nimic, aşa că nu se vor implementa schimbări pe termen scurt", a declarat un purtător de cuvânt al FIA pentru publicaţia Motorsport.

Via Motorsport

Comentarii (2)

  • Mi se pare logic. Daca este deturat, inseamna ca este cu un tur mai lent decat liderul, adica dpdv fair play nu are ce interveni in situatia liderilor. Sa intervii in lupta pentru victorie este un drept pe care trebuie sa il castigi prin efort pricepere si strategie.
    5 2
  • McLaren incearca sa relaxeze regulamentul în privinţa piloţilor întârziaţi cu un tur :)))))) . Oare de ce :))))))))))))
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru