Formula 1 va testa un ecran cu LED-uri montat pe monopost pentru a indica poziţia pilotului

de Daniel Popescu
Miercuri, 19.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Formula 1 va evalua în Abu Dhabi implementarea unui ecran cu LED-uri pe monopost care va indica fanilor din tribune poziţia pe care o ocupă pilotul în timpul unei curse.

Ideea din spatele sistemului este să ofere informaţii despre poziţia pe circuit şi alte informaţii despre cursă.

Anthony Hamilton
Tatal lui Lewis Hamilton
Una dintre principale probleme ale fanilor prezenţi în tribune la cursele de Formula 1 este lipsa de informaţii în timp real cu privire la clasament, întrucât ecranele prezente în anumite zone ale circuitului sunt mici şi insuficiente.

Anthony Hamilton, tatăl lui Lewis Hamilton, a dezvoltat însă un sistem revoluţionar botezat "Info Wing", care în limba română înseamnă "Aripa de informaţii".

Sistemul este alcătuit dintr-un ecran cu LED-uri care se montează lângă priza de aer a monopostului, deasupra capului pilotului, şi care oferă informaţii despre poziţia unui pilot în clasamentul cursei. În plus, sistemul permite şi afişarea altor informaţii precum strategiile pentru pneuri sau pilotul care a efectuat cel mai rapid tur de circuit.

Noul sistem va fi testat joi sau vineri pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi, iar Force India va efectua o alta evaluare în cadrul sesiunii de teste de săptămâna viitoare de pe acelaşi circuit.

"Ideea din spatele sistemului este să ofere informaţii despre poziţia pe circuit şi alte informaţii despre cursă.

Una dintre principalele probleme când urmăreşti monoposturile de curse este să ştii cine este şi unde este în clasament fără să-ţi iei ochii de la acţiune pentru a afla informaţiile pe un dispozitiv mobil sau pe monitoarele de pe circuit", a declarat Hamilton.

Sistemul beneficiază de versiuni de test şi pentru alte competiţii precum Campionatul German de Turism, IndyCar, Nascar sau karting.

Via The Guardian

Comentarii (3)

  • Doamneeeeeeee ....ce minune, asa vor sti si comentatorii dolce pe ce locuri sunt pilotii si mai ales ce se intampla in cursa, ce minune ...Doamneeeeeeee!!!
    16 0
  • @xyz ,,,esti prea optimist ,,nu or sa stie nici asa , o sa abereze in continoare ,,,,,,
    6 1
  • Cam așa va arăta o mașină de F1 cu noua inovație
    https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t1.0-9/10395807_772400966160283_6566186193499605282_n.jpg?oh=58efbd8524ab4fcaa90e743effafea66&oe=54E2BFBE&__gda__=1427189640_13bb3f49ce1dfa03227a48c110e9a360


    Mie nu-mi place cum arată. Zici că e mașină de poliție cu sirenă.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru