GALERIE FOTO: Încă o femeie a testat în Formula 1: Susie Wolff pentru Williams

de Daniel Popescu
Joi, 18.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Susie Wolff, pilotul de dezvoltare al echipei Williams, a efectuat miercuri primul test la volanul unui monopost de Formula 1. "Femeile trebuie luate în serios", susţine ea.

Susie Wolff, pilotul de sex feminin care concurează în Campionatul German de Turisme, a efectuat miercuri prima sesiune de teste la volanul unui monopost de Formula 1, în calitate de pilot de dezvoltare pentru Williams.

Britanica, soţia coproprietarului Toto Wolff, a pilotat un monopost FW33 pe circuitul de la Silverstone în cadrul unei zile de filmări pentru sponsori la care au participat şi Pastor Maldonado şi Bruno Senna, dar şi pilotul de rezervă Valtteri Bottas.

Urmareste Automarket
Wolff i-a dedicat testul Mariei de Villota, pilotul de sex feminin din Spania care şi-a pierdut un ochi într-un accident suferit într-un test cu Marussia.
În ciuda acestui eveniment neplăcut, Wolff consideră că echipele din Formula 1 ar trebui să ofere mai mult credit femeilor, în condiţiile în care ultima femeie care a concurat într-o cursă de Formula 1 a fost Lella Lombardi în 1976.

"Cred că astăzi a fost primul pas în direcţia potrivită. Sper că am demonstrat suficient în acest prim stadiu pentru a arăta echipei că pot ajuta cu mai multe teste şi munca aerodinamică. Eram conştientă de acest fapt şi la asta m-am concentrat. Williams este prima echipă căreia îi este atrasă atenţia de o femeie rapidă şi îi oferă o şansă şi sper ca asta să stabilească un drum pentru mai multe echipe. Femeile trebuie luate în serios", a declarat ea.

Via Williams

Comentarii (9)

  • Cum ar fii daca macar din doua in doua curse am avea un fel de campionat in oglinda cu cel de F1,dar cu "piloate"?!Sa vedeti acolo batalie intre ele si cu masculii lor pentru locul in echipa,cand isi vor promova astia nevestele,amantele,prietenele sau fiicele...cred ca ar fii un deliciu pentru tabloide,si declaratii ce vor face cunoscute unele lucruri despre "greii" din F1 de nu va mai indraznii nici unul sa le dea afara :))))) !!!
    6 4
  • LORAND
    BRAVO MAMI CE TESTE AI FACUT , ESTI TARE DAR VEZI K ASTIA TI-AU DAT MONOPOSTUL DE ANUL TRECUT
    8 3
  • bangobang
    Surioara mai mica a lui Kimi?
    3 1
  • mobius
    Nu am nimic impotriva femeilor, ba din contra, dar cred ca ar trebui sa aiba ca si la fotbal sau in alte sporturi un campionat special si asta pentru ca vrem sau nu vrem sa o recunoastem, au un alt mod de gandi.
    4 1
  • Inca o sotie de "coproprietar"care se plictiseste. Care a fost timpul ei pe tur?!?
    Nu sunt misogin dar in F1 se intra pe baza de performanta nu pe baza de declaratii. Din cate stiu nu exista nici o discriminare in regulamentul F1 referitor la femei asa ca astept momentul in care o femeie o sa ajunga sa "bata" timpii celorlalti concurenti.
    4 0
  • plictisita, neolictisita, tot e mai buna decat multi piloti barbati. La care adaugam faptul ca marea majoritate a barbatilor nici nu stiu sa piloteze. Deci hai sa ii recunoastem si meritele. Nu e nevoie de un campionat separat. E un sport mult mai putin fizic decat se crede. Au pilotat unii si cu mana rupta doar sa termine cursa. Daca rezisti la g-uri si stii cum se face e destul.
    0 2
  • Cum se scria si mai sus, astept sa aflu si eu timpul pe tur. Silverstone nu s-a modificat de anul trecut, deci se poate face o comparatie...
    Pentru ca pana o sa asteptam ca o femeie sa bata barbatii in F1, ehe, o sa ne creasca barbi...daca era vreuna atat de buna, era deja in cockpit. Si afirmatia asta nu-i misoginism, ci spirit de competitie.
    Iote aici nitel misoginism pe stilul "reverse engineering "(adica misandrie):
    quote : " Wolff consideră că echipele din Formula 1 ar trebui să ofere mai mult credit femeilor". unquote
    ...doar pentru ca sunt femei? exista cumva niste femei care au iesit campioane/vicecampioane pe la GP2, GP3, Formula Renault, DTM, IndyCar ...si n-au prins vreun post in F1?
    6 0
  • neacsu
    eu am urmarit-o in DTM. Nu e de primul loc, dar nici un coulthard (batran) nu este. Dar nu ia nici constant ultimul loc. Deci bate piloti din DTM, nu e putin lucru. Nu e vorba ca femeile sunt mai putin capabile din punctul acesta de vedere. E vorba de plaja de selectie. Ca sa avem femei in F1 trebuie o plaja de selectie mult mai mare, sa se implice mult mai multe femei in motorsport, in karting. Dar cum multe prefera papusile si nu masinutele mai greu ...
    0 0
  • GrosJan
    sunt de acord cu asta cu plaja e selectie. E vorba de interes in primul rand. Sunt mii de simraceri in lume si pana acum nu am intalnit nicio 'simraceră'. Ori un PC si un volan isi permite aproape oricine. Nu prea le intereseaza si basta.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru