Galerie foto şi video: Vettel a efectuat primul test pentru Ferrari

de Daniel Popescu
Marti, 02.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a efectuat recent pe circuitul de casă de la Fiorano primul test cu un monopost Ferrari de la transferul său la echipa italiană.

Există cu siguranţă ceva magic şi nu voi uita niciodată ceea ce s-a întâmplat astăzi.

Sebastian Vettel
Pilot Ferrari
Sebastian Vettel a debutat oficial la Ferrari la sfârşitul săptămânii trecute, pe parcursul unui maraton de patru zile care a început vineri cu o vizită la fabrica de la Maranello.

Sâmbătă, cvadruplul campion mondial a efectuat un test cu monopostul Ferrari din sezonul 2012 pe circuitul de casă de la Fiorano, acolo unde a avut ocazia să facă cunoştinţă cu inginerii şi mecanicii, să înţeleagă modul lor de lucru, dar şi să se acomodeze cu comenzile volanului.

Duminică a fost o zi dedicată simulatorului, în timp ce luni germanul a revenit la fabrică pentru o serie de întâlniri cu Sergio Marchionne, CEO-ului grupului Fiat-Chrysler şi preşedintele Ferrari, Maurizio Arrivabene, noul şef al echipei, şi James Allison, directorul tehnic.

Vettel a invatat comenzile de pe volanul Ferrari

La finalul celor patru zile de acomodare, Vettel a admis că s-a simţit că în basme să concureze pentru prima oară la volanul unui monopost Ferrari.

"Sunt multe poveşti despre Ferrari şi despre cum se simte când pilotezi un monopost roşu şi nu pot decât să confirm aceste poveşti. Nu este doar o poveste, este o adevărată legendă. Şi mă simt foarte, foarte special să devin o parte din asta şi să fiu în interiorul monopostului, să văd oamenii şi să concurez pe circuit. Există cu siguranţă ceva magic şi nu voi uita niciodată ceea ce s-a întâmplat astăzi", a declarat el.

Prima experienta a lui Vettel la volanul unui monopost Ferrari

Pe de altă parte, deşi şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei la Red Bull Racing, Vettel a admis că întotdeauna a simţit ceva special pentru Ferrari, mai ales că a vizitat Maranello pe  vremea când era copil.

"Îmi aduc aminte că am fost aici acum mult timp ca şi copil, am condus în jurul sediului de la Maranello şi am încercat să mă uit peste gard. Mă simt fantastic să fiu aici oficial ca membru al echipei şi să am posibilitatea să pilotez monopostul şi să cunosc echipa.

A fost o experienţă unică. Evident, este o culoare foarte diferită pentru mine. Toată lumea este îmbrăcată în roşu, totul este roşu, dar este ceva foarte special şi aştept cu nerăbdarea provocarea de care vom avea parte în următorii ani", a adăugat el.

Via Ferrari

Comentarii (28)

  • cristi
    Fatalaul in rosu.
    12 61
  • fosrte frumoase si sincere cuvinte din partea lui Vettel.
    Interesanta senzatie sa faca un test cu masina pe care a capacit-o in 2012 in campionat :)
    Sa vedem viitorul cum va arata. Sincer sper la un moment dat o competitie stransa dpdv tehnic, cu multe depasiri, cu riscuri asumate de piloti, etc.... cred ca sunt totusi vise :))))
    29 8
  • ovidiu15081982
    ii sta bine in rosu fraierului...vreau sa-l vad plangand cand o sa cedeze tractorasul rosu...
    12 52
  • qwerty
    Se zvoneste ca a fost mai rapid decat Alonso cu masina din 2012

    http://www.sportmediaset.mediaset.it/formula1/formula1/2014/articoli/1052543/ferrari-entusiasmo-vettel-meglio-di-alonso-160-.shtml
    13 11
  • Acum poate sa inteleaga de ce a castigat relativ usor in 2012. Poate le explica si inginerilor diferentele fata de RBR poate mai reduc acestia un pic decalajul.
    In rest, spor la treaba!
    27 2
  • Mult noroc Vettel!
    Forta Ferrari!
    27 4
  • mai rapid decat Alonso cu masina aia .... Deci nu era doar Newey si RBR de vina, o mare parte din performanta echipei RBR i se datoreaza lui Vettel care "stie cu blown diffuser". :)))
    ps: stie el Alonso de ce a plecat cu toate ca se jura ca la Ferrari isi incheie cariera
    14 9
  • Daniel
    Urmeaza o zbatere rosie pentru fetel. Dupa max 2 ani se intoarce la energizante. Cu conditia sa nu mai fie Ricciardo acolo.
    10 19
  • O sa ramana cu legenda. Un pilot obisnuit cu masini perfecte intr-o echipa imperfecta....Pana una alta Vetel s-a obisnuit cu plutonul, deci e numai bun pentru Ferrari.
    14 16
  • a fost mai rapid decat alonso cu masina din 2012 ... aia "imperfecta"
    10 10
  • Welcome Seb
    avem asteptari mari de la tine ... poate prea mari
    sa nu dezamagesti!

    Forza Kimi!
    Forza Seb!
    Forza Rossa!
    20 4
  • lol timpul lui Vettel a fost mai bun decat timpul lui Alonso... Cand a testat Alonso F2012 pe Fiorano? Niciodata?

    Vad ca Alonso a testat un Ferrari F12 si un LaFerrari, astea se pun? Pentru ca vad ca masina de Formula 1 are peste 20 de secunde inaintea masinilor GT lol :P

    Cel putin asa arata aici lol:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Fiorano_Circuit
    vs
    http://fastestlaps.com/tracks/fiorano.html

    Din ce vad acolo... nu s-a mai testat de mult o masina de F1, de prin 2008, adica. F2012 ar trebui sa scoata un timp mai bun decat masina din 2008, dar nu stiu daca mai bun decat masina din 2004 :) Sa vedem timpul, asa vedem cum sta treaba :P

    P.S. Casca alba a lui Vettel... OMG Nooooooooo :P
    15 1
  • In schimb ce pot sa observ este ca s-a adaptat foarte bine la varianta de volan folosita de Ferrari, deh 100 de ture nu-s de aici de acolo, cred ca este un aspect foarte important. Despre cat de rapid este Vettel, vedem in 2015, in curse, adica acolo unde conteaza lol :P
    10 0
  • normal ca s-au comparat timpii avand aceeasi masina, cea din 2012 de F1, Ferrari. Si Alonso a avut ocazia sa piloteze la fiorano masina din 2012 (nu sa testeze in timpul sezonului). Tocmai de aceea e surprinzator, Alonso cunostea masina dar Vettel a fost la un first run, dar de, Vettel e tatic pe tipul ala de masini
    5 7
  • ayrton4ever
    @h&ceilalti : Fact: Alonso nu a testat niciodata f 2012 la Fiorano...
    Probabil presa italiana incepe sa l ridice acum pe Vettel, ca sa l poata darama tot ei, pe viitor, de la inaltime mare... n ar fi prima data... :P

    Deci, "it's simply sensationalism for the sake of it..."

    La fel de probabil si ca e doar simpla "traditie Ferrari" de a arata/demonstra lumii si de a convinge sponsorii ca au semnat cel mai rapid pilot :)
    7 4
  • @h: Si cand a pilotat Alonso masina din 2012 la Fiorano, stii cumva? Sper sa fie un link ceva pentru ca din cate stiu eu, Alonso a testat mai mult la Mugello :) Asta daca stii cumva care-i diferenta dintre Fiorano si Mugello lol :P

    Fii atent aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Mugello_Circuit.

    P.S. Sa vedem linkul ala pentru ca sunt foarte curios. Am verificat programarile si nu exista nici un test al lui Alonso pe Fiorano in 2012. Sau macar un tur ceva cu masina de Formula 1. Asta si pentru ca Fiorano este folosit pentru masinile GT, ar fi super daca ai stii de ce :P
    10 2
  • e un articol mai sus, daca intelegeti italiana
    Normal ca nu exista test cu F1 2012 in 2012 .... dar nu e musai sa o o incerce pe fiorano in 2012
    In legatura cu presa ... ma bucur sa vad ca recunoasteti ca l-a periat si pe alonso cat timp a fost la ei asa cum le este obiceiul. Deci nimic fenomenale pana la urma
    3 7
  • Cel mai titrat pilot in actvitate la cea mai titrata echipa all time. Restul e can can...
    13 3
  • Care naibii a fumat iarbă? ALONSO N-A TESTAT NICI O MAȘINĂ DE F1 PE FIORANO!!! Scoteți-vă capul din cur.
    1. Teste sunt interzise. Iar în 2014 nu avea de ce să teste mașina din 2012. E logic.
    2. Testele care sunt permise au loc pe circuite aprobate de FIA, nu e cazul Fiorano.
    3. Testele importante Ferrari le face pe Mugello. Pe Fiorano e doar de ochii presei și pentru mașinile de stradă.
    Practic nu are cum să testeze pe Fiorano. Îi este interzis.
    Sursa aia de „presă” se bazează pe zvonuri, dacă înțelegi italiana. „Timpii nu sunt publici, dar există zvonul că Vettel a fost mai rapid decât Alonso”. Astea sunt texte inventate, dacă înțelegi puțin mass-media și scrise la ordin, ca mișcare de marketing, așa cum spunea cineva mai sus, să-și justifice aducerea lui Vettel, omul care a fost bătut de fiecare dată de coechipierul său în 2014.

    Singurul mod în care Alonso a testat monopostul din 2012 este în teste oficiale din iarna lui 2012 și în scopuri comerciale, dar nu există așa ceva și în scopurile comerciale tururile nu sunt cronometrate.

    Dar e greu să gândești când raționamentul îți este întunecat de ură nejustificată și puerilă.
    3 5
  • @h: Haide mah, scrie in articol sus? Pai articolul este in romana, filmul este in engleza, bine Vettel spune doar odata "Multumesc mult" in italiana.

    P.S. Ai vazut ce frig era afara? Haide ca-ti spun eu in 2012, inainte sa lanseze masina, Alonso si Massa au facut cateva ture pe Fiorano, era zapada tata si foarte frig afara, deh... ninsese cu cateva zile inainte :P. Am spus ca au facut cateva ture, pentru ca masina lua prea multa zapada la bord, si s-au oprit... saraca masina de abia se tinea pe pista. Daca Vettel acuma a facut un timp cu macar 60 de secunde mai bune decat Alonso si Massa, este smecher tata... dar... ai vazut ceva zapada pe circuit? Evident era frig dar zapada ai vazut?

    Uite ce te rog eu, haide s-o lasam cu gunoaiele astea de comentarii fara sens ok? Eu sunt bucuros ca Vettel a facut 100 de ture s-a adaptat bine si repede cu masina si in rest astept sa-l vad in testele de anul viitor, din iarna. In rest, multa sanatate :P
    7 1
  • Singaporezul
    A venit Craciunul mai devreme pt. Vettel.Deja am inceput sa vad rosu.Forza Ferrari.
    3 2
  • esti fara scapare ...
    a dat cineva un link mai sus catre un articol in limba italiana. Si sunt zvonuri. Zvonuri din presa italiana, precum acelea care il dadeau pe Alonso plecat la McLaren pentru 2015, sau ca vine Kimi in 2014 sau etc.
    Scuteste-ma cu povestile tale (da, povesti), citeste si tu, crezi ce vrei. Hai pa!

    http://www.sportmediaset.mediaset.it/formula1/formula1/2014/articoli/1052543/ferrari-entusiasmo-vettel-meglio-di-alonso-160-.shtml
    2 6
  • nu prea inteleg eu italiana, dar tot am inteles ca ferrari sunt entuziasmati ca a fost Vettel mai bun ca Alonso cu masina Ferrari 2012. Nu iese fum fara foc ... sau nu se entuziasmeaza ei asa de pomana cred
    4 5
  • George
    Vad ca unii au inceput sa creada in basme...inca de pe acum. Alonso n-a testat NICIODATA un F2012 la Fiorano. In cel mai bun caz un jurnalist de casa a scos "interesa"t un anumit zvon, profesionist, nu de alta, dar moralul lui Vettel e in mare suferinta. Poate il ajuta sa stie ca a fost mai rapid ca Alonso, in aceeasi masina, aceleasi pneuri, frane, acelasi numar, circuit, acelasi combinezon....pacat ca nu i-au dat casca lui Alonso.....
    5 0
  • Ma amuza comparatiile astea intre Vettel si Alonso. Atata timp cat n-au concurat amandoi cu aceeasi masina intr-o cursa, sau o sesiune oficiala de teste, nu se pot face comparatii intre cei doi. Atat Vettel cat si Alonso sunt doi piloti extraordinari, dar in momentul in care apare altul cu o masina mai buna ca a lor, ii bate de le suna apa-n cap. Iar pt cei care spun ca Ricciardo l-a batut pe Vettel, as vrea sa se inteleaga foarte clar un lucru: daca masina Red Bull era capabila-n 2014 sa se bata pt titlu, Ricciardo nu-l batea nici in 3 curse pe Vettel. Seb a avut inca din martie-n cap ideea de a pleca de la Red Bull la finalul sezonului. Eu fac inca de peacum un pariu cu voi si va spun ca in 2015 Red Bull va termina sub Ferrari in clasamentul general.
    5 2
  • de ce as crede ce zice un user oarecare de pe automarket (ca alonso nu a pilotat niciodata f1 2012 la fiorano) in loc sa cred presa italiana?
    2 1
  • @gogu: Nu cred ca conteaza pe cine trebuie sa crezi, poti sa cauti singur pe net timpul lui Alonso, cand a testat F2012 la Fiorano, si sa-l compari cu timpul lui Vettel, si sa vezi cine s-a descurcat mai bine. Dupa care, in loc sa citesti asa automat, poti sa-ti faci o parere foarte clara despre cum stau lucrurile si sa le impartasesti cu altii, adica noi, comunitatea de pe aici. Sa vedem rezultatele, maestre!

    Deci, care sunt timpii?
    1 2
  • daca citeai acolo intelegeai ca nici timpul lui Vettel nu a fost facut cunoscut presei, dar echipa si-a exprimat entuziasmul ca Vettel a fost mai bun de unde si deductia ca si Alonso a pilotat acolo in f1 2012. Daca nu gasesti pe net nu inseamna ca nu exista. Tot ce poti sa faci daca nu iti convine este sa nu crezi presa din italia sau echipa ferrari. Poate ca nici nu e adevarat si doar e tendinta presei din italia de a-si ridica in slavi pilotii, dar adu-ti aminte ca atunci cand alonso era cel periat de presa nu numai ca credeai dar mai si dadeai asta drept argument de necontestat, parerea "specialistilor care stiu cu ce se mananca F1". LOL
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru