Grosjean intenţionează să plece de la Lotus: "Vreau să câştig curse şi să devin campion"

de Daniel Popescu
Vineri, 04.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Romain Grosjean a confirmat că analizează posibilitatea de a pleca de la Lotus la sfârşitul sezonului pentru a concura în 2015 pentru o echipă cu care să poată obţine victorii cu regularitate.

Vreau să obţin prima mea victorie într-un Grand Prix şi să încerc să devin campion mondial.

Romain Grosjean
Pilot Lotus
Romain Grosjean a impresionat prin cele şase podiumuri obţinute în sezonul precedent, însă Lotus a fost prinsă pe picior greşit de noul regulamentul tehnic din cauza performantelor modeste ale motorului Renault.

Cu numai opt puncte acumulate în tot atâtea curse, francezul a admis că analizează posibilitatea de a pleca anul viitor la o echipă capabilă să obţină victorii cu regularitate.

"Sunt aici de ceva timp şi cunosc bine echipă, dar pe de altă parte vreau să câştig curse. Vreau să obţin prima mea victorie într-un Grand Prix şi să încerc să devin campion mondial; pe asta mă voi concentra. Ştiu că aici avem câţiva oameni foarte buni şi echipa revine în luptă, aşa că vom vedea mai târziu", a declarat el.

Îmi este dor de luptele pentru podium şi îmi lipseşte şampania de duminică.

Asta vreau, asta vrem cu toţii, când guşti o dată vrei să o guşti pentru mai mult timp.

Romain Grosjean
Pilot Lotus
Declaraţiile sale vin la aproape două luni după ce Gerard Lopez, proprietarul Lotus, a dezvăluit că Grosjean primeşte cu regularitate oferte de la echipe de top şi că este posibil să nu-şi poată permite să-l reţină pentru încă un sezon.

Întrebat dacă poate exclude plecarea de la Lotus, Grosjean a replicat: "Nu. Îmi este dor de luptele pentru podium şi îmi lipseşte şampania de duminică. Asta vreau, asta vrem cu toţii, când guşti o dată vrei să o guşti pentru mai mult timp", a adăugat el.

Decizia lui Grosjean ar putea fi influenţată şi de informaţiile potrivit cărora Lotus va utiliza motoare Mercedes începând din sezonul 2015, în condiţiile în care germanii au cea mai performantă unitate de propulsie de pe grila de start.

Via ESPNF1

Comentarii (1)

  • Si Maldonado inveleste ciocolata...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru