Hamilton, curtat de Ferrari drept posibil înlocuitor pentru Alonso

de Daniel Popescu
Vineri, 26.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari intenţionează să-l aducă la echipă pe Lewis Hamilton în cazul în care Fernando Alonso va părăsi Scuderia la sfârşitul sezonului, potrivit unor informaţii neoficiale.

Esential 2015 este anul in care expira contractul lui Lewis Hamilton cu Mercecdes
Viitorul lui Fernando Alonso continuă să fie învăluit în ceaţă în contextul informaţiilor privind intenţia spaniolului de a părăsi echipa, cel mai probabil cu destinaţia McLaren.

Până în prezent, numele posibilului înlocuitor pentru spaniol reprezenta o necunoscută, însă lucrurile s-ar putea schimba rapid. Potrivit unei surse din cadrul Ferrari citate de jurnalistul britanic Adam Cooper, Ferrari intenţionează să demareze negocierile cu Lewis Hamilton.

Britanicul are contract cu Mercedes până la sfârşitul sezonului 2015, însă ar putea fi tentat să plece din cauza relaţiei dificile pe care o are cu coechipierul Nico Rosberg în lupta pentru titlul mondial. De altfel, negocierile pentru prelungirea contractului lui Hamilton au fost sistate de Mercedes până la încheierea luptei pentru titlul mondial, iar echipa a afirmat că este pregătită să renunţe la unul dintre cei doi piloţi în cazul în care aceştia nu se vor înţelege bine.

În acest context, Hamilton ar putea fi tentat să accepte provocarea de a readuce Ferrari în topul Formulei 1, în special dacă va cuceri titlul în acest sezon.

Via Adam Cooper

Comentarii (45)

  • Ferrari nu este o obtiune buna in momentul de fata pentru pilotii de top ... Hamilton ar face mai bine sa ramana la Mercedes
    25 10
  • ar fi o solutie in caz ca pleaca alonso cu toate cami pare rau de alonso
    22 4
  • Costea
    Decat Vetel il prefer de 1000 de ori pe Hamilton la Ferrari. Asta daca pleaca Alonso.
    24 12
  • Toata lumea se uita la ce va face Alonso dar uita ca presiunea pe Hamilton si Vettel e mult mai mare in momentul de fata decat pe spaniol. Primul se bate la cutite cu Rosberg, unul din ei va pleca in 2015 de la echipa, iar Vettel e umilit de un novice. Daca si in 2015 il bate Ricciardo cota lui de campion va fi sub nivelul marii. Nu-l mai ia nimeni. Hamilton are sansa sa iasa campion, si atunci ramane de facto la Mercedes ca pilot nr.1.
    23 7
  • Sunt curios cum o sa reziste Hamilton la Ferrari cu temperamentul lui... Mclaren l-a crescut, Mercedes deja il gestioneaza greu de tot ...
    18 7
  • F1 din 1990
    Ar fi bun la Ferrari, cred ca ar putea sa-i ajute sa evolueze, intrucat e capabil sa dezvolte monopostul. (va aduc in atentie diferentele dintre masina imperiului la care construieste Mircea din 2012 fata de cea din 2013).
    15 16
  • hamilton nu va mai fi campion mondial nici daca i se va da in fiecare cursa 10 ture avans, cum spunea cineva, gardurile sunt marea lui iubire :))
    hamiltom la Ferrari? poate in visele lui umede si ale altor natangi care cred asta :))
    13 36
  • nah beleaua!!!!!
    Ce se face Mircea cu Alonso la McLaren dar ce se fac mii de tifosi cu Ham la Ferrari? Sper sa iasa socoteala asta, moooor de ras :))))
    18 26
  • aham, deci piata in F1 se misca atunci cand se misca Hamilton nu Alonso. Pentru ca Alonso nu pleaca el ca vrea, pleaca doar ca sa ii faca loc lui Hamilton.
    Ferrari au cu ce sa il atraga pe Hamilton: cu ce si-a dorit la McLaren si nu a avut; cu ce spera ca va gasi la Mercedes si uite ca nu are. Este vorba de statutul de pilot nr. 1
    7 20
  • @ .

    Chiar ca ar fi comedia anului cu un Hamilton in combinezon rosu si Alonso cu sigla Mclaren pe piept. Va fi cosmari si pentru mine dar si pentru tifosii ferraristi :))))
    28 11
  • *cosmar
    6 8
  • F1 din 1990
    Mircea, cosmar mai mare ca anul trecut si anul asta nu cred ca o sa mai ai, McLarean, care alaturi de Ferrrari si Wiliams a facut istorie in acest sport, sa se bata cu alde Force India, si STR si sa se lupte cu mediocritatea ..............Hai sa mai astpeptam 2-3 curse si cred ca vom sti cu siguranta fiecare pilot pe ce drumuri apuca.
    Poate cine stie, Alonso a invatat la Ferrari cum se construiesc imperiile, nu trebuie sa fii trist.
    17 3
  • mobius
    Piata transferurilor va incepe totusi atunci cand va dori Alonso si avand in vedere ultimile zvonuri, cel mai probabil Alonso a hotarat deja, la ce echipa va pleca. Am mai spus-o, intr-un post anterior, echipa aceasta va fi Mercedes. Este singura echipa care are, aproape sigur, un loc liber si acel loc este al lui Hamilton. Din acest punct de vedere, unu, Hamilton nu va castiga campionatul anul acesta cu Mercedes si doi, pentru el, singurul loc liber si tentant inca, ar fi la Ferrari (asta daca se va confirma ca Alonso pleaca de acolo). Alonso este curtat de Lauda si nu numai (nu e cazul sa mai spun dece), in acelasi timp Mercedes ii poate oferi acestuia pentru anul viitor cea mai sigura varianta pentru a cistiga un nou titlu mondial.
    12 17
  • mobiuse
    cata vrajeala ai in tine. Las-o asa cum e, lui Alonso i se da un sut in spete de noua conducere Ferrari. Si vor sa il aduca pe Hamilton. Pe ce drum apuca apoi Alonso nu mai e treaba lor. Bine ca se face curatenie la Ferrari ... bine ca pleaca unul cate unul cei care au capusat firma in ultimii 5 ani
    14 13
  • Hamilton si Alonso sunt printre cei mai buni piloti care au trecut prin f1 si ar obtine rezultate cu oricare din primele 4-5 echipe din campionat.Insa intotdeauna vor exista persoane care degeaba se uita la acest sport ca oricum nu inteleg nimic ca acel om care se semneaza cu un punct care nu face altceva decat sa delireze in fiecare comentariu
    31 8
  • Dragon
    Fratilor Mircea se crede in era imperiului Britanic cu Button pe post de Rege :)))))
    8 3
  • @Mircea

    Pentru tifosii nu le este niciun cosmar daca Ham vine la Ferrari ...
    noi sustinem pilotii imbracati in combinezonul rosu ... fie k ii Kimi, Alonso, Bianchi sau chiar Ham

    k Ham e preferatul tau si tu urasti Ferrari ... e alta poveste si alta problema

    te vei obisnui cu gandul

    Referitor la articol

    o rocada Alonso/ Hamilton nu-I exclus dar numai dupa incheierea sezonului (dc Ham castiga nu va pleca de la MB si atunci Alonso numai are loc liber acolo)
    si Ham nu va hotara numai dupa ultima cursa ... de ce sa-si pericliteze sezonul ... ?

    cat despre Ferrari

    dc Alonso pleaca ... oriunde ...
    ar face bine sa-l puan pe Bianchi in cealalta masina
    Kimi mai sta in 2016 ... macar Bianchi invata ceva de el ... si poate pe 2017 vor avea masina + pilotul cu care sa atace titlul ...
    dar pana atunci multa apa se mai scurge pe Dunare ... asta e

    Forza Rossa!
    21 2
  • poate ca @soxy il accepta pe Hamilton dar tifosii cu pretentie de tifosi nici vorba. Am stat langa astfel de specimene la niste curse cand erau Barichello si Schumacher in echipa. Il sustineau pe Barichello, nu vroiau sa auda de Schumacher. La fel a fost cazul cu fiecare italian pe care l-am intrebat. Pentru ei e important sa fie cel putin latin pilotul. Dar sa zicem ca acesti tifosi pe care i-am intalnit sunt cantitate neglijabila. Dar poti urmari presa. Presa va gasi mereu o scuza pentru pilotul latin de la ferrari sustinut de ei si nu vor ierta greseli minore daca e vb de Schumacher, Raikkonen sau Hamilton
    3 13
  • Toate combinatiile astea cu fetel sau ham la Ferrari au sens DACA Alonso decide sa plece. El inca n-a decis nimic. Face exact ce vrea musculatura lui libera. Poate sa ramana la Ferrari dar cu conditia sa mai astepte cel putin 1 an dupa un monopost performant. Ca aici era problema, Ferrari nu pot garanta un monopost care sa lupte pt titlu in 2015. Acum zvonistii trebuie sa se hotarasca, ori vine fetel ori hamiltoanele. Pana la urma n-o sa vina niciunul, amandoi au masini mai bune pt 2015 decat va avea Ferrari. Cel mai probabil este aducerea lui Bianchi. Din 2016 kimi pleaca, ca se va plictisi asa ca poate sa vina fetel sau ham. Din 2016 orice se poate intampla. Repet, cu conditia ca muschiu' lu' Alonso sa vrea sa plece. Ce nu inteleg unii pe-aici, evident hateri care n-au treaba cu analiza obiectiva e faptul ca cei de la Ferrari il VOR pe Alonso in continuare. Problema e ca omuletul a pus niste conditii dificil de atins. Cam asta e.
    8 7
  • daca esti fan hamilton tii cu el daca merge si la marussia, trebuie sa fii nebun sa crezi altceva sau cel putin (redus mintal) asa ca numai delirati.
    14 1
  • tu inca nu te-ai prins ca nu decide Alonso? E asa greu de acceptat ca noua conducere vrea schimbare radicala? Trebuie sa plece Alonso pentru ca vor sa termine cu jocul asta de imagine pentru Santander si fara rezultate. Santander avea anumite pretentii in legatura cu tratamentul echipei fata de Alonso .... daca intelegi unde bat ...
    7 8
  • sper sa ia titlul Hamilton cu Ferrari. Va fi cu atat mai dureros pentru Alonso
    9 8
  • @erata@
    sper sa ia Alonso sa ia titlul cu Ferrari. Va fi cu atat mai dureros pentru hamilton
    4 12
  • ...pilotul perfect pentru Ferrari.
    6 6
  • bucurati-va tifosilor! Il pierdeti pe Alonso dar il recastigati pe iulianimi !!!
    6 9
  • eu v-am spus odata ... Alonso e doar in trecere pe la Ferrari, una scurta (trecerea). Iulianimi va fi mult mai mult timp acolo, cam o viata de om minus scurta perioada a lui Alonso
    2 9
  • @@ferr De parca Santanderul construieste masini. Cred ca din toata afacerea, Alonso si Santander au avut cel mai mult de pierdut. Alonso a pierdut cea mai buna perioada a carierei sale, iar Santander s-a alaturat unei echipe dezorganizata. Asta daca stii si tu ce e Santander in lume sau crezi ca e vreun chiosc in scara blocului tau? Vrea Ferrari schimbare radicala? Vreau Ferrari sa piarda si cele 40 de mil de la Santander? Normal ca nu. Ceea ce nu intelege noua conducere si probabil n-a inteles nici Montezemolo e faptul ca echipa n-are nevoie de pilot, il are deja pe cel mai bun de pe grila, ci de masina, iar masina aia se construieste cand conducerea reuseste sa organizeze echipa.
    Alonso il zvanta cu bataia pe Raikkonen. Practic Raikkonen nu mai exista in F1. Un anonim in umbra lui Alonso. Sigur, un anonim cu 20 de mil pe an. Mai degraba Ferrari sa renunte la el decat la Alonso. Sau sa renunte la amandoi si sa-l aduca pe Bianchi si Hulkenberg.

    Daca Alonso va decide sa plece, cred ca Mercedes e dispusa sa renunte la unul dintre pilotii sai, indiferent cum vor sta lucrurile. Alonso va fi o puternica lovitura de imagine pentru Mercedes. Toata presa va vorbi numai despre asta pana in martie 2015. Hamilton nu e carismatic. E arogant, vorbeste mult si fara rost. Rosberg e un pilot mai slab decat cei doi, prin urmare e dificil sa acapareze intreaga atentie. Apoi Alonso mai vine si cu Santander plus alti sponsori. Fara Alonso Ferrari ramane in curul gol, cum e vorba aia. Dupa cum vedeti, toate vedetele si toata lumea prezenta la o cursa isi doreste o poza cu Alonso, bineinteles ca in afara de Mircea. Va fi amuzant sa-l vad pe Justin Bieber cersind o poza cu Bianchi imbracat in echipamentul Ferrari :)) Hamilton e arogant si de fiecare data incearca sa-si atribuie toate meritele. E egoist. Nu e prea mult agreat de germani. Nici Rosberg de altfel nu e agreat. La Monza ambii erau huiduiti iar ei multumeau „minunatului public” :))))) As spune ca mai degraba Hamilton are o mentalitate latina, de genul „lasa-ma ca sa te las”. Alonso e mult mai serios si motivat.
    Daca exista sanse ca Alonso sa plece cred ca Lauda va face totul ca sa-l aduca la Mercedes. Doi-trei ani Alonso se mai poate mentine la nivelul asta.
    10 11
  • "Daca Alonso va decide sa plece, cred ca Mercedes e dispusa sa renunte la unul dintre pilotii sai"

    TREZIREA!! Alonso nu decide nimic. S-a decis cand a fost dat jos Montezemollo. Noua viziune a celor de la conducerea Ferrari este sa il aduca pe Hamilton. Lauda este punctul de lagatura. Cand a venit Ham la Mercedes s-a ridicat echipa imediat asa cum a prevazut Lauda. Ferrari doar sta la panda sa i se scarbeasca lui Hamilton de Mercedes.

    Chiar atat de simplu !!!

    se pare ca 2007 nu e singura palma peste nas pe care o ia Alonso de la Hamilton. Asta e si mai dureroasa
    4 13
  • eu as vrea sa ii vad pe Hamilton si pe Alonso iarasi coechipieri si sigur si-o ia Alonso din nou. Daca nu se poate, e ok, si-o ia si de la Rosberg care este cam egalul lui Hamilton
    9 10
  • @ferr1
    te obosesti de pomana. Daca vrei sa-ti afle careva ideile, livreaza-ti ideile in mesaje scurte. Comentariile scurte sunt citite
    6 5
  • misto este ca cei mai mari fani alonso+ferrari se uita neputinciosi cum este adus Hamilton. Nu pot face ni-mic ! 5 ani au stat cu capul intre bucile spaniolului si nu au vazut decat un punct de vedere ... maroniu
    Acum li se darama lumea, se rupe vraja
    6 10
  • teleki
    @ferr1,ți-ai pus întrebarea de ce nu îl dau pe anonimul de Kimi cei de la Ferrari? E acolo pentru 30,5 nu pentru 20 milioane. Când a fost peste Alonso în antrenamente sau calificări imediat au apărut probleme. Cât despre "anonimatul "în care se scaldă e doar părerea ta.Vrei nu vrei e foarte iubit de fani pentru caracterul lui în primul rând.
    4 0
  • bernie
    Am spus-o si in primavara cand a venit Mattiacci la conducerea Ferrari si o repet si acum ca prima optiune ptr redresarea echipei este despartirea de cuplul santander alonso Apoi cooptarea unor ingineri capabili din toate domeniile in locul celor care nu au fost in stare sa faca o masina competitiva.Si nu in ultimul rand este foarte posibil ca Mattiacci asta sa aduca un sponsor foarte puternic de peste ocean si in felul asta sa renunte la santander alonso.Toata lumea stie ca in SUA filosofia marilor corporatii este competitivitatea si mai putin politica (jocurile de culise) care se obisnuiesc in Europa si in special Italia.Noi discutam pe acest site ca simpli fani fiecare cu simpatiile si antipatiile lor dar la Ferrari este nevoie de o restructurare din temelii ptr ca asa cum a spus si Mattiacci trebuie implementata o filosofie noua care sa fie in pas cu vremurile si regulamentele actuale.Ptr RBR si Mercedes a fost mai simplu ptr ca ei au inceput relativ de la zero dar ptr Ferrari va fi mai complicat ptr ca totusi ei au o istorie traditie dar mai ales niste metehne si naravuri la care cu greu pot renunta.Nu conteaza cine vine in locul lui alonso ptr ca pilotii reprezinta cea mai mica problema in momentul de fata si daca vor fi capabili sa faca o masina castigatoare multi piloti vor fi in stare sa castige cu o asemenea masina fie ca le convine unora fie ca nu...
    4 0
  • Hamilton
    Ala cu punctele esti obsedat rau mah baiete :))) te chinuie tare boala Cum sa lase Hamilton pasarea de aur din mana pe cioara rosie de pa garduri! Ca ai tu o treaba in sinapsa aia a ta cu Alonso e problema insomniilor tale, dar Hamilton cred ca n-are nicio treaba cu dorintele tale perverse.
    2 0
  • A couple of quotes from the Singapore weekend. “Without Fernando Alonso Ferrari would be nowhere…” said Niki Lauda, and then there was this from Giancarlo Minardi, for whose little team Fernando made his F1 debut back in 2001: “If Ferrari lose Alonso, it will be a disaster for the team, and it will last for years…”

    The situation is very much in Fernando’s hands: he goes only if he wants to go. Some believe he will stay, encouraged by the thought of James Allison’s first Ferrari, inevitably haunted to some degree by the thought, after five years of working with loaves and fishes, of quitting the team at just the wrong time, as did Chris Amon in similar circumstances back in 1969.
    2 1
  • octav71
    Daca Hamilton va veni la Ferrari, o va face in conditiile lui.
    Ce il face pe Alonso atat de atractiv incat sa dicteze piata transferurilor? Talentul? Da, inca este acolo, dar incepe sa nu il mai ajute varsta si cei cativa ani(cam multi) de seceta in rezultate. Santander? Normal.
    Amandoi sunt piloti problema. Ham este galagios, extrovertit, dar extrem de rapid. Alonso este introvertit, mai linistit, mai ascultator, dar razbunator si uneori lipsit de sens in alegeri. Vezi perioada cu Renault, cand a ales un an de "pauza", an care conteaza acum.
    Si pana la urma de ce ar pleca Ham de la Mercedes? Pentru bani, rezultate, totul invaluit intr-o aura de mister, intrucat nimeni nu garanteaza ca Ferrari va avea rezultate sau bani anul viitor. Nici macar monopost performant!
    12 2
  • @octav71

    sunt deacord cu ce ai scris despre Ham si plecarea de la MB
    dc anul acesta castiga ramane sigut fiindca la anul vrea sa tinteasca titlul nr 3 ... el tot zicea ca idolul lui a fost Senna, etc ... deci sigur nu se multumeste cu 2 titluri

    dc pierde in favoarea lui Rosberg, 99% sanse sunt sa plece de la MB
    si atunci sunt 2 echipe posibilie cu sanse (minime) la titlu, RBR si Ferrari

    Dc Alo pleaca de la Ferrari atunci sau vine Vettel si Ham merge la RBR, sau ramane Vettel la RBR si vine Ham la Ferrari

    dac dc Alonso hotareste ca vrea sa ramana la Ferrari, dar Ham vrea sa plece de la MB, atunci va fi interesant

    McLaren arata mai slab decat Ferrari, cu motorul Honda cu tot, dar dc la RBR sau Ferrari nu va fi loc, este singurul loc unde se poate refugia

    vom vedea dupa Suzuka daca vor fi noutati ...

    Forza Rossa!
    14 2
  • nu depinde de ce vrea Alonso. El cica vrea sa isi incheie cariera la Ferrari. Dar spunea asta cand era altcineva la conducere ...
    Alonso acum e in situatia "de lapadat". Ii raman unele sanse de transfer la o echipa buna, doar asa ca sunt dispusi unii sa riste un sezon doua ca poate poate
    0 0
  • Ce-ai facut Ramiltoane!-Foreign-substance-caused-Rosberg-DNF
    1 0
  • octav71
    Soxy, prea multe calcule!
    Nu Alonso stabileste piata transferurilor. El are doar o optiune in contract de a pleca. Iar rezultatele sunt slabe, degringolada va continua la Ferrari deoarece s-a schimbat cam mult din conducerea echipei. Nu mi se pare ca cei care au venit sunt macar din epoca Domenicalli, despre "epoca de aur" nicio sansa.
    F1 cere timp, energie si inspiratie, nu numai bani.
    Daca pleaca Ham si tu ai fi Lauda, l-ai aduce pe Alonso? De ce? Cu 2 piloti de top in 2015 la echipa risti un replay la sezonul actual, iar Alonso e capos tare. Ca Rosberg este un pic preferat, normal, doar este pilot german.
    Nu i-as minimaliza pe cei de la McLaren(indiferent de imperiul construit de unii), deoarece nimeni nu stie cum este motorul Honda, poate fi exceptional(ei inca il pot dezvolta).
    Consider ca sunt 3 piloti de referinta: Vettel, Alonso si Hamilton. Daca le pui la dispozitie o masina buna, vor bate tot ce misca din grila actuala! Vettel are 4 titluri si nu ar fi putut castiga numai cu "fierul". Alonso, a facut in 2005-2006 sezoane exceptionale. Hamilton, am vazut ce poate etapa trecuta. Cred ca ei dicteaza piata la momentul actual.
    Orice schimbare este binevenita, va aduce spectacol asa cum a dovedit-o acest sezon.
    8 2
  • @octav71
    As reduce la doi pilotii de referinta. Alonso si Hamilton. Vettel are si acum o masina buna si se taraste in spatele coechipierului. Lui Vettel ca si altor piloti trebuie sa le pui la dispozitie o masina perfecta ca sa castige titluri. Cum i-au legat mainile lui Newey cum s-a topit geniul lui Vettel.
    14 3
  • biss cuit
    se topeste si "geniul" lui alonso cu o masina facuta pentru Kimi, adica "totul fata"
    1 1
  • teleki
    Oops, ferr1 are relații! Am spus că "anonimul "de Kimi are 30,5 milioane euro salariu și nu 20 cum spune el.Apoi l-am întrebat de ce nu renunță Ferrari la el,Kimi dacă e un anonim desăvârșit. Kimi are fani prin prisma caracterului, pe românește nu mănâncă c...t.Acestea fiind spuse comentariul meu anterior a fost șters.
    4 0
  • mobius
    Eu as reduce la un pilot de referinta. Hamilton are acum (nu mai spun ce a avut in trecut) cea mai buna masina, cu in jur de doua secunde mai rapida decat oricare alta de pe grila. Comparandu-l cu coechipierul sau, care are acelasi material, nu pot spune ca este mai bun ca el doar pentru ca are acum trei puncte mai mult, daca Rosberg nu abandona ar fi fost el in fata cu 15 puncte. Poate (dar asta este doar o supozitie) ca Hamilton este mai rapid, Rosberg insa este mai rational si mai constant in evolutii. Cat priveste comparatia cu Alonso, in afara de 2008, cand acesta concura pe o masina net inferioara, cand a mai fost Hamilton in fata lui Alonso.
    6 10
  • @mobius
    Nici psihiatru nu ar sti ce medicamente sa iti administreze.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru