Hamilton l-a învins pe Rosberg în calificările din Austria! Ambii piloți au ieșit în decor

de Daniel Popescu
Sambata, 20.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a obținut pole position-ul pentru Mercedes în Marele Premiu al Austriei în fața lui Nico Rosberg. Ambii piloți au ieșit în decor în ultima parte a calificărilor.

Esential 0.200 secunde a fost diferenta dintre Lewis Hamilton si Nico Rosberg in calificari
0.355 secunde i-a despartit pe Lewis Hamilton si Sebastian Vettel
Lewis Hamilton și Nico Rosberg au oferit o luptă electrizantă pentru pole position în Marele Premiu al Austriei, care în cele din urmă a fost câștigată de Lewis Hamilton.

Britanicul a fost cu două zecimi de secundă mai rapid decât coechipierul său în primul tur rapid din ultima parte a calificărilor, însă niciunul nu a reușit să-și îmbunătățească timpul la a două ieșire pe circuit. Hamilton a ieșit în decor în primul viraj, în timp ce Rosberg a suferit aceeași problemă în ultimul viraj, după ce stabilise cel mai bun timp al sesiunii în al doilea sector al circuitului.

Astfel, Hamilton va pleca de pe prima poziție a grilei de start din fața lui Rosberg, în timp ce Sebastian Vettel a securizat locul trei pentru Ferrari la peste trei zecimi de secundă de lider. Williams și-a trecut în cont un loc patru prin Felipe Massa, în timp ce Force India a reușit un surprinzător loc cinci prin Nico Hulkenberg în față lui Valtteri Bottas (Williams) și Max Verstappen (Toro Rosso).

Marea surpriză a sesiunii a fost eliminarea lui Kimi Raikkonen în prima parte a calificărilor, pilotul Scuderiei Ferrari urmând să ia startul doar de pe locul 14. Această poziție a fost însă obținută ca urmare a numeroaselor penalizări suferite de piloții Mclaren și Red Bull Racing pentru înlocuirea motoarelor.

Astfel, Red Bull Racing ocupă locurile 17 și 18 pe grilă prin Daniil Kvyat și Daniel Ricciardo, în timp ce McLaren a monopolizat ultima linie cu Fernando Alonso și Jenson Button, în ciuda faptului că spaniolul reușise să promoveze în Q2.

Marele Premiu al Austriei va avea loc duminică cu începere de la ora 15:00, ora României.

Austria - Rezultate Calificări:

Loc Pilot Echipa Timp Diferenta
1 Lewis Hamilton Mercedes 1m08.455s -
2 Nico Rosberg Mercedes 1m08.655s 0.200s
3 Sebastian Vettel Ferrari 1m08.810s 0.355s
4 Felipe Massa Williams/Mercedes 1m09.192s 0.737s
5 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1m09.278s 0.823s
6 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 1m09.319s 0.864s
7 Max Verstappen Toro Rosso/Renault 1m09.612s 1.157s
8 Felipe Nasr Sauber/Ferrari 1m09.713s 1.258s
9 Romain Grosjean Lotus/Mercedes - -
10 Pastor Maldonado Lotus/Mercedes 1m10.374s -
11 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 1m10.426s -
12 Carlos Sainz Toro Rosso/Renault 1m10.465s -
13 Sergio Perez Force India/Mercedes 1m12.522s -
14 Kimi Raikkonen Ferrari 1m12.867s -
15 Roberto Merhi Marussia/Ferrari 1m14.071s -
16 Will Stevens Marussia/Ferrari 1m15.368s -
17 Daniil Kvyat Red Bull/Renault 1m09.694s -
18 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 1m10.482s -
19 Fernando Alonso McLaren/Honda 1m10.736s -
20 Jenson Button McLaren/Honda 1m12.632s -

Marele Premiu al Austriei la TV

Drepturile TV ale Formulei 1 pentru România sunt deţinute de postul Dolce Sport, care poate fi recepţionat şi pe internet prin intermediul platformei TelekomTV.

Calificările şi cursele pot fi urmărite în ţara noastră şi pe posturile de televiziune RTL (limba germană) sau Duna (limba maghiară).

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 19 iunie 11:00 -
Antrenamente 2 vineri, 19 iunie 15:00 -
Antrenamente 3 sambata, 20 iunie 12:00 -
Calificari sambata, 20 iunie 15:00 DolceSport, RTL, Duna Telekom TV
Cursa duminica, 21 iunie 15:00 DolceSport, RTL, Duna Telekom TV

▶ Formula 1 în 2015. La TV, pe telefoane, tablete, laptopuri şi calculatoare: unde poţi vedea în direct cursele din Marele Circ

Comentarii (55)

  • Nu stiu cum reuseste ham ham astfel de derapari spectaculoase, sunt cele mai frumoase din toate timpurile f1.
    18 20
  • ildottore
    nu am vazut calificarile sunt curios McLaren_Honda sa vad si eu inregistrarea. un link gasesc pe undeva?
    4 2
  • Am ras cu lacrimi cand i-am vazut. Daca as fi fost in locul lui Toto Wolff le-as fi dat cate o acadea felicitandu-i pentru locurile ocupate si buna-mi dispozitie ce mi-au oferit-o.
    Acum, sa schimbam subiectul, v-as ruga sa-mi explicati si mie calificarea lui Kimi, eu urmarind evenimentul pe postul tv Duna si necunoscand maghiara. Care a fost cauza: cumva pista semi-uda?
    9 6
  • serban
    Du-te si lasa-ne Kimi, esti cel mai indolent pilot din istoria f1, nu tu concentrare, nu tu combativitate, nimic, nimic, ar trebui sa-ti rezilieze contractul de duminica, imediat dupa incheierea cursei, indiferent ce rezultat scoti, daca scoti ceva ! Ne-am saturat de scuze si justificari ! Tii locul ocupat la o echipa foarte buna, unde chiar si un Grosjean ar avea rezultate bune ! Acasa cu tine, timpul tau in f1 a trecut !
    27 24
  • Mai avea timp de un tur rapid, dar probabil l-au chema la boxe crezand ca ii ajunge timpu sa treaca in Q2.
    6 6
  • ANAKONDA
    l au fript de la boxe i au transmis ca nu i ajunge gazul pentru inca un tur si ca ar fi suficient timpul scos dar ...na dracie!
    10 2
  • iceman
    @FanF1 Kimi a intrebat prin radio: "what the f**k happened" presupun ca spune tot...
    11 1
  • @serban, tu ai urmărit antrenamentele libere? Ai văzut timpii lui Kimi? Sunt niște timpi indolenți,nu-i așa? . În calificări nu iese pe pistă când vrea el, echipa îl scoate, a fost trafic printre altele. Și comparația cu Grosjean e complet depășită.
    14 4
  • serban
    Nici nu a fost chemat și nici nu i-au spus nimic de la boxe, a rămas pe pistă până la sfârșit și nu a trecut decât de Manor ! Neputință !
    11 17
  • serban
    @teleki Și ce a făcut până acum în cursă cu timpii din antrenamentele libere ? Un loc doi cu norocul frânelor lui Rosberg ? În rest ? Ai auzit cumva de vreun titlu acordat pentru cele mai bune rezultate în antrenamente ? Iar comparația cu Grosjean nu este deloc deplasată, îți amintesc că în a doua jumătate a lui 2013 acesta a avut rezultate mai bune !
    9 15
  • Kimi e bou Ted Kravitz(Sky Sports F1) a spus ca masina lui nu a avut nici o problema si nici nu a ramas fara gaz.
    13 8
  • L-ati uitat din tabel pe Kvyat, locul 8!
    Mai departe, toti mai jos cu un loc!
    0 0
  • Da, n-am fost atent ca a schimbat motorul...
    0 0
  • daniel
    E corect ce a scris Shade.
    Nu a fost lipsa de combustibil si nici greseala echipei ca l-ar fi scos pe circuit in moment nepotrivit. Pur si simplu nu a fost in stare sa scoata un timp bun pe un tur.
    De acord si cu serban. Adica Kimi=indolent
    L-au intrebat, in timpul Q2, ce s-a intimplat iar raspunsul cu un zambet de copil ametit (ca sa nu spun altfel) a fost "I don't know".
    Ce pisici avea de ras numai el stie.
    Norocul lui Kimi sint cei patru penalizati. Asa ca maine pleaca de pe locul 14 si poate ajunge pe locurile 5-6.
    Dupa derapajul din cursa trecuta acum nu ajunge nici macar in Q2.
    RUSINE!
    10 8
  • iar l-au sabotat pe kimi?! jos ferrari!!!
    1 0
  • Fara doar si poate a fost greseala de tactica din partea lui Maurizio Arrivabene. Ma mira acest lucru, cu atat mai mult cu cat este foarte bun la acest capitol.
    Pana si cei de la Mercedes s-au mirat de acest lucru. Sa nu profiti tu de iesirea in decor ai ambilor piloti....................
    Dar sa vedem maine cursa, acolo va fi alceva si sunt convins ca Raikkonen va scoate maxim din monopost, cat despre Vettel, n-as fi in pielea lui Rosberg :).
    8 7
  • vettel in tur cu kimi: 1:12.399
    dupa aceea, kimi e sabotat si bagat la boxe, vettel mai da un tur si scoate: 1:11.184

    ferrari trebuie dat in judecata si de kimi si de fia!!
    1 0
  • A fost o sesiune de antrenamente as spune animata, cu multe iesiri pe pista in graba, schimbari de pneuri si alte probleme tehnice. Evident, pilotii Red Bull trebuiau sa iasa cat mai mult in fata pentru ca cele 10 pozitii penalizare sunt multe, de cei de la McLaren nu zic nimic, vor avea o oprire de vreo 10 secunde parca, asa ca trecem peste.

    In schimb despre problema lui Raikkonen se pot spune multe, ce este ciudat este ca nu mai stapanirea aia de sine pe care o avea cu multi ani in urma cand era numit Iceman. S-a rastit la jurnalisti, in antrenamente a gresit (a stricat un set de pneuri SS), iar in calificari, scuze dar a fost greseala lui. Pur si simplu nu a fost in stare sa scoata un timp mai bun decat cei din fata lui cand era nevoie de asa ceva. Putea sa-l trimita echipa de 10 ori pe pista, rezultatul tot asta era, pur si simplu a gresit, sub presiunea unui timp de Q2. Pacat, dar sa vedem cursa acuma cine stie, poate ajunge in primii 5 sa zicem.

    Cat despre "sa nu profiti de iesirea in decor a ambilor piloti". scuze dar numai un tampit spune asta. Cam greu sa profiti de ceva cand se arata steagul cu patratele ca s-a terminat sesiunea de calificari.

    In rest, Vettel pare ca s-a descurcat decent, sper ca in cursa sa fie ceva mai aproape de masinile Mercedes, mai ales ca pleaca din spatele lor, si sper sa nu aiba probleme tehnice. In rest, vedem maine!

    Pentru mine surpriza a fost prezenta lui Hulkenberg, Vestappen si Nasr in Q3!
    21 1
  • @F1_Red, tu ai citit postul meu? ia inregistrarea cursei si uita-te daca nu crezi. iar daca nu intelegi inseamna ca e primul an in care te uiti la f1.
    iar anul trecut la fel ii faceau cu alonso, ala mai dadea un tur in plus, ii permitea ferrari doar lui.
    1 0
  • Da,a fost greșeala echipei, s-a spus în conferința de presă de după calificări numai că unii de pe aici umblă cu jumătăți de măsură.
    @F1_Red_Fury, tradu textul din maghiară și apoi dă-ți cu părerea. Mureş
    4 6
  • @Sumi 7,ai dreptate cu Kimi.
    3 4
  • @Teleki: Scuze dar nu stiu maghiara asa ca tot textul ala este inutil pentru mine. Eu am vazut doar ca Raikkonen a facut un tur slab de incarcare a bateriilor, un tur in care a mers prost, si un tur in care a pierdut pe S2 si dupa aia intrat la boxe. A iesit dupa Vettel si in loc sa faca un tur bun ca Vettel, a reusit "performanta" de a scoate un tur cu peste 1.5s mai incet ca acesta, daca pentru asta este vina echipei... ok da-o inainte cu textul de mai sus si asta este, nu moare nimeni.

    Eu personal cred ca Raikkonen a pierdut o mare parte din concentrarea pe care o avea in trecut, sau cel putin asta vad eu. Anul trecut cred si-a pierdut o mare parte din interes, cine stie. Bine ca mai sunt curse, pentru ca daca va pilota pentru Ferrari si anul viitor, sper sa fie la 100% concentrare, nu ce vad in acest moment...
    10 1
  • McLada
    ba eu va zic acum una tare...Massa este de 10 x mai bun decit kimi chiar si acum.....calm acest kimi nu are treaba cu F1....ce dracu vb unii ca a gresit echipa-ba voi sunteti nebuni!! FERRARI este INDIA sau alta echipa din coada clasamentului?Le trebuie puncte la echipa...vor ambele masini in puncte!...este kimi fara tragere nu mai are chef de F1 si este cazul sa plece dracu unde vrea el in raliu sau la pescuit
    1 0
  • Nu vad cu ce-ar fi gresit echipa. Raikkonen n-a reusit sa faca turul de care avea nevoie. Exact asta au spus si comentatorii Sky. Din motive pe care eu nu le stiu. Raikkonen n-a fost niciodata prea priceput in conditii mixte. Poate c-a avut si trafic. In fine. Cert e ca Vettel s-a descurcat iar Kimi nu. Un pas inainte pentru motorul Ferrari. Practic e egalul Mercedes ca putere. Mai ramane aerodinamica si alte povesti de pus la punct. Hulkenberg are clasa si si-o arata. Cu o masina inferioara ii drept, cu motor potent. Red Bull tras in jos de motor, de Honda nu mai spun nimic. Inca n-au parasit zona testelor.
    11 1
  • Florin
    Mie mi s-au parut anoste rau calificarile...competitie intre Ros si Ham si poate face Vettel ceva ca Rai nicio sansa...Piloti de top nu au masini cu care sa arate ce pot, motoare ori prea puternice, ori prea slabe...s-a dus F1.
    Ar trebui sa le dea voie sa le modifice de cate ori vor ... atunci s-ar vedea capacitatea de dezvoltare si ar fi intr-adevar competitie, am fi curiosi si am urmari F1 cu sufletul la gura in fiecare saptamana sa vedem noutatile. Asa avem un mic circ intre doi maimutoi de la Merc .. si asta e tot!!!
    16 9
  • MATIAS
    kimi sa mearga la pescuit...asta mai poate face-cu F1 a cam terminat-o de ceva timp
    1 0
  • @ McLaren-Honda

    cand am vazut derapajul lui Hamilton initial m-am gandit ca l-a provocat intentionat pt a-i strica turul lui Rosberg... apoi mi-am dat seama ca de fapt nu putea asta, Rosberg era in fata si trecuse deja de acel sector in care se aratau steaguri galbene... in plus acel derapaj a fost la fel de spectaculos si exact in aceeasi maniera cu cel de anul trecut din ultimul tur al calificarilor...

    @ F!-Racing

    ai dreptate... dar sa nu uitam ca si Hamilton a fost foarte aproape sa fie eliminat in Q1... nu stum exact ce s-a intamplat, poate chiar nu mai avea benzina Rakkonen pt inca un tur, poate ra prins in trafic si oricum nu putea face un tur mai bun, poate a considerat ca are un timp suficient etc. ... cert este ca pista devenea mai rapida de la un tur la altul iar Kimi nu a profitat de asta... partea prosta este ca astfel de evenimente se aduna mai mult la el decat la Vettel...

    @ALL

    mie mi se pare ca Ricciardo trece printr-o pasa proasta, nu stiu ce probleme are cu masina dar din afara pare a fi intrat intr-un blocaj... anul trecut multi il considerau noul Alain Prost insa anul asta pilotul care-l domina pe Vettel incepe sa fie surclasat de Kvyat... cel putin in calificari! dar asta nu-i stirbeste totusi din valoare, poate ca pur si simplu rusul e foarte rapid in regim de calificari, sa nu uitam ca si Prost era dominat crunt de Senna in acest exercitiu... este pacat ca RedBull au decazut in asa hal, toata lumea era cu ochii pe Ricci iar el nu poate confirma din cauza masinii riscand sa-si piarda din cota fara vina lui, multi intrebandu-se daca el este asa bun pe cat a aratat anul trecut sau chiar a profitat de incaopacitatea de adaptare la nou a lui Vettel...
    1 0
  • @Mclaren_Honda-Da, din timpurile tale probabil.
    1 0
  • @Sumi7
    Cum trebuia sa "profite" Arivabene? Spuneti niste prostii mai mari ca voi! Vettel era in tur cu cei doi, atat a putut sa scoata nici nu se punea problema sa bata timpii celor doi!
    1 0
  • @Florin

    Daca ar avea voie sa le modifice de cate ori vor ei doar echipele mari ar avea fonduri suficiente. Atunci diferenta dintre echipele de top si cele cu un buget redus ar fi si mai mare. Mai bine un buget fix, dar mai multa libertate astfel echipele ar fi nevoite sa caute solutii fara posibilitatea de a cheltui milioane pe o aripa fata. In acest fel, daca ai oameni capabili reusesti performante foarte bune.
    Echipele de top isi permit cei mai buni ingineri si cele mai bune facilitati.
    0 2
  • @Mihai, tu incurci borcanele, modificari la arripi si orice tine de design,se poate modifica oricand cu trecererea testelor de securitate. Aici este vorba de motor, daca echipele mari au bani sa dezvolte, echipele mici oricum ar beneficia de update-uri gratuit.
    2 1
  • Si eu care ma gandeam ca Raikkonen va castiga vreo 10 pozitii si se va bate pentru podium... Noroc cu Alonso ca a rezolvat problema din primul tur...
    11 3
  • Bogdan
    Daniel a fost la cursa astazi :) ?
    6 0
  • felicitari lui Massa, a fost un adevarat pilot , poate macaronarii isi vor da seama ca au gresit cand l-au adus pe Alontzo si l-au pus pilot nr2 pe Massa ...
    3 0
  • Alonso un cretin, Ferrari... cum puii mei au probleme cu rotile, nu inteleg, or sa piarda locul 2 in ritmul asta
    9 8
  • Pilotii Lotus => pilotii cursei de azi (ei au facut cel mai mult spectacol prin depasiri si manevre spectaculoase);
    Ferrari - sa ma ceva pe ei pana s-or vindeca de prostie;
    McLaren- condoleantele mele;
    Hamilton- incearca sa-ti controlezi emotiile, altfel nu te mai concentrezi in cursa ,faci niste gafe ca un proaspat iesit din ou si devi de nerecunoscut.
    9 2
  • Arrivabunu'
    Daca ar fii stiut Maurizio ce pateste duminica cu Felippe,faceao plangere pentru incidentul de vineri de la boxe,neacordare de prioritate pietonilor 30 de zile suspendat dreptul de conducere pentru Felippe Massa...
    1 0
  • nu intelegi tu multe, dar e bine ca te afli in treaba
    1 0
  • Bravo Rosberg!! Ia dat peste morofleta coloratei!
    1 1
  • Alonso s-a scos din mizerie, a dat vina pe Kimi ca 'a derapat'. Intrebarea e urmatoarea: Cum e posibil sa derapezi pe linie dreapta fara sa te atinga cineva? Intelegeam daca Kimi accelera brusc dupa iesirea din curba si pierdea controlul, Insa au trecut in jur de 30-40m dupa curba cand Kimi 'a derapat'. Plus de asta, Alonso de ce a ramas acolo pana ce a iesit Kimi din masina sa-si ceara scuze? Alonso, esti patetic, mereu cauti sa te stergi pe maini, desi vina a fost a ta.
    1 0
  • @alex ,tu esti un cretin si juma , kimisor a recunoscut ca a gresit , dar tu si gigica sinteti 2 frustrati , trebuia sa remarci gestul lui alonso dupa ce la scos kimisor
    1 0
  • Florin
    In sfarsit cei de la Mclaren au fost peste Ferrari .... la propriu! :))
    0 0
  • serjio
    Cretinul este Raikoen, el recunoscut ca a derapat.
    7 8
  • jegu de serjio@
    Cand derapeaza unu in fata ta te urci pe el dementule?
    Idiot analfabet
    9 6
  • querty
    Este un videoclip in care se vede cum Alonso are exteriorul virajului iar Kimi derapeaza in el dupa care il impinge pe spaniol in bariere rezultand ceea ce s-a vazut la TV.
    1 0
  • querty
    http://t.co/SGoAN1nlrm
    2 0
  • Raikonen a mai derapat, nu e prima data
    2 0
  • pentru gunoiul care injura aic
    Raikkonen said of the stewards' interview: "They just wanted to understand what happened.

    "It was a really odd place, quite far away from the corner. Whether it was my fault or not it was the same end result.

    "I got some wheelspin and suddenly moved left. I don't know exactly what caused it."

    Ferrari is looking into what happened to Raikkonen, but so far it is unsure.

    When asked if there was a problem on the car, Ferrari team boss Maurizio Arrivabene said: "Honestly I don't think so.

    "I thought Alonso touched Kimi, but apparently it's not true. Alonso doesn't have any responsibility.

    "Apparently there's no images on the camera of Alonso so we have to trust Kimi.

    "He said the car had wheelspin and that's it. Alonso didn't touch him."

    Arrivabene also dismissed suggestions Raikkonen suffered the same problem that caused him to spin in the Canadian Grand Prix shortly after a pitstop.

    "We don't think so," he said. "This time it was on the straight."
    1 0
  • asta care nu te semnezi , analfabet esti tu , alonso a fost in paralel cu kimi , ce sa eviti , sint imagini si reluaripe ,,meneger f1, automarcket rusine ca stergeti comenturi , lipsa de profi , asta este
    1 0
  • @jegu de serjio@, bravo bah, esti al mai tare din parcare, ala de mai sus o fi analfabet dar nici cu inteligenta ta nu ne putem pune...... incearca sa vezi ce faci cand iti derapeaza unu langa tine,la cativa centimetrii, cand esti in depasire si asta la 100+ km/h si sa vedem ce faci..... Intelijentule!
    4 3
  • dracu!
    nu fa tu pe desteptu fraiere ,cand derapeaza langa tine te eschivezi nu l culegi afara tampitule,si apropo pentru linistea ta alonsa la intzepat putin cu noul nas!date dracu!
    4 6
  • Brembo man
    Vodcanen o recunoscut singurel ca nu prea stie ce-a facut cu masina aia dar a recunoscut ca a pierdut-o in Alonso, Alonso trecea pe langa el ca un glont, dar nu-i prima data. L-o urcat pe Alonso pe gard ca sa cada pe el. Comics de finlandia!
    2 0
  • Tot zicea tembelul asta de kimi ca F1 ar trebui sa fie mai periculos, si-o rezolvat el un moment de ala bun taman cand Alo voia sa treaca pe langa el ;)
    2 0
  • @dracu! Felicitari, bine ca esti tu al mai destept.... sper ca nu ai si nici nu vei avea permis........ nu de alta dar ai omora oameni! Fie ca noaptea sa fie un sfetnic dun pentru circumvolutiunile tale si sper ca tot ea sa le adanceasca pana acolo unde creierul tau se va transforma din meduza in ceea ce trebuie sa fie! Multa bafta!lol
    3 2
  • @dracu!, daca sti engleza, daca nu google translate sau bing, si citeste ce declara Kimi.....: http://www.foxsports.com/motor/story/f1-austria-gp-crash-kimi-raikkonen-fernando-alonso-062115?adbsc=social_20150621_47922886&adbid=10153427560696052&adbpl=fb&adbpr=36796456051 normal, trebuie s aai si capacitatea sa intelegi 3 fraze simple......
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru