Hamilton: "Rosberg mi-a spus că m-a lovit intenţionat!" Germanul susţine că a fost doar un incident de cursă

de Daniel Popescu
Luni, 25.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton susţine că Nico Rosberg i-a transmis că l-a lovit intenţionat în cursa de la Spa-Francorchamps pentru a-şi impune punctul de vedere. Germanul a negat însă acuzaţiile şi afirmă că a fost doar un incident de cursă.

În principiu, a spus că a făcut-o intenţionat. A spus că putea evita accidentul. A spus că a făcut asta pentru a demonstra ceva.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Acroşajul dintre Lewis Hamilton şi Nico Rosberg din al doilea tur al Marelui Premiu al Belgiei a determinat oficialii Mercedes să iniţieze o întâlnire de urgenţă pentru a discuta situaţia.

La finalul întâlnirii, Hamilton a dezvăluit că Rosberg i-a transmis că a vrut să demonstreze ceva, astfel că interpretarea sa este că germanul a intrat intenţionat în monopostul său.

"În principiu, a spus că a făcut-o intenţionat. A spus că putea evita accidentul. A spus că a făcut asta pentru a demonstra ceva. Când un monopost este la mai puţin de o jumătate de monopostul tău şi tu eşti pe interior, trasa ideală este a ta. Nu este treaba ta să te dai la o parte pentru a face loc. Uitaţi-vă la Sebastian Vettel. Era într-o poziţie mai avansată (n.r - la tentativa de depăşire din primul tur) şi a ştiut că nu va putea ajunge pe partea cealaltă", a declarat el.

Am văzut reluările şi nu vreau să spun asta, dar aş descrie incidentul aşa cum l-au judecat comisarii, ca un incident de cursă.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
Rosberg a evitat să comenteze ce s-a întâmplat la întâlnire, însă a sugerat că afirmaţiile coechipierului său nu sunt reale. În schimb, pilotul Mercedes afirmă că a fost un simplu incident de cursă, element evidenţiat şi de faptul că nu a fost investigat de comisari pentru gestul său.

"Am văzut reluările şi nu vreau să spun asta, dar aş descrie incidentul aşa cum l-au judecat comisarii, ca un incident de cursă. Eram mai rapid şi a existat o oportunitate, aşa că am încercat pe exterior, pentru că interiorul era blocat. Nu am văzut niciun risc în încercarea de depăşire, aşa că de ce nu ar trebui să încerc? Am avut o oportunitate chiar şi fără DRS pentru că eram mai rapid. Ar fi trebuit să aştept (n.r - încă un tur, pentru a avea DRS)? Este o situaţie ipotetică, cine ştie ce s-a fi întâmplat?", a declarat germanul. 

Comentarii (23)

  • Rosberg asta (dincolo de faptul ca este corect si perfect normal sa isi apere sansa si sa faca tot posibilul sa castige titlul) devine un ciudos si un cinic... desi e mai mult finlandez mie mi se pare ca are acea determinare tipica nazista de ucigas cu sange rece... mai mult decat atat se pare ca este un norocos anul acesta (la fel cum a fost Vettel sezoanele trecute... daca e sa speculam aiurea ma intreb cate puncte ar avea in plus Hamilton daca el abandona doar odata iar Rosberg de trei ori... ca sa nu mai aducem in discutie ce ar fi facut Rosberg daca pleca din coada grilei in cateva curse...)
    Una peste alta e greu de presupus ce s-a discutat in acea sedinta. Daca ar fi sa judec eu din afara as zice ca cei doi au fost atentionati ca Ricciardo s-a apropiat mult in clasament iar echipa este posibil sa fie nevoita sa desemneze un pilot nr 1! Cine va fi acela? Logica ar spune ca pilotul cu puncte mai multe... Ar accepta Hamilton asta? Nu cred! Ar parasi echipa. Sau poate ar ramane daca i s-ar promite (printr-o clauza scrisa atasata la contract) ca va fi pilotul nr 1 anul viitor iar Rosberg va trebui sa il ajute. Dar si asta ar fi riscant nestiind daca Mercedes va mai domina anul viitor sau daca nu vor aparea alte circumstante. De aceea mai logic ar fi (mai ales ca Hamilton poate se simte tentat sa isi ia revansa si sa il elimine pe Rosberg dintr-o cursa viitoare) ca echipa sa ii ameninte ca cine va face primul urmatoarea greseala va fi obligat sa accepte statutul de pilot nr 2!
    15 8
  • Bogdan
    Cam tarziu ati venit cu stirea asta.

    http://www1.skysports.com/f1/report/12472/9438433/lewis-hamilton-claims-nico-rosberg-confessed-to-deliberately-crashing-into-him-at-sp
    7 1
  • rosberg ar merita suspendat definitiv din f1
    18 26
  • Mult mai schiauna potaia asta neagra de hamhamilton, ii la fel de barbat ca un eunuc homosexual! Ar fi o jjignitre la adresa F1 sa castige babalaul asta titlul! Nu mai stiu cine zicea ca pilotii din ziua de astazi nu mai sunt barbati, cred la potaia asta schiorlaita se referea!
    15 28
  • Test Driver 01
    Cred ca asa incepe telenovela sezonului 2014 :P
    13 2
  • Sheitan cred ca esti dus rau cu capul daca la tine sa fii pilot de formula 1 inseamna sa accepti sa te loveasca intenteonat rivalul pentru titlul mondial si tu nici macar sa nu zici nimic.Gunoiul a trisat pentru a treia oara in sezon si nici macar o penalizare nu a primit si a mai fost ajutat si de echipa in alte trei curse si tot el se plangea cursa trecut ca nu se lasa Hamilton depasit.Deci daca este un pilot de care se poate spune ca nu-i barbat acela este cu siguranta retardatul care a fost fuiduit ieri de public
    18 15
  • Test Driver 01
    @89: Haide domnu, ce-i cu jiginirile astea? Sunteti frustrat, ok, inteleg asta. Un pahar de apa si 15 minute de relaxare va vor ajuta, dar sincer domnu... nu este nevoie de a folosi un asemenea limbaj. Pentru o perioada de relaxare mai lunga va recomand o reluare a sezonulu 2011, dar numai din perspectiva pilotului dvs favorit, Hamilton. Sunt sigur ca veti trai o stare de extax profunda, dupa ce imi veti urma sfatul.
    13 9
  • Test Driver 01 in sezonul 2011 Hamilton nu se lupta pentru titlu si nici Massa ( pilotul cu care se ciocanea fregvent) si in plus Hamilton nu fusese vinovat de toate incidentele asa ca comparatia nu-si are rost.Cat despre jigniri cred ca cuvintele mele nu sunt nimic pe langa ofensa pe care o aduce acel individ formulei 1 care demonsteaza ca e in stare sa apeleze la cele mai josnice metode pentru a castiga.O astfel de persoana mi-e imposibil sa respect si credema ca daca Hamilton sau Alonso (pilotii mei preferati) ar fi facut acelasi prostii ca neamtul hotoman m-as fi intors impotriva lor.In formula 1 trebuie sa fie o lupta corecta si in nici un caz hotie.Pe Sheitan l-am jignit pentru ca comentariile sale sunt rasiste si incoerente
    13 8
  • Hamilton are dreptate.Cel din fata tb sa isi mentina trasa nu sa se fereasca de prostul din fata care nu stie sa depaseasca sau il loveste intentionat.Cred ca vitelul cand a vazut ce i-a facut rosberg lui hamilton a iesit si i-a cedeat locul sa nu cumva sa il loveasca si pe el.Rosberg merita penalizat calumea pt asta.Ii spune ceva in fata si declara alt ceva.Cam asa face rosberg.Atunci cand i-a spus asta in fata lui Hamilton atunci el trebuia sa ii dea cativa pumni in gura sa il interneze pe soricar si apoi sa il castreze
    18 9
  • balatescu
    hamilton era pe trasa ideala si cu jumatate de monopost in fata rosberg trebuia penalizat .
    15 6
  • JugaruGabi
    Incident de cursa.... Aveti o paranoie ca Rosberg a intrat intentionat, ca e favorizat de echipa si de FIA, de sta pisica-n coada...

    Orice contact intre 2 monoposturi se poate lasa cu avarii care sa pericliteze lupta pentru titlu. Niciun pilot nu este atat de retardat incat sa ia in colimator coechipierul si sa isi faca si el praf monopostul.
    Dupa cum s-a vazut, lovitura dintre Ros si Ham a avut efecte asupra ambilor pilotilor: Ham out, Ros a pierdut de sansa de a castiga cursa, prin pierderea a mai mult de 5 secunde la pit pt inlocuirea nasului.

    Hamilton deja face prea multe declaratii care nu ii fac deloc cinste.
    12 8
  • sunt unii aici care nu au nicio treaba cu ce inseamna f1 ,si nu numai.Au un mod de a gandi atat de gresit ,primitiv si culmea e ca au drept de vot si de inmultire.Ma intreb cat de prost sa fii asa cum e sheitan sa scrii asa ceva si mai sunt cativa.Cum dracu ma sa nu vedeti lucruri evidente?
    9 4
  • ionica
    Sunt piloti de curse profesionisti si talentati... daca noua ni se pare imposibil pt ei e relativ usor sa isi elimine adversarul de pe pista fara sa lase impresia ca a fost intentie si fara sa isi avarieze iremediabil monopostul... chiar daca Rosberg a pierdut sansa la victorie acolo el de fapt a castigat mult mai mult decat un eventual un-doi cu el (Rosberg) castigator...
    7 2
  • pentru JugaruGabi
    Farsorul a avut mult mai mult de castigat de pe urma incidentului decat daca ar fi iesit invingator si Hamilton ar fi fost pe doi.Ieri a castigat 18 puncte fata de Hamilton dar daca incidentul nu se intampla in cel mai bun caz castiga 7 desi tind sa cred ca ar fi fost invins clar de britanic .... prin urmare sunt foarte multe motive pentru a crede ca a facut-o intentionat si oricum cu sau fara intentie a fost vina lui si nu e drept ca cel vinovat sa castige puncte bune in detrimeniul celuilalt....si daca te uiti la ce sa intamplat anul asta in Monaco si Canada e imposibil sa mai crezi ca n-a fost intentie niciodata
    10 7
  • ionica
    In ciuda a ceea ce am scris mai sus (o ipoteza teoretica) nici eu nu cred ca a fost intentie. A fost un incident de cursa. Numai ca asta i-a creat lui Rosberg un avantaj nemeritat in fata contracandidatului la titlu. Ori cu totii stim ca este un principiu in drept care spune ca o lege (un regulament) are o litera si un spirit. Daca tinand cont ca din punct de vedere al literei regulamentului Rosberg a avut acoperire, daca e sa judecam in spiritul aceluiasi regulament el trebuia penalizat deoarece si-a creat un avantaj nemeritat fara ca partea opusa (Hamilton) sa fi avut posibilitatea sa impiedice asta.

    Si inca ceva. Tot in spiritul regulamentului ar trebuie ca orice pilot care ii ruineaza sansele unui alt pilot care se bate la titlu sa fie penalizat. Un incident de cursa poate avea loc si intre un Mercedes si in Caterham sau Marussia. Pilotul Caterham nu ar pierde mare lucru (neavand sanse nici macar la puncte) insa pilotul Mercedes ar putea pierde titlul in urma unui asemenea incident... asta este spiritul regulamentului de care vorbesc, chiar daca nimic nu a fost premeditat! Imi aduc aminte de un incident intre Maldonado si Hamilton la Valencia in urma cu cateva sezoane care a fost considerat incident de cursa! Ce a pierdut Maldonado? Mai nimic... Ce a piedut Hamilton? Se batea la titlu in acel moment...
    Deci normal era ca Rosberg sa fi fost penalizat deoarece si-a creat un avantaj (chiar fara voie) iar cealat pilot nu a avut posibilitatea sa isi joace sansa...
    8 3
  • bah fgfg bine ca esti tu destept, inteligenta ta este extraordinara, sclipitoare ai un IQ mult peste limita dar din pacate (sau din fericire pentru ca te poti lauda cu ea cat de frumos luceste) inteligenta ta este nou nouta pentru ca nu ai stiut sa o folosesti absolut niciodata!
    3 10
  • Dragon
    Baietii amintitiva de Rosberg in Bahrain 2012 cum se apara ia scos pe Alonso si Hamilton pe nisip ! Rosberg merita sanctionat ca Grosjean tot in 2012 sa stea pe bar o cursa
    10 7
  • dute ham inapoi la mclaren ca nu ai loc de hitleristi
    6 5
  • in belgia rosberg a fost huiduit de lume.... de ce oare? pe dolce nu s-a vazut ca au intrerupt emisia.
    11 5
  • JugaruGabi
    @pentru jugarugabi:
    Faci prea multa teorie matrmatica, sincer. Rosberg este la baza neamt si finlandez. Ambele popoare, prin esenta, sunt chitite pe un singur tel: Locul 1. Indiferent in ce domeniu se afla.

    Sa spui ca Rosberg s-a multumit cu 18 puncte in loc de 25 e ceva gresit.
    In plus, mai avem o problema de interpretare... Formula 1 e un sport pe roti. Un sport in care exista orgolii si riscul de a exista contacte. Chiar si intre coechipieri. Acum 3 etape Chilton l-a agatat pe Bianchi (pare-mi-se ca s-a întâmplat in primul viraj de la Montreal, si ambii au iesit. Ce sa interpretam acum?! Ca Chilton a căutat sa il scoată pe Bianchi? Greseli se intampla. Peste tot. Chiar daca esti la Merc, chiar daca esti la Ferrari. Nu neg, Rosberg a comis-o, însă mie nu mi s-a părut ceva deliberat. Isi poate imputa vina 100%. Dar de aici in a face ceva deliberat, mai ales ca sefii au anuntat cu mult timp înainte ca nu vor tolera sa piarda puncte datorita "copiilor" care se joaca intre ei, mi se pare cale lunga.

    @ionica: Două mici obiectii la comentariul tau...daca s-ar face regulamentul in asa fel, ar fi papa spectacol. FIA încearcă deja sa renunte la prea multe penalizari, dlceea xe spui tu aici le-ar face sa fie inasprite si nu s-ar mai face depasiri niciodata, de frica sa nu se întâmple ceva cu pilotii care aleargă in respectiva cursa pe trei, in campionat sa fie pe 12, iar in spatele lor sa fie pretendentul la titlu. Ar însemna sa nu se maia apere de frica unui contact. Nu e normal.

    In episodul cu Valencia, daca nu ma insel, Hamilton si maldonado luptau pentru pozitie... Mai exact pt locul 3. Parca Schumacher iesise cel castigat din cauza accidentului dintre ei doi, urcând pe 3.

    Nu stiu... Mie unul mi se pare ca Rosberg a gresit si si-a asumat deja vina. Atât timp cat comisarii de cursa nu au dictat nimic impotriva lui Rosberg, înseamnă ca nu a fost ceea ce spuneti voi si nici Hamilton.

    Daca Ham considera ca i s-a facut intentionat, sa isi plătească polita la Monza si isi recuperează punctele. E cel mai nonelegant mod, dar măcar scapa de o frustrare...
    1 1
  • cristi
    Rosberg este un avorton imputit! ce a facut jegul asta de pilot de cand a venit in 2006 in f1? nimic,desi era la bmw! un hot si un trisor ordinar ajutat si de echipa!
    1 4
  • bai sheitane prostia ta deja ne e cunoscuta ,nu mai e o surpriza.Ideea e simpla ,eu spun corect lucrurilor pe nume si nu insist ca tine pe antipatii.Uite si dovada prostiei tale si a nepriceperii :Sheitan
    la 25.08.2014, 13:36
    Pfoai mai 89 da ce grozav esti,da program de vizionare sa ii faci lui ma-ta (cu tot cu cratima) si nu mie! Cat despre babalaul fandosit de hamhamilton.... sper sa termine pe 3, nu de alta dar la usa Mercedes este nevoie de un presh nou unde sa isi stearga Rosberg copitele dupa ce castiga, pe merit, titlul de anul acesta! ASTA ASA CA SA ISI ADUCA LUMEA AMINTE IN CAZ CA UITASE CAT ESTI DE PROST ,NEPRICEPUT SI SUBIECTIV.SA VORBESTI ASA DE HAMILTON EU CARE SUNT FAN DECLARAT KIMI ESTE DOVADA CLARA A NEPRICEPERII TALE.
    12 2
  • JugaruGabi
    @sorin: Nici tu "nare" rost sa mai scrii pe aici... cel putin cu gramatica aia pe care ai omorat-o mai rau decat a facut-o nazistul de Hitler cu jidanii...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru