Hamilton sprijină eliminarea sistemelor de ajutor pentru starturile de curse

de Daniel Popescu
Miercuri, 08.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton consideră că eliminarea sistemelor electronice de ajutor pentru starturile de curse este benefică, întrucât acest lucru va evidenţia mai mult calităţile piloţilor.

FIA a anunţat că începând cu Marele Premiu al Belgiei va interzice o bună parte dintre sistemele electronice de ajutor, iar cele mai multe dintre ele sunt utilizate în startul curselor.

Lewis Hamilton este unul dintre primii piloţi care îşi spune pararea pe marginea acestui subiect, iar pilotul echipei Mercedes consideră că schimbarea este una benefică.

"Sunt mulţumit, cu cât avem mai mult control, cu atât mai bine.În acest moment dăm drumul la ambreiaj, dar performanţa este dictată de echipă. Ei îţi vor spune cum să foloseşti cuplul, iar uneori calculează corect, alteori greşit.  Pentru mine, cele mai bune starturi au fost în Formula 3, când aveam ambreiaj şi aveam control", a declarat britanicul.

În schimb, Romain Grosjean este circumspect în privinţa diferenţelor care vor exista la starturi după aplicarea noii reguli şi anticipează că inginerii vor găsi o modalitate prin care să ocolească restricţiile impuse de FIA.

"Dacă totul este făcut manual de către noi şi trebuie să urmăm anumite proceduri, cred că că se va schimba ceva major dacă nu mai am setări pentru cuplu şi ambreiaj pentru start.

Am trei setări pentru cuplu şi un ambreiaj şi, dacă nu-mi vor spune cum să le folosesc, pot să întreb care este mai bună dacă am ceva mai multă aderenta", a explicat francezul.

Via SkySports

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru