Hamilton: "Strategia pneurilor de la Silverstone, cea mai bună din cariera mea"

de Daniel Popescu
Luni, 06.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton consideră că la Silverstone a adoptat cea mai bună strategie pentru pneuri din cariera sa, în timp ce Nico Rosberg a crezut că britanicul a comis o gravă eroare când a intrat la boxe pentru cauciucuri intermediare.

Esential 5 victorii a obtinut Lewis Hamilton in sezonul 2015
17 este avansul lui Lewis Hamilton in fruntea clasamentului general
Lewis Hamilton a obţinut duminică pe circuitul de la Silverstone a cincea victorie din acest sezon, în ciuda unui start modest şi a apariţiei ploii într-un moment în care revenise pe prima poziţie.

Britanicul a fost primul dintre piloţii fruntaşi care a intrat la boxe pentru pneuri intermediare şi afirmă că aceasta a fost cea mai bună strategie pentru pneuri pe care a adoptat în cariera sa, care a început în sezonul 2007.

"Cred că este prima oară în cariera mea când am făcut o alegere perfectă pentru pneuri. Am luat decizia pentru că am văzut că urmează mai multă ploaie, aşa că am optat pentru intermediare la momentul potrivit. Când am revenit pe circuit mi-am spus că sper să plouă. Nu a fost nimic genial, dar nu a fost nici noroc.

Am simţit că următorul tur urma să fie periculos", a declarat pilotul echipei Mercedes.

Rosberg: "Am crezut că Hamilton a greşit strategia"

Hamilton a intrat la boxe şi am fost destul de sigur că a luat o decizie greşită.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
În schimb, coechipierul său Nico Rosberg a dezvăluit că a crezut că Hamilton a greşit complet strategia în momentul în care a intrat la boxe pentru pneuri intermediare. Speranţele germanului s-au năruit când a pierdut 10 secunde din cauza unui tur lent cauzat de cantitatea mare de apă de pe circuit în timp ce el concura cu pneuri slick.

"Am fost mulţumit că a început ploaia. Am fost capabil să atac ambele monoposturi Williams. Am sperat că vremea va rămâne aşa şi că îl voi putea ataca pe Hamilton la un moment dat. Apoi Hamilton a intrat la boxe şi am fost destul de sigur că a luat o decizie greşită. Am fost bucuros că a oprit, dar până la urmă a fost decizia potrivită.

În acel tur a început să plouă mai tare", a explicat el.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru