Honda ar putea cumpăra 50% din acţiunile McLaren

de Daniel Popescu
Miercuri, 28.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda este interesată să cumpere cele 50% din acţiunile McLaren deţinute de fondul suveran de investiţii al Bahranului, potrivit presei internaţionale.

Esential 50% este procentul de actiuni pe care Honda ar vrea sa le cumpere la echipa McLaren
100 de milioane de euro anual va investi Honda la McLaren
Honda va reveni anul viitor în Formula 1 în calitate de furnizor de motoare pentru McLaren, însă constructorul japonez va avea un rol semnificativ în cadrul echipei.

Presa japoneză, citată de publicaţia de limba germană Speed Week, susţine că producătorul nipon intenţionează să intre în acţionariatul echipei prin achiziţionarea pachetului de 50% din acţiuni deţinut în prezent de fondul suveran de investiţii al statului Bahrain.

Informaţia nu este una surprinzătoare în condiţiile în care presa internaţională a relatat anterior că Honda s-a angajat să investească 100 de milioane de euro anual în cadrul echipei, inclusiv pentru plata salariilor piloţilor.

Între timp, Red Bull Racing a lansat noi speculaţii cu privire la viitorul contractului cu Renault pentru furnizarea motoarelor.

În ciuda asigurărilor date recent de proprietarul Dietrich Mateschitz, consultantul Helmut Marko afirmă că parteneriatul cu Renault ar putea lua sfârşit.

Austriacul susţine că un posibil furnizor de motoare pentru echipă este constructorul german Volkswagen.

"Volkswagen este deja în alte competiţii cu motoare similare cu cele din Formula 1", a declarat el.

Volkswagen şi Red Bull au numeroase parteneriate comerciale, însă germanii au afirmat în mai multe rânduri că nu sunt interesaţi să concureze în Formula 1 în calitate de furnizor de motoare.

Via GMM

Comentarii (2)

  • Daca Honda va investi 100 de mil. probabil vor face totul ca sa il ia pe Alonso si ii vor oferi spaniolului totul ca sa castige. Asa va putea si McLaren sa ajunga la bugetul celor de la Ferrari sau Mercedes. Ramane de vazut cum va functiona motorul Honda.

    Red Bull cauta un alt furnizor pentru a construi un motor dupa cum isi doresc ei, fiind constienti ca Renault nu mai poate dezvolta motorul, iar Mercedes nu le va oferi. Asa ca cea mai buna solutie e sa caute un furnizor din afara competitiei si sa construiasca o unitate special pentru ei, cu informatii de la ceilalti constructori implicati in F1.
    5 0
  • mclada
    este pe duca-o sa bage motoare DACIA-o sa vedeti
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru