Hulkenberg: "Victoria de la Le Mans, cea mai mare realizare a carierei mele"

de Daniel Popescu
Luni, 15.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Hulkenberg consideră că victoria obţinută duminică în Cursa de 24 de ore de la Le Mans pentru Porsche este cea mai mare performanţă a carierei sale.

Este o mare realizare, cea mai mare din cariera mea.

Nico Hulkenberg
Pilot Force India
Porsche a obţinut duminică a 17-a victorie în Cursa de 24 de ore de la Le Mans prin echipajul format din Nico Hulkenerg, Nick Tandy şi Earl Bamber.

Performanţa l-a copleşit pe Hulkenberg, care s-a aflat la debutul în cea mai importantă cursă de anduranţă, în contextul în care este unul dintre cei mai apreciaţi piloţi din Formula 1, însă şi-a trecut în palmares doar un pole position.

"Este o mare realizare, cea mai mare din cariera mea. Este încă dificil de realizat şi cred că voi înţelege mai multe în următoarele zile. este o experienţă grozavă pentru mine să vin din mediul Formulei 1 şi să văd o cursă precum Le Mans", a spus el.

Între timp, Mark Webber a ocupat locul doi la volanul unui alt prototip Porsche şi, deşi nu şi-a ascuns dezamăgirea pentru ratarea victoriei, laudă performanţa constructorului german, care a venit la doar al doilea sezon după revenirea în competiţie.

"Nu am venit aici să terminăm pe locul doi, ştim că nimeni nu-şi aminteşte cine termină pe doi.

Victoria este totul, iar aceşti băieţi au făcut o treabă grozavă, aşa că le transmit felicitări. Când vezi efortul depus de echipa în ultimele 24 luni cu acest obiectiv, eşti extrem de mândru pentru că ştii cât de mult s-a trudit", a precizat australianul.

Via Autosport (inreg.), Autosport (inreg.)

Comentarii (5)

  • Da... desi sunt un fan al lui Raikkonen (si Hamilton) parca as fi vrut a il vad pe Hulkenberg la Ferrari in 2014. Daca Ferrari va renunta la Kimi anul viitor, Hulkenberg ar putea merge direct la Ferrari sau daca italienii il vor prefera pe Bottas atunci i-ar putea lua locul acestuia la Willams...

    PS Mark Webber ar fi putut castiga la LeMans daca nu era penalizat cu 1 minut pt o depasire pe steag galben
    12 4
  • sa-i fi vazut fata lui Webber, ca a fugit de neamt tanar ca sa si-o ia si acolo de la un neamt tanar
    8 16
  • iceman
    @dany echipajul 17 a fost penalizat, Webber se afla in masina la momentul penalizarii, depasirea pe steag galben a facut-o Hartley
    12 0
  • De remarcat ca ambele masini (cea a lui Webber si lui Hulkenberg) au mers 24h fara nici o problema tehnica si la un ritm nebun de cursa!
    9 0
  • Felicitari tuturor celor ce au participat la un "LE MANS".
    Felicitari Hulk. Se vede valoarea de pilot. Sper sa revina im F1 la o echipa buna si sa fie "sustinut" pentru a emite pretentii la un titlu.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru