Ipoteză: accidentul lui Alonso, cauzat de blocarea direcţiei monopostului McLaren

de Daniel Popescu
Marti, 24.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Accidentul lui Fernando Alonso din testele de la Barcelona a fost provocat de blocarea direcţiei monopostului McLaren, potrivit unei analize realizate de presa spaniolă după ultimele informaţii furnizate de echipă.

După accident, volanul monopostului McLaren are exact aceeaşi poziţie spre partea dreaptă.


McLaren a insitat pe parcursul ultimei luni că accidentul suferit de Fernando Alonso în testele de la Barcelona nu a fost provocat de o defecţiune tehnică a monopostului.

Totuşi, în comunicatul de presă furnizat luni, echipa afirmă că Fernando Alonso a raportat o posibilă defecţiune la direcţie înainte de producerea accidentului, element care a generat apariţia unor noi controverse cu privire la cauzele reale ale acestuia.

Ştiu că este greu de înţeles, dar încă nu ştim de ce a avut accidentul. Vă promit că nu ascundem nimic.

Eric Boullier
Director de curse McLaren
Pe baza dezvăluirilor lui Alonso, publicaţia spaniolă Marca a analizat încă o dată o serie de imagini. În fotografiile respective se poate observa că Alonso virează spre dreaptă înainte de impact, în condiţiile în care coechipierul său Jenson Button avea volanul drept într-o altă fotografie din zona respectivă.
În plus, după accident, volanul monopostului McLaren are exact aceeaşi poziţie spre partea dreaptă, element care sugerează o blocare a coloanei de direcţie.

▶ Accidentul lui Fernando Alonso în imagini
▶ Video: Simularea accidentului lui Alonso de la Barcelona

Iniţial, McLaren a susţinut că accidentul a fost  provocat de o rafală puternică de vânt, însă directorul de curse Eric Boullier admite acum că situaţie nu mai este atât de clară. "Ştiu că este greu de înţeles, dar încă nu ştim de ce a avut accidentul. Vă promit că nu ascundem nimic", a declarat francezul.

Via GMM

Comentarii (1)

  • Din start se ascunde... Mai bine se spunea de la bun inceput ca nu se stiu cauzele incidentului decat sa bage in ochi rafale de vant.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru