Lotus a vândut 35% din echipă consorţiului de investitori Infinity Racing

de Daniel Popescu
Marti, 18.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a anunţat marţi vânzarea unui pachet minoritar de 35% din acţiuni consorţiului de investitori Infinity Racing, care include investitori din SUA şi Abu Dhabi.

Esential 35% din actiunile Lotus au fost preluate de Infinity Racing
Lotus a confirmat marţi numeroasele speculaţii apărute în ultima perioadă cu privire la vânzarea unei părţi din echipă.

Britanicii au anunţat că un consorţiu de investitori numit Infinity Racing, care nu are nicio legătură cu constructorul japonez Infiniti, a achiziţionat 35% din acţiuni, în timp ce fondul de investiţii luxemburghez Genii Capital rămâne cu pachetul majoritar de 65% din acţiuni.

În ciuda numelui pe care îl poartă, Infinity Racing nu are nicio legătură cu competiţiile din lumea sporturilor cu motor, fiind un grup alcătuit din investitori din Statele Unite şi Abu Dhabi. Structura de conducere va rămâne însă neschimbată, astfel că Gerard Lopez îşi păstrează funcţia de preşedinte al Lotus.

Acest parteneriat ne va permite să creştem avantajul competitiv al Lotus cu privire la tehnologia KERS şi va face din Lotus F1 Team un brand cu o putere mai mare de marketing.

Gerard Lopez
Presedinte Lotus
"Şefii Infinity Racing au o expertiză excepţională şi au demonstrat prin dezvoltarea unor tehnologii de înaltă clasă.
Acest parteneriat ne va permite să creştem avantajul competitiv al Lotus cu privire la tehnologia KERS şi va face din Lotus F1 Team un brand cu o putere mai mare de marketing, întrucât deschide noi oportunităţi de sponsorizare"
, a declarat Lopez într-un comunicat de presă.

Mansoor Ijaz, preşedintele Infinity Racing, şi Suhail Al Dhaheri, vicepreşedintele Infinity Racing, afirmă că decizia de investiţie a fost luată datorită potenţialului echipei de a lupta pentru titlul mondial.

"Suntem onoraţi să facem parte din marşul spre priza poziţie şi suntem mândri de spiritul echipei, abordarea cu picioarele pe pământ şi rezultatele orientate spre performanţe care caracterizează experţii de la Enstone şi care îşi doresc să facă din Lotus o candidată la titlu în Formula 1", au precizat ei.

Via Lotus

Comentarii (1)

  • Infinity Racing nu are nicio legătură cu constructorul japonez Infiniti?
    Si noi trebuie musai sa credem asta ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru