Lotus, acord financiar cu furnizorii de componente pentru evitarea insolvenţei

de Daniel Popescu
Marti, 21.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a ajuns la o înţelegere cu Xtrac, furnizorul de componente pentru cutiile de viteze, pentru a evita intrarea în insolvenţă din cauza datoriilor.

Xtrac, unul dintre cei mai importanţi furnizori de componente pentru cutiile de viteze utilizate de echipele din Formula 1, a acţionat Lotus în justiţie pentru neplata unor facturi. Echipa cu sediul la Enstone risca să intre în procedura de insolvenţă în cazul în care Xtrac câştiga procesul în instanţă, însă cele două părţi au ajuns în cele din urmă la un acord pentru a evita o astfel de situaţie.

Informaţia a fost dezvăluită de un purtător de cuvânt al celor de la Xtrac, care a evitat însă să ofere alte detalii despre valoarea acordului financiar.

"Xtrac şi Lotus au făcut paşii necesari pentru a rezolva această problemă în afara curţilor de justiţie. Aşteptam cu nerăbdare să continuăm relaţia de muncă plină de succes pe care o avem cu Lotus F1. Pentru moment, Xtrac nu are niciun comentariu suplimentar de făcut", a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru publicaţia Motorsport.

Informaţia vine la numai o zi după ce publicaţia britanică Sunday Express a relatat că Lotus are de plătit 27 de facturi în valoare totală de aproape 1 milion de dolari.

După primele nouă curse ale sezonului, Lotus ocupă locul 6 în clasamentul constructorilor cu 29 de puncte, însă este la numai 10 puncte în spatele rivalilor de la Force India. 

Via Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru