Lotus admite că are întârzieri la plata salariilor şi a furnizorilor

de Daniel Popescu
Miercuri, 18.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a confirmat că înregistrează întârzieri la plata salariilor angajaţilor şi a furnizorilor, însă susţine că sumele sunt mult mai mici decât cele vehiculate în presă.

Au existat întârzieri, dar sumele pe care le-am auzit în presă (n.r - 120 de milioane de euro) sunt complet ridicole.

Eric Boullier
Sef Lotus
Presa internaţională a relatat în luna noiembrie că dificultăţile financiare înregistrate de Lotus s-au agravat semnificativ, întrucât echipa îşi anunţase angajaţii că nu-şi vor primi la timp salariile pe luna respectivă.

Informaţia a fost confirmată în această săptămână de Gerard Lopez, proprietarul echipei, care a admis că există întârzieri inclusiv la plata furnizorilor.

"Au existat întârzieri, dar sumele pe care le-am auzit în presă (n.r - 120 de milioane de euro) sunt complet ridicole. Nu voi intra în detalii, dar pot să spun că nu datorăm mulţi bani. Vom plăti, aşa cum am făcut întotdeauna", a declarat el.

Nu am plătit salariul lui Raikkonen în întregime. Am plătit o parte, pentru că am ajuns la un acord în Abu Dhabi.

Gerard Lopez
Proprietar Lotus
În plus, Lopez a confirmat că Lotus nu i-a achitat încă tot salariul lui Kimi Raikkonen, chiar dacă finlande zul va părăsi echipă la sfârşitul acestui an pentru a reveni la Ferrari.
Fostul campion mondial a fost la un pas să nu participe în etapa din Abu Dhabi pentru că nu a fost plătit şi în cele din urmă a ajuns la un acord pentru eşalonarea salariului.

"Nu am plătit salariul în întregime. Am plătit o parte, pentru că am ajuns la un acord în Abu Dhabi", a adăugat el.

Lotus spera să semneze un parteneriat cu grupul de investitori Quantum Motorsport, însă în cele din urmă a s-a mulţumit cu cele 35 de milioane de euro aduse de Pastor Maldonado.

Via Motorsport

Comentarii (1)

  • Lopez a ajuns la un acord cu Kimi pentru ca nu-i putea plati salariul, nu invers.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru