Lotus anticipează că dublarea punctelor pentru ultima cursă va rămâne în vigoare

de Daniel Popescu
Marti, 14.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Eric Boullier a năruit speranţele fanilor care sperau în renunţarea la regula care prevede dublarea punctelor pentru ultima cursă a sezonului, întrucât echipele nu sunt preocupate de acest subiect.

Esential 50 de puncte va primi castigatorul ultimei curse a sezonului
Echipele au fost invitate de FIA la o întâlnire care va avea loc la Geneva în 22 ianuarie cu scopul de a clarifica regulamentul Formulei 1 pentru sezoanele următoare, însă regula potrivit căreia în ultima cursă se vor acorda de două ori mai multe puncte nu va fi reanalizată.

Chiar dacă introducerea noii reguli a fost aspru criticată de unii piloţi, de presa internaţională şi de fani, echipele nu consideră că este o prioritate să o anuleze.

În plus, pentru ca regula să fie eliminată din regulament, o astfel de propunere trebuie aprobată în unanimitate de echipe, iar Lotus a lăsat să se înţeleagă că nu este un subiect esenţial pentru întâlnirea din 22 ianuarie.

Sincer să fiu, eu sunt neutru. În cazul nostru, poate schimba totul în campionat în ultima cursă.

Eric Boullier
Sef Lotus
"Sincer să fiu, eu sunt neutru.
În cazul nostru, poate schimba totul în campionat în ultima cursă. Este adevărat că este o mică schimbare de filosofie, pentru că oferă mult credit ultimei curse şi nu recompensează munca grea de pe parcursul întregului an. Dar asta s-a decis. Poate că vor fi mai multe discuţii despre asta, dar nu am nicio idee"
, a declarat Eric Boullier, şeful echipei Lotus, pentru publicaţia Autosport.

În schimb, este foarte posibil ca principalul subiect de discuţie să fie modul de implementare a bugetului maxim care ar trebui să intre în vigoare începând din sezonul 2015.

Via Autosport, Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru