Lotus, încrezătoare că va surclasa Red Bull în clasamentul constructorilor

de Daniel Popescu
Marti, 16.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus mizează pe îmbunătăţirea performanţelor în următoarele curse pentru a depăşi Red Bull Racing în clasamentul constructorilor.

Esential 23 este numarul punctelor acumulate de Lotus in prima parte a sezonului
54 de puncte a castigat Red Bull Racing in acelasi interval de timp
Marele Premiu al Canadei a reprezentat prima cursă din acest sezon în care Lotus a obţinut puncte cu ambele monoposturi, iar britanicii consideră că îşi vor putea îmbunătăţi performanţele datorită configuraţiilor următoarelor circuite din calendar.

Pe baza acestor progrese, Lotus anticipează că vor fi capabili să surclaseze Red Bull Racing în clasamentul constructorilor. În prezent, echipa ocupă locul cinci cu 23 de puncte, în timp ce austriecii au acumulat 57 de puncte, însă în Austria cei doi piloţi ar putea fi penalizaţi cu câte 10 poziţii pe grila de start dacă vor utiliza un al cincilea motor.

"Următoarele curse se prezintă cu oportunitatea de a urca în clasament. În Austria ar trebui să fim puternici, la Silverstone ar trebui să fim bine pentru că este un circuit de putere, iar Budapesta ar trebui să fie în regulă, pentru că am demonstrat că ne putem descurca în virajele lente, iar tracţiunea este promiţătoare.

Spa şi Monza ar trebui de asemenea să fie circuite puternice datorită solicitărilor pentru motoare. Suntem bine pe toate tipurile de circuit", a declarat Nick Chester, directorul tehnic al Lotus.

Potrivit lui Chester, principala problemă care îi preocupă pe cei de la Lotus este îmbunătăţirea performanţelor din calificări, întrucât ritmul de cursă este unul suficient de bun.

"Petrecem mult timp cu analiza temperaturilor pneurilor. În general, piloţii noştri raportează un monopost subvirator în claificari, dar unul echilibrat în cursă. În Canada, feedback-ul a fost cel al unui monopost echilibrat în calificări, dar supravirator în cursă. Este misiunea noastră să încercăm să obţinem o valoare optimă pentru ambele scenarii", a adăugat el.

Via SkySports

Comentarii (2)

  • Desteptul
    Cu siguranta daca ar fi avut alti piloti, Lotus avea mai multe puncte sezonul asta...in opinia mea ambii piloti sunt niste dezastre, poate cei mai kamikaze piloti de pe grila de start
    2 1
  • mobius
    Probabil Briatore a avut dreptate cand l-a sfatuit pe Alonso sa mearga la Lotus, acum se vede cu ochiul liber ca aici problema o constituie pilotii. Nu depaseau Mercedes dar, totusi. Pacat, cand a mers pe mana lui Briatore, a avut de castigat. O sa vedem ce se mai intampla.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru