Lotus îl pierde pe şeful inginerilor de cursă în favoarea celor de la McLaren

de Daniel Popescu
Miercuri, 22.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ciaron Pilbeam, şeful inginerilor de cursă al celor de la Lotus, a părăsit echipa britanică şi va lucra pentru McLaren în sezonul 2014 al Formulei 1.

Lotus continuă să piardă ingineri importanţi din cadrul echipei în contextul situaţiei financiare care rămâne dificilă, chiar dacă a fost parţial rezolvată prin semnarea unui contract cu Pastor Maldonado.

Ultima plecare este cea a lui Ciaron Pilbeam, care a îndeplinit rolul de şef al inginerilor de cursă, dar care este cunoscut în special pentru postul de inginer de cursă al lui Mark Webber la Red Bull Racing pe care l-a deţinut anterior.

Viitoarea destinaţie a britanicului în vârstă de 44 de ani este McLaren, însă echipa de la Woking nu a confirmat încă ce poziţie va avea Pilbeam în cadrul echipei.

Urmareste Automarket
Exodul inginerilor de la Lotus a început în vara anului trecut prin plecarea directorului tehnic James Allison la Ferrari, iar ultima demisie a fost cea înregistrată la jumătatea lunii ianuarie prin plecarea lui Rod Nelson.

Între timp, Williams a confirmat inginerii de cursa pentru cei doi piloţi ai echipei pentru sezonul 2014.

Astfel, Andrew Murdoch va fi inginerul de cursă al lui Felipe Massa, în timp ce Jonathan Eddolls îşi va păstra colaborarea cu Valtteri Bottas începută anul trecut. Presa internaţională speculează de mai mult timp că echipa britanică îl va angaja şi pe Rob Smedley, fostul inginer de cursă al lui Massa la Ferrari, însă transferul nu a fost încă oficializat.

Via TheF1Times, GrandPrix247

Comentarii (2)

  • We are building an empire....Desi fara sponsor principal, Jonathan Neale a spus ca Mclaren nu a avut niciodata un buget atat de mare cum va avea in 2014. Se pare ca banii de la Honda deja vin. Pe forum la f1technical sunt pareri ca Honda va sustine Mclaren cu aproximativ 100 de milioane de an (aici sunt incluse si motoarele 25 de milioane + 75 sustinerea efectiva a echipei). Stiu ca pare paradoxal ca Honda sa dea bani acum lui Mclaren avand motor Mercedes, dar o face in mod neoficial si subversiv pentru ca totul sa fie in ordine la 1 ianuarie 2015.
    7 9
  • Mirciulica, ai terminat cu sarmalele si ai reaparut p-aici? Ce imperiu sa construiasca McLaren?
    8 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru