Maldonado, confirmat la Lotus pentru sezonul 2014 alături de Grosjean

de Daniel Popescu
Vineri, 29.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a confirmat vineri semnarea unui contract cu Pastor Maldonado pentru sezonul 2014 şi prelungirea acordului cu Romain Grosjean.

Esential 35 de milioane de euro este suma cu care va contribui anual Maldonado la bugetul Williams
2011 este sezonul in care a debutat Maldonado in Formula 1
Speculaţiile din presa internaţională cu privire la un anunţ iminent din partea celor de la Lotus în privinţa liniei de piloţi pentru sezonul 2014 s-au adeverit.

Echipa britanică a anunţat vineri seară semnarea unui contract cu Pastor Maldonado pe o durată care nu a fost dezvăluită. Venezueleanul va veni la echipă cu un pachet financiar estimat la 35 de milioane de euro anual prin intermediul PDVSA, compania petrolieră de stat din Venezuela.

Maldonado afirmă că a ales Lotus în dauna celor de la Williams datorită faptului că are oportunitatea de a obţine performanţe mai bune.

"Este o oportunitate fantastică pentru mine să mă alătur celor de la Lotus în 2014. Nu este niciun secret că am vrut o schimbare care să mă ajute în carieră, iar Lotus mi-a oferit cea mai bună oportunitate pentru a fi competitiv în sezonul următor", a declarat el.

Este o oportunitate fantastică pentru mine să mă alătur celor de la Lotus în 2014.

Pastor Maldonado
Pilot Lotus
În contextul transferului lui Maldonado, este foarte posibil ca parteneriatul celor de la Lotus cu grupul de investitori Quantum Motorsport care viza preluarea de către aceştia a 35% din acţiuni să nu mai fie finalizat.

Pe lângă anunţul lui Maldonado, Lotus a confirmat că Romain Grosjean va rămâne la echipă pentru cel puţin încă un sezon, ca urmare a performanţelor obţinute în 2013, când a urcat de şase ori pe podiumul de premiere.

"Sunt foarte bucuros să am confirmarea oficială că voi continua să fiu pilot Lotus şi în sezonul următor.

Ultimul an a fost incredibil de satisfăcător pentru mine. Sunt foarte entuziasmat de monopostul de anul viitor şi abia aştept testele premergătoare sezonului înainte de a mă deplasa în Australia pentru prima cursă a sezonului", a precizat el.

în urma finalizării liniei de piloţi la Lotus, este foarte posibil ca Force India să anunţe în următoarele zile semnarea unui contract cu Nico Hulkenberg.

Via Lotus

Comentarii (10)

  • la essential e lotus nu williams
    0 0
  • Ce decizie aiurea. Daca tot vroiau bani trebuiau sa il ia pe Perez, pentru ca pe langa bani este un pilot mai talentat si mai cerebral (lasand la o parte derapajele de la Monaco) decat Maldonado.
    Acum va fi show la start, nici un pilot din primele 3 linii nu va mai fi in siguranta. O sa ne distram veti vedea.
    21 13
  • CARE BUGET LA ECHIPA WILIAMS??? A PLECAT LA LOTUS RENAULT NU, CUM COTIZEAZA LA O ECHIPA DIN CARE NU FACE PARTE....
    0 0
  • JugaruGabi
    Un nou Crashjean la Lotus...
    Ce face foametea de bani..
    11 14
  • Maldonado nu e nici rapid, nici constant si a demonstrat de multe ori ca n-are nici prea mult creier.
    Bine ca are bani. Na, sper ca unii dintre voi il respecta pe Maldonado pentru faptul ca are bani si isi poate indeplini visele :)) Eu nu. E ca si cum l-ai respecta pe unul care da spaga si obtine un loc de munca.
    Prin decizia asta Lotus a demonstrat ca e o echipa mica.
    10 5
  • "Maldonado nu e nici rapid, nici constant si a demonstrat de multe ori ca n-are nici prea mult creier. "
    Asa am crezut si eu pana ce am vazut cursa din Spania castigata de el. Eu zic ca va avea cateva "straluciri" anul viitor. Chiar astept sezonul urmator. Sper sa nu fiu dezamagit ca in 2009 ca de atunci s-a transormat f1 intr-un cosmar.
    4 0
  • florin sm
    prea frumos sa fie adevarat http://www.libertatea.ro/detalii/articol/circuit-de-f1-la-satu-mare-52410.html
    1 1
  • florin sm
    au trecut 10 ani si tot nimic........
    1 0
  • JugaruGabi
    Maldonado si Grosjean confirmati la Lotus...

    Zvonurile sunt ca:
    Force India: Hulkenberg & Perez
    Sauber: Sutil & Guttierez
    0 0
  • Terminati cu fanteziile astea de genul "Formula 1 in Romania".

    Eu sunt sigur ca nu se va intampla asa ceva in secolul asta... Iar alte secole nu cred ca mai apucam sa traim ca sa vedem cu ochii nostri, poate urmasii urmasilor nostri, dar si acolo exista sanse foarte, foarte, mici.

    Si decat sa dea statul bani pentru Formula 1, prefer sa dea bani pentru o multime de alte lucruri. Romania n-are nevoie de F1.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru