Lotus: "Maldonado rămâne la echipă în sezonul 2015"

de Daniel Popescu
Duminica, 20.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a anunţat oficial că Pastor Maldonado va fi unul dintre piloţii echipei şi în sezonul 2015, însă Romain Grosjean nu a decis încă dacă îşi va prelungi contractul.

Esential 35 de milioane de euro este contributia lui Pastor Maldonado la bugetul anual al echipei Lotus
Lotus a anunţat sâmbătă seară pe site-ul său oficial că îl va păstra pe Pastor Maldonado în cadrul echipei şi în sezonul 2015.

Informaţia a fost dezvăluită chiar de proprietarul Gerard Lopez în cadrul unui interviu în care analizează performanţele echipei din acest sezon şi perspectivele de viitor.

"Nu vreau să spun prea multe acum, dar suntem la jumătatea sezonului şi pot să confirm 50% din linia noastră de piloţi pentru 2015, întrucât Maldonado va fi cu noi anul viitor. În ciuda dificultăţilor pe care le-am avut în acest sezon, el recunoaşte adevăratul potenţial al echipei şi potenţialul său ca pilot. Vom obţine lucruri grozave împreună", a declarat omul de afaceri luxemburghez.

Pot să confirm 50% din linia noastră de piloţi pentru 2015, întrucât Maldonado va fi cu noi anul viitor.

Gerard Lopez
Proprietar Lotus
Lopez se referă la faptul că Lotus a obţinut numai opt puncte în primele nouţ curse ale sezonului, în timp ce Maldonado nu a terminat nicio cursă mai sus de locul 12 obţinut în Austria.
Aşteptările echipei sunt însă mari pentru anul viitor prin prisma faptului că Lotus va renunţa la motoarele Renault în favoarea celor furnizate de Mercedes. Decizia celor de la Lotus de a miza în continuare pe Maldonado este logicţ şi din punct de vedere financiar, întrucât acesta contribuie cu circa 35 de milioane de euro pe an la bugetul echipei.

În schimb, situaţia lui Romain Grosjean este departe de a fi clarificată, mai ales că francezul vrea ca anul viitor să lupte pentru victorii şi titlul mondial.

▶ Analiză: Grosjean riscă să rămână fără echipă în sezonul 2015

Via Lotus

Comentarii (1)

  • La banii lui normal ca e dat ca sigur in linia de piloti Lotus..
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru