Lotus riscă să intre în insolvenţă pentru neplata datoriilor către furnizorii de componente

de Daniel Popescu
Marti, 07.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mai mulţi furnizori de componente, printre care se numără şi Xtrac, au dat în judecată Lotus pentru recuperarea datoriilor. În cazul în care creditorii vor avea câştig de cauză, Lotus riscă să intre în insolvenţa.

Ne-am bucurat de o relaţie lungă cu Lotus şi sper să o reluăm după ce datoriile semnificative se vor reduce.

Purtator de cuvant
Xtrac
Lotus înregistrează întârzieri de plată către furnizorii de componente, iar unii dintre aceştia s-au aliat şi au acţionat echipa britanică în instanţă pentru recuperarea datoriilor.

Audierile în acest caz au fost programate pentru luni la Londra şi amânate ulterior două săptămâni cu scopul de a oferi celor două părţi şansa de a ajunge la o înţelegere. Printre cei care au dat Lotus în judecată se numără şi Xtrac, unul dintre cei mai importanţi furnizori de componente pentru cutiile de viteze din Formula 1.

"În ultimele 15 luni, Xtrac a produs cu bună credinţă o cantitate semnificativă de componente pentru a se asigura că monoposturile pot concura în continuare. Ne-am bucurat de o relaţie lungă cu Lotus şi sper să o reluăm după ce datoriile semnificative se vor reduce şi ajungem la o înţelegere pozitivă", a declarat un purtător de cuvânt al Xtrac pentru publicaţia Motorsport.

În cazul în care Xtrac câştigă procesul, Lotus riscă să intre în insolvenţă, ceea ce ar afecta viitorul echipei.

Oficialii Lotus susţin că Xtrac vrea doar să fie plătită rapid pentru serviciile sale, întrucât în trecut a suferit pierderi financiare din cauza datoriilor acumulate de Caterham şi Marussia, care ulterior au intrat în insolvenţă.

Lotus: "Nu am primit nicio ofertă de la Renault"

Nu ştiu nimic despre nicio ofertă.

Matthew Carter
CEO Lotus
Informaţiile despre datoriile Lotus vin în contextul în care presa internaţională speculează că Renault intenţionează să cumpere echipa. Matthew Carter, CEO-ul Lotus, afirmă însă că producătorul francez nu a depus încă nicio ofertă pentru o astfel de tranzacţie.

"Nu ştiu nimic despre nicio ofertă. Ştiu că Renault îşi reanalizează investiţiile în Formula 1, dar nu ştiu dacă se vor implica mai mult sau mai puţin. Ştiu că trebuie să-şi rezolve problemele cu motorul şi ştim că s-au uitat la candidaţi. probabil că ne potrivim cel mai bine pentru ei. Dar nu au existat oferte şi niciun interes", a precizat el.

Via Motorsport

Comentarii (2)

  • Va exista si oferta Renault in viitorul apropiat.
    Adevarul e ca Xtrac este indreptatita 100% sa ceara banii. A avut pierderi cu Caterham, cu Marussia... dpdv legal si financiar vor sa scape de amenintarea falimentului Lotus.
    2 0
  • Nimic nou sub cer. Sa isi mai aduca un Maldonado :)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru