Lotus testează pneurile Pirelli cu jante de 18"

de Daniel Popescu
Miercuri, 09.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli testează pe circuitul de la Silverstone conceptul de pneuri cu jante de 18" prin intermediul celor de la Lotus.

Esential 18" este dimensiunea jantelor folosite pe pneurile testate de Lotus
Lotus se concentrează miercuri pe evaluarea unui set de cauciucuri experimentale cu jante de 18" furnizate de Pirelli în cadrul celei de-a doua zile de teste de pe circuitul de la Silverstone.

Primele imagini oficiale publicate de echipa britanică şi agenţiile internaţionale de presă demonstrează că aspectul vizual al monopostului nu este radical diferit cu acest tip de pneuri.

Pirelli a adus acest concept de cauciucuri pe circuitul de la Silverstone cu scopul de a obţine feedback din partea echipelor cu privire la oportunitatea de a furniza astfel de pneuri în Formula 1. Chiar dacă susţine că nu va face presiuni pentru adoptarea acestor caucicuuri, producătorul italian a evidenţiat în mai multe rânduri că dimensiunea de 18" este relevantă pentru dezvoltarea cauciucurilor pentru industria de serie.

▶ Opinie: În curând în Formula 1: pneuri cu jante de 18″

Comentarii (7)

  • O idee buna! Arata bine si e posibil sa readuca din nou spectacolul.
    8 0
  • Frane incandescente, ca nu le-am mai vazut tare demult.....
    6 0
  • Superb ! Cred ca pluseaza pentru imagine si poate chiar sunt practice si au relevanta in viata reala ...
    3 0
  • teoretic monoposturile vor fi mai stabile in viraje, nu?viteza mai mare !spectacol? speram...
    2 0
  • JugaruGabi
    Eu cred ca vor arata bine si atat. Teoretic ar trebui sporita stabilitatea in viraje, dar cred ca pneurile vor fi facute de o compozitie atat de slaba, incat sa se mentina instabilitatea si depasirile artificiale, cauzate de prezervarea gumelor.
    0 0
  • Test Driver 01
    Spectacol? Formula 1 este cu si despre inovatie, despre a impinge pachetul monopost+ pilot cat mai departe, asta este o realizarea in sine. Dar spectacol, cred ca confudati cu circul sau cu filmele americane in care sunt sute de explozii si totusi nu-i nimeni ranit. Poate n-ar fi rau ca Formula 1 sa revina la ce a fost odata, la un concurs unde talentul pilotilor impreuna cu talentul inginerilor ne arata unde si cat de departe se pot impinge aceste masini. Dar deh, unii piloti ar fi pe nicaieri si pe cand altii ar castiga detasat si asta nu le-ar convenii copiilor care isi doresc ca Formula 1 sa fie un show gen "Surprize, Surprise".
    1 1
  • Sincer imi place apectul!
    Sunt curios de primele impresii despre comportamentul pe circuit, cu toate ca aceste cauciucuri probail difera mult cu compozitia finala ce ar putea fi utilizata in curse. Dar totusi....
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru