Maurizio Arrivabene este noul şef al Scuderiei Ferrari în locul lui Mattiacci

de Daniel Popescu
Luni, 24.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a anunţat luni înlocuirea şefului Marco Mattiacci cu Maurizio Arrivabene, care până în prezent a colaborat cu Scuderia în calitate ambasador al Philip Morris, unul dintre partenerii tradiţionali ai echipei.

Esential 8 luni a petrecut Marco Mattiacci ca sef al Scuderiei Ferrari
Ferrari a confirmat luni primele schimbări în structura de conducere la numai o zi după încheierea sezonului 2014 al Formulei 1.

Conform unor informaţii apărute în timpul Marelui Premiu din Abu Dhabi, Scuderia a decis să-l înlocuiască pe şeful Marco Mattiacci cu Maurizio Arrivabene.

Un nume practic necunoscut în rândul fanilor Formulei 1, Arrivabene este un apropiat al Scuderiei Ferrari, întrucât până în prezent a îndeplinit roul de ambasador de brand pentru Philip Morris, unul dintre partenerii tradiţionali ai echipei. În plus, Arrivabene a îndeplinit anterior rolul de vicepreşedinte al producătorului de ţigări.

Am decis să-l numim pe Maurizio Arrivabene pentru că avem nevoie de o persoană care înţelege nu numai Ferrari, ci şi guvernanţa mecanismelor şi cerinţelor sportului.

Ferrari
Comunicat de presa
Ferrari susţine că Arivabene este persoana potrivită să conducă Ferrari întrucât cunoaşte foarte bine Formula 1, spre deosebire de Mattiacci care anterior lucrase pentru foiliala nord-americană a constructorului italian.

"Am decis să-l numim pe Maurizio Arrivabene pentru că, în acest moment istoric pentru Ferrari şi Formula 1, avem nevoie de o persoană care înţelege nu numai Ferrari, ci şi guvernanţa mecanismelor şi cerinţelor sportului.

Maurizio are cunoştinţe unice: a fost extrem de apropiat Scuderiei de ani de zile şi, ca membru al Comisiei F1, cunoaşte provocările cărora trebuie să le facem faţă. A fost o sursă constantă de idei inovatoare concentrate pe revitalizarea Formulei 1", precizează Ferrari într-un comunicat de presă.

Presa internaţională susţine că, pe lângă Arrivabene, Ferrari încearcă să-i readucă la echipă şi pe Ross Brawn şi Aldo Costa.

Via Ferrari

Comentarii (14)

  • Ferrari
    Si maticachi a fost persoana potrivita cand a venit, depinde doar pentru ce a fost potrivita..... daca scopul era sa se zbata in fundul plutonului atunci da, a fost extrem de potrivit!
    16 2
  • ovidiu15081982
    Ii invata pe piloti cum sa fumeze Marlboro si alte marci ale grupului Philip Morris...nu stiu cum ii alege..e clar se duc pe copca si mai mult...
    26 1
  • Astia isi aleg numai barbati frezati metrosexuali care pozeaza bine dar fara pricepere intr-ale sportului. Chiar nu inteleg de ce nu aduc un om care stie cu ce se mananca F1. Plm de idioti italieni!
    23 2
  • :))))

    Arrivabene ...se va face bine totul))))))

    cand o sa vina Ross Brawn in locul lui atunci se va numi Arrivapeggio :)))))
    12 2
  • asa ceva!
    Cand te gandesti ca Matecaci l-a adus pe Vetel si acu pleaca :)))))))), cum dreaku sa-l dai afara pa omu de l-a adus pe championu multimplicat care va salva Ferrari! Ba l-a si dat afara pe Alonso! Cica.Hahaha!!!
    9 8
  • Seamana leit cu comisarul Cattani. Cred ca de-acolo s-au inspirat.
    11 0
  • Ha,ha,ha...
    E clar ca au trecut la politica,aduc la conducere colaboratori,prieteni vechi ai scuderiei...te miri ce necunoscut care habar nu are cu motor sportul,si poi vor rezultate?!
    Aduci om pregatit tehnic,sa conduca o echipa tehnica,nu unul ce a trait in huzur de pe urma tigarilor,ce draq ma,astia parca s-au pus pe destramat Ferrari!
    8 0
  • greul l-a dus Matiacci: a scapat echipa de Alonso si acolitii lui
    8 7
  • La Ferrari tot ce se intampla ma face sa ma gandesc la un singur lucru. Panica. Au mizat pe posibilitatea de a dezgheta motoarele si au esuat lamentabil. Deci urmeaza niste ani sterili. Alonso a plecat tocmai pentru ca a simtit degringolada iar cei care au mai ramas.....Zilele cand Ferrari castiga curse sunt istorie.
    6 0
  • E Vetel la echipa! Salveaza Scuderia! Vine cu schitele masinii Rbr din 2014 pe care i le-a tradus Rici, ca doar el le-a inteles mai bine.
    4 2
  • ce fata de mafiot, asta castiga titlul, pe bune si fara misto.
    6 1
  • Ii impusca pe toti si tot castiga! Ramane numai el cu fetel!
    4 2
  • arriva (soseste) bene & plecare cu coda-ntre piciore
    5 0
  • @pffff
    tipic fan Alonso, judecarea talentului in functie de carisma si ce le mai inspira fata respectivului
    2 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru